Özel konuştu: "Onların ittifakı zam, zulüm ittifakı!"

Özel konuştu:

Özel konuştu: "Onların ittifakı zam, zulüm i... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bilecik'te gerçekleştirilen halk buluşması etkinliğine katıldı. Özgür Özel burada yaptığı konuşmada ekonomik krizden bahsederek, “Onların ittifakının adı korku ittifakı, zam ittifakı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bilecik'te gerçekleştirilen halk buluşması etkinliğine katıldı. Özel'e, Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve İl Başkanı Ali Özdemir eşlik etti.

Özgür Özel burada yaptığı konuşmada ekonomik krizden bahsederek, "Onların ittifakının adı korku ittifakı, zam ittifakı" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özgür Özel’in konuşmasının satır başları ise şu şekilde:

"Erzincan’da yaşanan İliç’teki felaket birlikte gördük. Birileri paraları üst üste istif etsin diye toprağın istiflenmesine, koca dağların oluşmasına ve sonra emekçileri yok etmesine hep birlikte tanık olduk. Burada Muratdere mevkinde kurulan maden ocağında da aynı yöntemin kullanıldığının, siyanür kullanıldığının, bunun doğayı, yer altı sularını kirlettiğinin ve her zaman felaketi çağırdığının, bu büyük tehlikenin farkındayız. Ve bu süreçte tümü genel iktidarın sorunları olan bu meselelerin tam ucundan tutmuşken -örneğin biraz önce beni de ziyaret ettiğim Şeyh Edebali Türbesi’nin yolu seneler sonra yakışan bir hale gelmişken, tam öğrencilerin barınma sorununa ilişkin yurtlarla ilgili projeler hazırlanmışken, tam kente bir kadın eli değmişken- inanamadığımız bir şekilde büyük bir hazımsızlık, geçmişte kendi hatalarını kimseye, savcılara bırakmadan biz affetmediğimiz için bizim haksızlığa, hırsızlığa, asla ve asla yolsuzluğa tahammülümüzün olmadığı için, adeta kendi kusurları, kendi hataları, kendi günahları duruyorken sırf önceki partisinden intikam alırcasına Cumhur İttifakı’nın düğmesine basmasıyla ve maalesef üç tane de dost ateşiyle Bilecik’in iradesine büyük bir haksızlık yapıldı."

"BİLECİK’E YAPMIŞ OLDUKLARI KUMPASA DUR DİYECEK"

"Bilecik’te tam Melek Başkanımızın adaylığını ilan ettiğimiz gün, birisi yargılandığı dava yüzünden başkanlıktan uzaklaştırılmışken şunu açık söyleyeyim: Partimizin tavrı devletten önce duyduk. Devletten önce harekete geçtik. Cezasını kestik, partimizden ayırdık. Aklı sıra bunun intikamını almak için istifa edip mecliste yeniden oylamanın önünü açanlar ve dost ateşiyle bizi yaralayanlar çok yanlış bir işin içine girdiler. Ama sayılı gün kolay geçer. Bilecik; haksızlığa, hukuksuzluğa, milli iradenin gasbına, verdiği karara direnmeye ya da onu manipüle etmeye hiç tahammül etmedi, bundan sonra da etmeyecek. 1999, Yaşar Tüzün’ün kazandığı belediye seçimini, katakulliyle iptal ettiler. Partimiz baraj altında, 45 gün sonra yeni seçim, partide üzüntü, büyük bir şaşkınlık, kampanya yapmak güç, o fırsatta belediyeyi elimizden alacaklardı. Ama Bilecikli dedi ki ‘İrademi çaldırmam, irademe dokundurmam.’ Gereğini o gün yaptı. Şimdi aynı Bilecik, bundan 5 yıl önceki seçimde altı okun altına mührü basan Bilecik, belediye meclisinde CHP’ye mührü basan Bilecikliler, bu sefer yapılan oyuna, oyun içinde oyuna ve birileri birbiriyle koyun koyuna Bilecik’e yapmış oldukları kumpasa 31 Mart günü dur diyecek. Bir yandan, hepimiz 31 Mart akşamı televizyonlarımızın başlangıcında elbet kendi illerimize bakacağız. Bütün Türkiye İstanbul’a bakacak, Ankara’ya bakacak fakat bir cumhuriyet kadınına, bir cumhuriyet kentinin tercihine, bir cumhuriyet kentinin milli iradesinin çalınmasına ve siyasi yankesiciliğe karşı Bilecik evladına nasıl sahip çıkacak, hep birlikte o gece televizyonlarda göreceğiz. Melek Mızrak Subaşı, sizlerin sıcak, şefkatli, dayanışmacı elinizi deprem bölgesine götürerek hepimizin ve tüm Türkiye’nin gönüllerinde yer etmiştir. Kendisini kutluyorum ve ona yolun açık olsun diyorum."

