Özel mitingde konuştu: "Önceliğimiz depreme dayanaklı kentler"

Özel mitingde konuştu:

Özel mitingde konuştu: "Önceliğimiz depreme ... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ceyhan ilçesi Kent Meydanı'nda düzenlenen "halk buluşması" etkinliğinde, mazbatası iptal edilen eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın haksız yere görevden alındığını savundu.

Özel, Ceyhan ilçesi Kent Meydanı'nda düzenlenen "halk buluşması" etkinliğinde, mazbatası iptal edilen eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın haksız yere görevden alındığını savundu.

Özel, CHP'li belediye başkanlarının seçildikten sonra hiç kimseyi ayırmadığını belirterek, tekrar aday gösterilen Aydar'ın, belediyenin kapılarını tüm Adanalılara açacağını vurguladı.

Emeklilerin ekonomik zorluklar yaşadığını ve bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu dile getiren Özel, "Hesabı altına, kıymaya, kebaba, şalgama da vursan hep zarar, hep emekliye hüsran. Yeter artık," sözlerini söyledi.

Özgür Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve "emekli kartı" uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, çiftçilerin ürünlerini ekerken maliyetlerinin yükseldiğini ve desteklemelerin yetersiz kaldığını dile getirirken, vatandaşın sandıkta doğru cevabı vereceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özel, Ceyhan'da sosyal demokratların oylarının önemine vurgu yaparak, düşüncelerine şu şekilde devam etti:

"Ceyhan'da bizim ihtiyacımız olan elbet sosyal demokratların oylarıdır fakat yetmez. Biz Ceyhan'da iyi insanların, İYİ Partililerin, yakasında, kalbinde güneş olanların ya da oradan kopmuş fakat gönlünde vatan, millet, Atatürk sevgisi olanların elbet oylarına talibiz. Biraz önce 5 yıl İYİ Parti'de il başkanlığı yapan büyüğüm geldi, tanıştık. Dedi ki 'Zeydan Başkan ile birlikteyiz, tüm Adana'da birlikteyiz çünkü biz sizin gibi vatanseveriz, memleketimizi severiz'. Eski dosttan düşman olmaz."

"HERKESLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

Herkesin oyuna talip olduklarını aktaran Özel, "Biz, herkesle birlikte yöneteceğiz, hepinizle birlikte hizmet edeceğiz. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi, karşısındaki Cumhur İttifakı'nın tüm birbirine benzeyen kötü diline, sözüne, tehdidine, deprem bölgesindeki şantajına, 'oy vermeyene doğal gaz vermem' diyecek kadar hem yalana hem taş kalpliliğe karşı bambaşka bir ittifaktadır. İyi, güzel insanlarla memleketin neresinde doğmuş olursa olsun, nereden gelmiş olursa olsun bu ülkenin güzel insanlarıyla tüm Adanalılarla birlikte biz Adana ittifakıyız, Türkiye İttifakıyız," sözlerini söyledi.

Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkan adayı Kadir Aydar'a destek çağrısında bulundu.

resim-2024-03-17-202359748.png

SEYHAN İLÇESİNDE DE "HALK BULUŞMASI" PROGRAMI DÜZENLENDİ

CHP Genel Başkanı Özel, daha sonra Düzce merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi Kent Meydanı'nda düzenlenen "halk buluşması" programına katıldı.

Burada konuşan Özel, 6 Şubat 2023'teki depremlerde Adana'da 418 kişinin yaşamını kaybettiğini hatırlattı.

Depremlerin ardından Adana'nın yanı sıra afetten etkilenen diğer illere yardım ettiklerini belirten Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a kentte ve afetten etkilenen diğer illerde yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.

Özel, depremi unutmayacaklarını vurgulayarak, afet konutları hakkında şunları paylaştı:

"Belediyelerimizin, yeni seçilenlerin de göreve devam edenlerin de öncelikli görevi depreme dirençli şehirler inşa etmektir. Depremin hemen peşinden üç gün sonra Recep Tayyip Erdoğan söz verdi, dedi ki 'Bir yıl içinde her insanın evini yapıp teslim edeceğim'.

Adana'da 21 bin 21 konut yapmaya söz verdi, tam bir yıl sonra bitecekti. 13 ay oldu, şu ana kadar teslim ettiği konut sayısı 1589 yani yüzde 7,5. Türkiye'deki oran da bundan farklı değil. Türkiye'de de 650 bin konut ihtiyacı var demişti, 45 bin 900 konutu teslim etti, oran gene yüzde 7. 100 kişiden 93'ü verilen devlet sözüne rağmen, yaklaşan seçimi görüp de depremzedeler bizlere kızar da oy vermez diye bir yıl içinde ev vereceğim dediği 100 kişiden 93'ünü şu anda konteynerde, çadırda bıraktı. Biz bu sözün takipçisi olmaya, depremzedemize sahip çıkmaya, Adana'mıza ve 10 ilimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siz de takip edin."

Vatandaşların tükettiği ürünlerdeki fiyat artışlarını dile getiren Özel, işsizlik oranlarına da temas ederek Adana'da neredeyse 2 gençten 1'inin işsiz olduğuna dikkat çekti.

Atanamayan öğretmenlerin, çiftçilerin ve emeklilerin sorunlarından bahseden Özel, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Konuşmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın eşi Nuray Karalar, Özgür Özel'e çiçek ve seramik tablo hediye etti.

Programda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Zeydan Karalar ile Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin de birer konuşma yaptı. Programın sonunda partiye katılanlara rozet takıldı.

"Özel mitingde konuştu: "Önceliğimiz depreme dayanaklı kentler"" haberi, 17 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel mitingde konuştu: "Önceliğimiz depreme dayanaklı kentler" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel mitingde konuştu: "Önceliğimiz depreme dayanaklı kentler" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  2. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  3. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  4. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  5. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  6. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  7. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  8. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  9. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  10. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  11. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  12. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  13. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  14. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  15. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  16. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  17. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  18. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  19. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  20. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
Politika Haberleri