Özel, İYİ Parti’nin 5 yıl önceki ‘Balıkesir’ tehdidini anlattı: "İttifaktan çekiliriz dediler"

Özel, İYİ Parti’nin 5 yıl önceki ‘Balıkesir’ tehdidini anlattı:

Özel, İYİ Parti’nin 5 yıl önceki ‘Balıkesir’... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki vatandaşlara hitap etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarının satır başları şu şekildeydi...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Edremit ilçesindeki vatandaşlara hitap etti. Özel'in açıklamalarının satır başları şu şekildeydi:

Bugün 5 yıl önceki hayal kırıklığının şimdi bir büyük mutluluğa zafere dönüşmesi için eş birliği yapmaya gönül birliği yapmaya, dosta güven dost olmayana kaygı vermeye ve Balıkesir ile Türkiye’ye bir mesaj vermeye geldik.

5 yıl önce adayımız Ahmet Akın’dı Allah var ya hepimiz biliyoruz. Ahmet Akın büyükşehir belediye başkanlığına gidiyordu. Sonra ittifak siyaseti gereğince Balıkesir’i istediler. Parti dedi ki her yer olur da Balıkesir olmaz. Ama inanılmaz ısrar vardı. Dediler ki Balıkesir olmazsa ittifak olmaz. Herkes döndü Ahmet Akın’ın yüzüne baktı. Ahmet Akın’ın gırtlağı düğümlendi, gözleri yaşlandı, sesi titredi fakat ‘partim içinse ülkem içinse yaparım bu fedakarlığı’ dedi. Ordaydım ben hepimiz ordaydık. Ve o gün İYİ Parti’ye Balıkesir bırakıldı ısrarla isteyen kişi İsmail Ok’tu. Ellerimizle Balıkesir Büyükşehir’i Balıkesir’deki artık ranttan bıkmış kibirli belediyecilikten bıkmış. Aldığımız seçimi ellerimizle İsmail Ok’a verdik. İsmail Ok da aldı hepimizin gözünün önünde Ak PArti’ye verdi. Sonra gitti kendisi de Ak Parti’ye geçti. Şimdi de ödüllendirildi Ak Parti’den milletvekili oldu.

O günlerde CHP olarak üzerimize düşeni yaptık. Biz, yaptık, milletvekillerimiz, örgütümüz adaylarımız ve siz fazlasıyla yaptınız. 5 yıl geçti ve 5 yıl süresince hep şu konuşuldu. Bizim size borcumuz var. Bu süreçte çok istedik ki bu borç Ankara’daki bir ittifak ile bir iş birliği ile Balıkesir’deki bu tarihi hesabı halledelim. Biz Ankara’da halledemedik olmadı fakat Ahmet’e o zaman söyledim kardeşim dedim. " Bu Ankara’da olmaz fakat Balıkesir’de merkezde körfezde yukarılarda o insanlar öyle insanlar ki, öyle vicdanlı insanlar ki Ankara’da olmaz fakat Balıkesir’de sandığın başlangıcında vidan ittifakı olacak kardeşim bunu göreceksin" dedim.

Niye buradayım şunun için buradayım. Seçimlere 5 gün var anketler yapılıyor. Anketlere göre Ahmet Akın kardeşimiz seçimleri önde götürüyor. Ancak bir kaç puan fark ile önde olmak bizlere rahat uyku uyutmaz. Halen daha Ahmet önde arkasında mevcut başkan fakat geçmişte birlikte olduğumuz dostlarımızdan halen başka partilere oy verenler var. Pazar akşamı görülecek, o başka partilere verilen oyun seçim kazanmak değil fakat Allah muhafaza bizlere seçim kaybettirebilir. Çok net geçmişte birlikte olduğumuz güneş gözlü, gönlünde gönlünde güneş olan İyi insanlar geçmiş ittifak ortaklarımız ve Balıkesir’i Ak Parti yönetmesin diyen herkes, eğer başka bir partiye oy verirseniz Balıkesir’i Ak Parti kazanır. Ama CHP’ye oy verirseniz Balıkesir’i hep birlikte kazanır siz de kazanırsınız.

Ben Balıkesir’in sosyal demokratlarından milliyetçi demokratlarından muhafazakâr demokratlarından Balıkesir’de yaşayan herkesten dürüst çalışan bir belediyecilik için gün sayan o günden bu güne de 5 yıl süresince yaptıklarıyla projeleriyle bu göreve hazır ve motive, insan ilişkileriyle de gerçek bir belediye başkanını Ahmet Akın kardeşimi Edremit’e emanet etmeye geldim.

"Özel, İYİ Parti’nin 5 yıl önceki ‘Balıkesir’ tehdidini anlattı: "İttifaktan çekiliriz dediler"" haberi, 26 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel, İYİ Parti’nin 5 yıl önceki ‘Balıkesir’ tehdidini anlattı: "İttifaktan çekiliriz dediler" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel, İYİ Parti’nin 5 yıl önceki ‘Balıkesir’ tehdidini anlattı: "İttifaktan çekiliriz dediler" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:22 Sürücüler dikkat: Sıcak havalarda sakın böyle yola çıkmayın!
  2. 13:12 Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
  3. 13:10 TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
  4. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  5. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  6. 13:02 Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
  7. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  8. 13:01 Şaraplarda Zam Dalgası! İki Grubun Fiyatları Yukarı Fırladı
  9. 13:00 Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor
  10. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  11. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  12. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  13. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  14. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  15. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  16. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  17. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  18. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  19. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  20. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
Politika Haberleri