"İNSANLAR SOFRALARINA KOYACAK ET BULAMIYOR"

"Bir yandan kul hakkı yiyenler var, bir yandan hiçbir şey yiyemeyenler var. 2023’te et ithalatı rekor kırdı. Bir yılda 34 bin ton et ithal edildi. 10 yılda 7,2 milyar dolarlık canlı hayvan geldi. Ve sonuç, et tutarları geçen yıl tüm dünyada yüzde 10 artarken Türkiye’de yüzde 85 arttı. Ve şimdi Ramazan; insanlar, emekliler sofralarına koyacak et bulamıyorlar. Emekli ikramiyesine bakarsak önümüz mübarek Ramazan Bayramı, 30 gün oruç tutulacak, sonra bayram yapılacak. Emeklinin sofrasından, mutfağından, dolabından, kursağından sırf emekli ikramiyesinin enflasyona ezdirilmesiyle 16 kilo kıyma çalındı. 31 Mart önünde sandık var. Bu kadar yoksulluğa, bu kadar yokluğa, bu kadar zamma, bu kadar enflasyona, bu kadar yok sayılmaya, bu kadar aşağılanmaya, bu kadar devletin seni unutmasına karşı 31 Mart’ta gücünü gösterme zamanı. Uzun seneler, asgari ücretten vergi aldılar. Kavga dövüş, vergiyi kaldırdık. Şimdi maaşı her geçen gün azalıyor insanların. Sebebi vergi adaletsizliği. Asgari ücreti vergi hesaplama dilimlerinde de kullanıyorlar. Bunun için kanun teklifleri veriyoruz, dinlemiyorlar. Evi olmayan, 17 bin lira maaş alan bir asgari ücretlinin bundan sonraki süreçte bırakın geçinmeyi, çoluğunu, çocuğunu okutmayı, artık nefes alacak hali kalmadı. Buna karşı Bilecik’ten, tüm emeklileri, tüm emekçileri, tüm esnafları, tüm çiftçileri, tüm yoksulları ve bu ülkede artık bu düzen yetti canıma diyen herkes mücadele etmeye, direnmeye itiraz etmeye davet ediyorum."

"ÇİFTÇİLER PERİŞAN OLDU"

