Özel kreş ve anaokullarında uygulanacak koronavirüs tedbirleri belirlendi

Özel kreş ve anaokullarında uygulanacak koronavirüs tedbirleri belirlendi

Özel kreş ve anaokullarında uygulanacak koro... MEB, yarın açılacak okul öncesi özel eğitim kurumlarında koronavirüs salgını nedeniyle alınması gereken tedbirleri açıkladı.

Okullarda sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek, kullanılan mekanlar 40 dakikada bir havalandırılacak ve sınıflarda normal kontenjanın yarısı kadar öğrenci bulunacak. Ayrıca veliler zorunlu haller dışında okula giremeyecek.

MEB, yarın açılacak okul öncesi özel eğitim kurumlarında koronavirüs salgını nedeniyle alınması gereken tedbirleri açıkladı.

MEB'den yapılan açıklamada, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi özel eğitim kurumlarının, yarından itibaren eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere başlayabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, çocukların, öğretmenlerin, velilerin ve toplumun sağlığı için kurumlarda hijyenle ilgili uyulması gereken kurallar belirlendiği ve bu kuralların ilgililerle paylaştığı belirtilerek, "Öğrencilere yönelik alınması gereken tedbirler, veliler ve personelin alması gereken önlemler, çalışma ortamları, güvenlik noktaları, okula girişler, servis araçları, yemekhane, kantin, su sebilleri gibi pek çok alanda uyulması gereken kurallar ayrı ayrı ele alındı" denildi.

SINIFLARDA KONTENJANIN YARISI KADAR ÖĞRENCİ OLACAK

Bakanlığın belirlediği kurallara göre okullarda her alanda sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek.

Sosyal mesafe öğrencilere oyunlarla öğretilecek. Kullanılacak mekanlar doğal yöntemle, 40 dakikada bir havalandırılacak. Sınıflarda normal kontenjanın yarısı kadar öğrenci bulunması sağlanacak. Sosyal mesafe kuralıyla ilgili yönlendirme ve işaretleme, gereken alanlar tespit edilerek işaretlenecek. Veliler zorunlu haller dışında okula giremeyecek, çocuklarını bırakıp ve alırken sosyal mesafeye uymaları amacı ile okul girişine belirleyici işaretler konulacak.

ÖĞRENCİ GRUPLARI ARASINDA GEÇİŞE İZİN YOK

Su ve sabuna erişim olmayan alanlarda el dezenfektanı sayısı artırılacak, öğrencilerin uyku saatlerinde kampet ya da yataklarının arasında en az 1,5 metre mesafe bırakılacak. Her gün tüm yaşam alanlarında aynı öğrenciler bir arada olacak, gruplar arası geçişe izin verilmeyecek. Gruplardan sorumlu personelin de diğer gruplarla temas etmemesi sağlanacak. Eller ile sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, aydınlatma düğmeleri gibi) ve ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavaboların temizliği günde en az iki kez yapılacak. Faaliyetlerde kullanılan oyuncaklar ve diğer araç gereçler sağlık birimlerince uygun bulunan dezenfektan malzemeleri ile temizlenecek.

PERSONEL OKULDA FARKLI KIYAFET GİYECEK, MASKE TAKACAK

Koronavirüs nedeniyle okul personelinin tamamı tıbbi maske kullanacak ve maskelerini düzenli aralıklarla yenileyecek. Okula girerken personelin ateşi ölçülerek kayıt altına alınacak. Personelin okul içinde ve dışında giydikleri kıyafetler farklı olacak. Okul ve ders giriş çıkışlarında, yığılma ve kalabalıkların önlenmesi için şubelere göre farklı saatler belirlenecek. Yemekhane görevlileri de yine hijyen kurallarına en üst düzeyde riayet edecek. Öğrenciler yemekhaneye kendi grupları ile gidecek, aynı masada en az 1 metre mesafe ile oturacak.

HASTA ÇOCUKLAR OKULA ALINMAYACAK

Bu süreçte grip ve benzeri bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler okula kabul edilmeyecek. Öğrenciler okula geldiklerinde kıyafetleri değiştirilecek ve elleri dezenfekte edilecek. Okula girişte, okuldan ayrılırken ve gün içinde öğrencilerin ateşi ölçülecek ve kayıt altına alınacak.

Servis araçlarının özellikle sık temas eden yüzeyleri başta olmak üzere günde en az iki kez temizliği yapılacak, taşıma kapasitesi sosyal mesafe göz önüne alınarak planlanacak. Seyahat süresince araç içerisindeki şoför ve tüm yolcuların tıbbi maske takmaları sağlanacak.

Akşener’den Erdoğan’a 4 maddelik acil önlem paketi çağrısı

ANASAYFA

"Özel kreş ve anaokullarında uygulanacak koronavirüs tedbirleri belirlendi" haberi, 31 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Özel kreş ve anaokullarında uygulanacak koronavirüs tedbirleri belirlendi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel kreş ve anaokullarında uygulanacak koronavirüs tedbirleri belirlendi 2023 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 09 Aralık 2023 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:27 Yağ yakmanın 5 Altın Kuralı: Adım Adım Yağ Yakımı
  2. 14:55 Yağ Yakan Yiyecekler: Metabolizmanızı Hızlandıracak Yiyecekleri Keşfedin!
  3. 14:31 Şirince Nerede, Nasıl Gidilir? Şirince Gezilecek Yerler Nelerdir?
  4. 13:46 Altcoin Nedir? Kripto Paralarda Yeni Bir Dünya
  5. 13:23 Yağ yakmayı hızlandıran içecekler: Kahveye biraz eklemeniz yetecek
  6. 11:21 Rekabet Kurulu 5 şirket için devralma işlemlerini onayladı
  7. 10:42 Murat Ongun hakkındaki soruşturma, takipsizlik kararıyla kapandı
  8. 10:25 Feyza Altun'dan Polat çiftiyle ilgili açıklama: Para teklif ettiler
  9. 10:24 BUDO seferleri iptal edildi
  10. 10:18 Küfür ettiği anlar kameraya yansıyan TFF temsilcisi Selçuk Küçükoğlu: Sesli mesaj kaydediyordum
  11. 10:14 AK Partili Mehmet Metiner, ‘teşkilatın gönlündeki aday’ diyerek İBB adayı için isim verdi
  12. 09:41 İddia: Mehmet Şimşek, Erdoğan'a tepkili
  13. 09:37 Merve Taşkın: Hedefim 1 milyon dolar
  14. 09:33 Lando Norris: Geçen yıl yaşadığımızdan daha büyük değişiklikler bekliyorum
  15. 09:30 Yönetmen tecavüz suçlamasıyla tutuklandı
  16. 09:27 Almanya, İsrail'i eleştirdiği için Mısırlı kadın hakları örgütüne mali yardımını durdurdu
  17. 09:24 Finansal İstikrar Komitesi: Makro finansal riskler önemli ölçüde azaldı
  18. 09:18 Mehmet Özhaseki: Tapusu olanı kimse çıkaramaz, başka yere gönderemez
  19. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 'İskoçlar Çetesi' çökertildi
  20. 08:48 Her yerde Diyanet TV zorunluluğu
Kültür Sanat Haberleri