Özel erken seçim açıklaması yaptı: "360 milletvekilim olsa ben gereğini yaparım"

Özel erken seçim açıklaması yaptı:

Özel erken seçim açıklaması yaptı: "360 mill... Özel, "Bana kalsa yarın karar alalım, 2 ay sonra yapalım seçimi fakat benim elimde değil. Erken seçim mevzusunda hiçbir farklı düşüncem yok. 360 milletvekilim olsa ben gereğini yaparım," ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir televizyon canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Özel, "Bana kalsa yarın karar alalım, 2 ay sonra yapalım seçimi fakat benim elimde değil. Erken seçim mevzusunda hiçbir farklı düşüncem yok. 360 milletvekilim olsa ben gereğini yaparım," ifadelerini kullandı.

"EĞER GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLUR"

Erken seçim tartışmalarına ilişkin soru üzerine Özel, şunları söyledi:

"Bana kalsa yarın karar alalım, 2 ay sonra yapalım seçimi ama benim elimde değil. Erken seçim konusunda hiçbir farklı düşüncem yok. 360 milletvekilim olsa ben gereğini yaparım. Erdoğan'ın görevden ayrılmasının 2 yolu var, ya kendisi seçimleri yenileyecek ya da parlamentoda 360 el kalkacak. Bende 130 var. Ben, seçmenle kurulan akde ihanetin çok ağır bedelleri olacağını biliyorum. Ben o gün şunu söyledim, 'Ben istemeyeceğim ama erken seçim halk istediğinde olur, onu da ben dillendiririm.' dedim. Normalleşme görüşmeleri dahilinde 'Emeklinin 10 bin lirasını artıralım, asgari ücrete zam, çiftçiye taban fiyatları yükseltin, kredi kartı faizlerini silin, vergiyi kaldırın.' dedim. Vergide adalet paketi önerdim. Eğer geçim olmazsa seçim olur. Biz, bir erken seçim talebini erkenden tüketirsek, günü geldiğinde bir esprisi kalmaz."

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ HAKKINDA

Özel, Sinan Ateş cinayeti davasını yakından takip ettiğini belirterek, "Bir ülkenin başkentinde, sokak ortasında güpegündüz bir cinayet işleniyor. Naaş fiilen yerden kaldırılıyor, siyaseten kimse dokunamıyor, böyle bir şey yok. MHP'den bir tek taziye yok, cenazeye katılım yok. Katılanlar istifa ediyorlar ve tepki gösteriyorlar 'Partimiz niye suskun?' diye. 4 gündür orada bir tiyatro var. Özellikle siyasi bir iş olmadığını, adli bir vaka olduğunu, normal bir cinayet olduğunu, yanlışlıkla vurulduğunu söylemeye çalışıyorlar," ifadelerini kullandı.

"ÇOK YAKIN BİR SÜREÇTE ŞAM ZİYARETİ OLACAK"

Özel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile sığınmacılar konusunda görüşmek isteyip istemediği sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Bir mutabakatımız var, gün belirleyeceğiz. Çok yakın bir süreçte Şam ziyareti olacak. Aksilik çıkmazsa gideceğiz, görüşeceğiz. Türkiye ile Esad'ın masaya oturup, bu sorunu çözüp, Avrupa'dan da kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim. Temmuz ayı içinde görüşmenin gerçekleşmesini umut ediyoruz. Lübnan üzerinden gideceğiz."

Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili soru üzerine Özel, "Türkiye, CHP'nin siyasetten ne anladığını görmüş oldu. Belli bir diplomasiyi sürdürmek lazım. Bayramlarda el sıkışabiliyor olmak, taziye vermek, hal hatır sorabilmek önemli şeyler. CHP, Türkiye'nin birinci partisi oldu ve siyasetin normalleşmesini istiyor. Normalleşmeyi kim bozuyor? MHP bozuyor. Neden? Normalleşmiş bir ülkede o siyasi cinayet aydınlanmadan kalamaz," diye konuştu. 

"MERİH'E CEZA VERİLMESİNİ HİÇ ADİL BULMAYIZ"

UEFA'nın, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiası"yla Merih Demiral ile ilgili soruşturma açması sorulan Özel, "Bunu doğru bulmuyoruz. Ceza olursa hep birlikte itiraz ederiz. Doğrudan bir siyasi simge olmadan, çok sayıda partinin kullandığı, arkadaşımızın 'Ben onu şu niyetle yaptım' diyerek açıkladığı şeye başka anlamlar yüklenerek hem iyi bir futbolcudan yoksun kalmak hem de milli takımın moralinin bozulmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Milli takımı rahat bırakmak lazım, onların cumartesi günkü maça konsantre olması lazım. Merih'e ceza verilmesini hiç adil bulmayız," diye konuştu.

Özel, Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale ve finale gitmeyi düşünebileceğini belirtti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la maçları yan yana izleyebileceğini ifade etti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı dolayısıyla 18 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gideceğini söyleyen Özel, bu ziyarete Erdoğan'la birlikte gitmeyeceğini açıkladı.