"Türkiye’de geçtiğimiz yıl küçülen tek sektör tarım oldu. Ve çiftçinin bankalara borcu, bir yılda tam yüzde 88 arttı. 20 yılda 3 milyon hektar alanımız, yani Belçika kadar toprağımız ekilemez, dikilemez hale geldi. Ve milletin efendisi olarak gördüğümüz çiftçiler perişan oldular. Şimdi en büyük sorunları mazot. Çünkü milletten yetki isteyen, enflasyonu düşüreceğim, doları düşüreceğim, dolayısıyla mazotu benzini, yaşam pahallığını düşüreceğim diyen Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs günü görevi aldığında mazotun litresi 19 liraydı. Bugün çiftçi 42 liradan mazot kullanmak zorunda. Ne tarlasını ekerken, biçerken ne de ürününü satmaya götürürken mazot tutarları yüzünden asla ve asla para kazanamıyor. Ürünler tarlasında kalıyor. Yeniden çiftçiyi milletin efendisi yapmak için CHP’li belediyeleri başa getirmek, çiftçi destek programlarını, kırsal kalkınma programlarını hayata geçirmek lazım. Bunun için de Bilecik’teki, Marmara’daki, İç Anadolu’daki, Karadeniz’deki, Ege’deki, Akdeniz’deki çiftçilerin desteklenmeri lazım. Çiftçileri de 31 Mart’ta dayanışmaya ve iktidara itiraz etmeye davet ediyorum."

"TAYYİP BEY BELEDİYELERİN UÇAK FABRİKALARININ OLDUĞUNU SANIYOR"

"Tayyip Bey, bir yanıt bekliyormuş. Diyor ki ‘Savunma sanayisini şuradan aldık, buraya getirdik. Bunlar niye yapmadılar?’ Tayyip Bey’e Allah afiyet versin, selamet versin. Belediyelerin uçak fabrikalarının olduğunu sanıyor. Belediyelerin İHA, SİHA fabrikalarının olduğunu sanıyor. Ama illa bir yanıt bekliyormuş, o zaman şunu açıklayalım: Tayyip Bey, o zaman götürdüler demeyeceksin. Getirdiler diyeceksin. CHP’li belediyeler hizmeti, dayanışmayı, adaleti, sevgiyi, huzuru getirdiler. Bir şeyi götürdüler: İstanbul’un üstünde senin içinde olan helikopterin arsaları parsel parsel Arap şeyhlerine, Katar emirlerine satmasını tamamladı CHP’li belediyeler. Ankara’nın parsel parsel satılmasını, FETÖ’ye peşkeş çekilmesini bitirdiler. CHP’li belediyeler talanı, israfı bitirdiler.

Cumhur İttifakı’nı görmek lazım. Ona karşıda bir şey örmek lazım. AK Parti ile MHP, bunlar küfrediyor, tehdit ediyor, şantaj yapıyor. Ordu’ya gidiyorlar. ‘Bize oy yoksa doğal gaz yok’ diyorlar. Tayyip Bey sen ne zaman Çankaya’dan oy aldın da Çankaya’ya doğal gazı getirdin. İzmir Karşıyaka’ya doğal gazı kim getirdi? İstanbul Beşiktaş’a, Aydın Efeler’e, Muğla’ya, kim getirdi? Bu tehdit eden, kötü konuşan, önüne gelene terörist diyen, iftira atan bir hale dönüştüler. Çünkü korkuyu örgütlemekten başka şansları yok. Umudu örgütleyemiyorlar. Sevgi dolu cümleler kuramıyorlar. Korkutmaya çalışıyorlar."

"ZAM, ZULÜM İTTİFAKI"

"Onların ittifakının adı korku ittifakı, zam ittifakı, zulüm ittifakı kendi koydukları isimle Cumhur İttifakı. Bizim ittifakımızın adı dayanışma ittifakı, birlikte olma, gönülleri alma, kol kola girme, sevgiyi ve mutluluğu yüceltme, hep birlikte ülkeyi zenginleştirme, Cumhuriyeti yeniden kurtarma, yeniden kurma ittifakı. Bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakı."

"Özel konuştu: "Onların ittifakı zam, zulüm ittifakı!"" haberi, 07 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel konuştu: "Onların ittifakı zam, zulüm ittifakı!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel konuştu: "Onların ittifakı zam, zulüm ittifakı!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  2. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  3. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  4. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  5. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  6. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  7. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  8. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  9. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  10. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  11. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  12. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  13. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  14. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  15. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  16. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  17. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  18. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  19. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  20. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
Politika Haberleri