Özel: Erdoğan diktatör bozuntusu olduğunu itiraf etti, küçük ortağı da diktatördür

Özel: Erdoğan diktatör bozuntusu olduğunu it... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'ye açılan kapatma davası, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve MHP’den gelen “beşinci kol faaliyeti” eleştirilerini değerlendirdi.

CHP'li Özgür Özel, "Erdoğan bir faşist diktatörün ‘beşinci kol’ ifadesini kullanarak bir diktatör bozuntusu olduğunu itiraf etti. Bu arkadaş da diktatör bozuntusunun küçük ortağıdır. Küçük diktatördür. Partisi de diktatördür. Türkiye’de de bir diktatörün koltuk değneğidir. Diktatör düşerse yerine demokrasi gelir" dedi.

Özel, "Madrid Kuşatma altında iken sorarlar Franco’ya 'Madrid’i ne zaman alacaksınız' diye. ‘Dört koldan kuşattık, beşinci kol faaliyetimiz de içerden çalışıyor’ der. Ajanları, içerden çalışan bazı unsurları ifade eder. Bunu önce Erdoğan bize söyledi. Şimdi de Bahçeli. Erdoğan bir faşist diktatörün ‘beşinci kol’ ifadesini kullanarak bir diktatör bozuntusu olduğunu itiraf etti. Bu arkadaş da diktatör bozuntusunun küçük ortağıdır. Küçük diktatördür. Partisi de diktatördür. Türkiye’de de bir diktatörün koltuk değneğidir. Diktatör düşerse yerine demokrasi gelir" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özel, İzmir'de Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ilçe başkanlığında basın toplantısı da düzenleyen Özel, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili aynı sürecin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nda da yaşandığını söyledi.

BERBEROĞLU ÖRNEĞİNİ VERDİ

CHP'li Özel şöyle konuştu: "Gergelioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Enis Berberoğlu için de bunu yaptılar. Biz dedik ki; Anayasa Mahkemesi’nde bu karar çıkacak. Anayasa Mahkemesi’ni bekleyin, ondan sonra bu kararı okutun. Anayasa Mahkemesi belki de bu kararı ortadan kaldıracak. Berberoğlu dokunulmazlığını kaybetti. Anayasa Mahkemesi Berberoğlu’nu haklı gördü. Şimdi aynı usulü Gergerlioğlu için yapıyorlar. TBMM’yi sarayın istekleri doğrultusunda emir komuta içine almaya çalışıyorlar. Hukuken yapılan işi kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bu neden dün yapıldı?”

“BAHÇELİ ANDIMIZ’I KONUŞMASIN DİYE”

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bugünkü MHP Kurultayında Andımız’la ilgili bir şeyler söylemek zorunda kalmaması için TBMM’de Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürüldüğünü savunan Özgür özel şöyle konuştu: “Genel Başkanımız sordu, ‘Siz hangi kelimesine karşısınız’ diye. Birleştirici bir metni ayrıştırıcı bir metne dönüştürmeye çalışıyorlar. Tabii Bahçeli’nin U dönüşleri çok meşhur. Geçmişten öyle videoları var ki pozisyon değiştiremiyor. Bugün Bahçeli’nin kongresi var. O kongrede konuşacak. Andımız'la ilgili bir şeyler demesin diye dün bir HDP milletvekilinin vekilliği düşürüldü ve HDP'ye kapatma davası açıldı. Ak Parti geçmişte kapatılan partilerden geliyor. Anayasa değişikliğinde parti kapatmayı imkansızlaştırıyoruz diye billboard asıyorlardı. ‘Bizim dönemimizde parti kapatmak imkansız hale geldi’ diye övünüyordu. Şimdi kendi dönemlerinde bir parti kapatmanın kendilerini iktidarda tutabileceklerini sağlayan bir anlayış var. Biz milletin desteği olmadan hiçbir partinin ayakta kalamayacağını, saray tarafından verilen kararla, parti açmanın kapatmanın doğru olmadığını düşünüyoruz."