"ADAY BELİRLENDİĞİNDE SEÇİMİ KAZANMIŞ OLSUN BU SEFER"

CHP'nin olası bir erken seçimde cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı sorulan Özel, "En geniş katılımla bu kararı vermek lazım. Ölçme ve değerlendirme çok önemli. Bütün üyelerin bir güven oyu ile adayımızı belirmek, geniş bir halk yoklamasıyla belirlemek... Benim hayalim şu, aday belirlendiğinde seçimi kazanmış olsun bu sefer. Birinci turda adayımız seçimi kazanmış olarak ilan edilip yürüyüp gitmeliyiz. Yüzde 62-65 ile kazanmalıyız, sonra da hep birlikte Türkiye'yi içine düştüğü bu durumdan hızla kurtarmalıyız," cevabını verdi

Özel, aday belirleme sürecinde kendi iç mücadelesine hazır olduğunu vurgulayarak, "Eğer bütün Türkiye bana 'Sen aday ol' dese de, doğru, kazanacak ve en yüksek oyu alacak aday kimse, o aday olacak. Güçlü bir şekilde zafer elde edeceğiz." şeklinde konuştu.

Eylül ayında düzenlenecek olan CHP Tüzük Kurultayı ile ilgili olarak, il ve ilçelerden 7 bin görüş aldıklarını ve dünya genelindeki iyi örnekleri incelediklerini belirten Özel, parti örgütüne yetki devretmeye hazır olduğunu ifade etti.

"CHP'DE HANÇER TAŞIYAN KİMSEYİ GÖRMEDİM"

Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu incitecek bir açıklama yapmadığını söyleyen Özel, "Kemal Bey bir sürü şeyi doğru yaptı. Bazı yerlerde hata yapmıştır. Bana incindiğine dair bir söylemi hiç olmadı. Kemal Bey, o 'Hançer' ifadesini kime kullanıyorsa, onu netleştirirse muhatabı cevap verir. CHP'de hançer taşıyan kimseyi görmedim. O sorunun muhatabı ben değilim, bende hiç hançer olmadı," ifadelerini kullandı. 

Yapacakları Tüzük Kurultayı'na "Değişim Kurultayı" dediklerini aktaran Özel, "Bu partiyi yapılacak ilk genel seçimlerde iktidar yapmazsam, ertesi gün yokum. Kurultay toplarım, olağan kurultay sürecini başlatırım ama aday değilim. Şimdi ilan ediyorum," diye konuştu.

"Özel erken seçim açıklaması yaptı: "360 milletvekilim olsa ben gereğini yaparım"" haberi, 05 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özel erken seçim açıklaması yaptı: "360 milletvekilim olsa ben gereğini yaparım" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel erken seçim açıklaması yaptı: "360 milletvekilim olsa ben gereğini yaparım" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 07 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:13 Salt Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne Eklendi
  2. 23:08 Trabzonspor, Liverpool’un Stoperi Nathaniel Phillips İçin Hamleye Geçti
  3. 23:04 İsrail-Gazze Savaşında 108 Gazeteci Hayatını Kaybetti
  4. 22:59 Emekli zammında son dakika gelişmesi gerçekleşti: Emekliler e-Devlet'e bakınca anladı
  5. 22:59 5 gün ücretsiz olacak: Bakanlık duyurdu, yarın başlayacak
  6. 22:57 Soğuk Su İçmenin Sağlık Üzerindeki Etkileri: Faydalar ve Riskler
  7. 22:55 Ekonomi uzmanı faiz indirimi tahmininde bulundu: Tarih verdi
  8. 22:55 Bir sigara grubu daha zam yaptı: En düşük fiyatlı sigarası 61 TL'ye çıktı!
  9. 22:52 Fransa Başbakanı Attal istifa edeceğini bildirdi!
  10. 22:46 Altın satın alacaklar dikkat! Kuyumcular tüyoyu vermiş oldu
  11. 22:43 Beşiktaş, Almanya'da yeni golcüsünü buldu! 20 milyon euroluk gol makinesi: 97 gol 36 asist!
  12. 22:43 Altın ve doları olanlara kur şoku! Uzmanı kötü haberi verdi
  13. 22:43 Türksat 6A Uydusu Uzay Yolculuğuna Başlıyor
  14. 22:37 Beşiktaş’tan Orta Saha Bombası
  15. 22:34 Fenerbahçe 25 milyon euroluk süper yıldızı transfere hazırlanıyor: 'Yeni Messi'
  16. 22:34 Başka Bir Sigara Grubuna Daha Yeni Bir Zam Daha Geldi! İşte Güncellenen Fiyatlar!
  17. 22:33 Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK uyardı: Hemen kontrol edin
  18. 22:33 Buna yatırım yapanlar büyük kazanç sağladı: Yatırımcılar ciddi kazançlar elde etti
  19. 22:32 Eğer asgari ücrete zam yapılmazsa, yoksulluk oranı iki katına çıkacak!
  20. 22:30 Akdeniz’de Göçmen Teknesi Alabora Oldu: 3 Kayıp, 44 Kurtarıldı
Gündem Haberleri