"BAHÇELİ DİKTATÖR BOZUNTUSUNUN KÜÇÜK ORTAĞIDIR"

Devlet Bahçeli'nin “beşinci kol” söylemini yorumlayan Özel şunları söyledi: "Bugün Devlet Bahçeli çıkmış konuşuyor. Bütün muhalefete hakaret ediyor. Bize de ‘beşinci kol’ demiş. Bahçeli ve Erdoğan iki ayrı kişiler, ama tek prompterleri var. Prompterlerin kablosu saraya bağlı. Erdoğan ne derse papağan gibi birkaç gün sonra Bahçeli tekrarlıyor. Cumhur İttifakı'nı yöneten derin akıl CHP’ye ‘beşinci kol’ faaliyet dedirtti. Biz buna en sert yanıtı verdik. Çünkü ‘beşinci kol’ şudur. Faşist diktatör General Franco kullanıştır bunu. Madrid Kuşatma altında iken sorarlar Franco’ya 'Madrid’i ne zaman alacaksınız' diye. ‘Dört koldan kuşattık, beşinci kol faaliyetimiz de içerden çalışıyor’ der. Ajanları, içerden çalışan bazı unsurları ifade eder. Bunu önce Erdoğan bize söyledi. Şimdi de Bahçeli. Erdoğan bir faşist diktatörün ‘beşinci kol’ ifadesini kullanarak bir diktatör bozuntusu olduğunu itiraf etti. Bu arkadaş da diktatör bozuntusunun küçük ortağıdır. Küçük diktatördür. Partisi de diktatördür. Türkiye’de de bir diktatörün koltuk değneğidir. Diktatör düşerse yerine demokrasi gelir. Biz sandıkta bu diktatörü yenmeye ant içtik. Diktatör düşmesin diye tutulduğu koltuk değneğinin adı da bugün bize ‘beşinci kol’ diyen Bahçeli’dir."

"GENÇLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Erdoğan’ın beyin göçü ile ilgili ifadeler kullandığını, gençlerin göz bebekleri olduğunu ve araştırmalara göre gençlerin yüzde 65’inin geleceğini yurt dışında aradığını gösterdiğini aktaran CHP'li Özel şöyle devam etti: “Bunu gençlerimiz de Türkiye de hak etmiyor. Dünyadaki en değerli varlık genç beyin gücüdür. 10 kişiden 7'si yurt dışına gitme hayali kuruyorsa bu ülkeyi yönetenlerde bir sorun vardır. Gençler hukukun, düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir yerde yaşamak istemiyorlar. Biz gençlere akılla, bilimle, sağduyu ile yöneteceğimiz, onlara her olanağın sunulacağı, yurt dışına eğitime gitseler bile dönüp geldiklerinde emeklerinin karşılığını alabileceklerini çağdaş, Atatürk’ün gösterdiği hedefleri algılayan ve yakalayan bir ülke vadediyoruz. Bunun için Erdoğan ve Bahçeli’nin yarattığı üzerimizde kara bulutların çöktüğü bu ülkeden aynı 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi 'Martın Sonu Bahar' diyerek, Nasıl Selçuk’a İstanbul’a, Ankara’ya bahar getirdiysek karabulutların dağıldığı masmavi bir gökyüzü vadediyoruz gençlere. Gençler, Erdoğan ve Bahçeli’nin yarattığı bu cenderede hep beraber dişimizi sıkalım. Daha sonra sandığa koşalım. Sizin belki de ilk kez kullanacağınız oylarla bu kara bulutlar dağılacak masmavi bir gökyüzüne kavuşacağız. Biz bütün kadrolarımızla bunun sözünü veriyoruz. İktidar değiştiğinde gençler için de işsizler için de yoksullar için de emekliler için de, emekçiler için de daha güzel bir Türkiye olacak. Cumhur İttifakı gençleri kaçırdı, Millet İttifakı ve Atatürk’ün partisi bütün dünya gençlerinin yer almak isteyeceği bir ülke yaratır. Cumhur İttifakı’nın yarattığı cehennemden ülkeyi Atatürk’ün partisi kurtarır. Gençlerin yardımına ve desteğine ihtiyacımız var. Sorumluluk onlarda. Atatürk bu ülkeyi belediye başkanlarına, genel başkanlarına, askerlere değil kocaman yüreği, kocaman akılları olan gençlere emanet etti. Atatürk’ün emanetine gençlerin sahip çıkacağına, bu ülkenin Atatürk’e yakışır bir ülke olması için esas katkıyı gençlerin sağlayacağına inanıyoruz. Hepsini umutları için, umutlarımız için ülkelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz."

"Özel: Erdoğan diktatör bozuntusu olduğunu itiraf etti, küçük ortağı da diktatördür" haberi, 18 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel: Erdoğan diktatör bozuntusu olduğunu itiraf etti, küçük ortağı da diktatördür haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel: Erdoğan diktatör bozuntusu olduğunu itiraf etti, küçük ortağı da diktatördür 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  2. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  3. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  4. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  5. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  6. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  7. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  8. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  9. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  10. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  11. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  12. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  13. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  14. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  15. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  16. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  17. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  18. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  19. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  20. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
Politika Haberleri