Özel Strazburg’da: "Sosyal demokrat değerlerden asla taviz vermeyeceğiz"

Özel Strazburg’da:

Özel Strazburg’da: "Sosyal demokrat değerler... Özgür Özel, Strazburg'daki Demokratlar ve Yeşiller Grubu toplantısında konuşarak, sosyal demokrat ilkelerden asla ödün verilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Gazze'de acil bir ateşkes çağrısını bir kez daha yineledi.

Özgür Özel, Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi İlkbahar Oturumu sırasında düzenlenen Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu toplantısında yer aldı.

CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısından söz eden Özel, "Sosyal demokrat bir parti olarak toplumumuzun tüm kesimlerinden aldığımız bu büyük destekle sorumluluğumuz artmıştır. Bu sorumluğumuzun bilinciyle sosyal demokrat değerlerden ve halkımızın ihtiyacı olan adaletli yönetimden asla taviz vermeyeceğiz" diye konuştu. Gazze’de acil ateşkes çağrısını yineleyen Özel, "Biz, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünden hareketle daima barışın sözcüsü, haklının ve mazlumun savunucusu olmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Sözlerine ev sahipliğine teşekkür ederek başlayan Özgür Özel, "75 yıl önce Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerinin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşan Strazburg’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde ilk kez bulunuyor olmaktan Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu’nda sizlere hitap ediyor olmaktan büyük gurur duyuyorum," diye konuştu.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ülkemizin kurucu partisi olarak demokrasinin insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için mücadele etmeyi sürdürüyoruz. Avrupa Konseyi’nin temel amacı olan insan hakları ile temel hak ve özgürlüklerinin korunması gelişmesinin ilke edinmiş olan bir partiyiz. Kasım ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçildiğimde partimizin Avrupa ve dünyadaki kardeş partilerle yoldaşlarımızla daha sıkı ilişkiler  ve dayanışma içerisinde olması gerektiğinin altını çizmiştik.

‘İKTİDARDA OLAN PARTİDEN 11 İL DAHA FAZLA KAZANDIK’

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçen yıl 100’üncü kuruluş yılımızı kutladık. Avrupa’nın en köklü sosyal demokrat partilerinden biri olarak iki hafta önce yerel seçimlerde oy oranımızı yüzde 38’e çıkarıp 17 milyon 300 bin vatandaşımızın desteğini alarak partimizi ülkemizin birinci partisi haline getirdik. 14’ü büyükşehir olmak üzere Türkiye’nin 35 ilinde birinci parti olarak belediye başkanlıklarını kazandık. Şu anda iktidarda olan partiden 11 il daha fazla kazanmış durumdayız."

‘SOSYAL DEMOKRAT DEĞERLERDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

"Sosyal demokrat bir parti olarak toplumumuzun tüm kesimlerinden aldığımız bu büyük destekle sorumluluğumuz artmıştır. Bu sorumluğumuzun bilinciyle sosyal demokrat değerlerden ve halkımızın ihtiyacı olan adaletli yönetimden asla taviz vermeyeceğiz. Belirtmek isterim ki bizim öncüsü olduğumuz yeni siyasetin kadrolarında kadınlara ve gençlere çok daha fazla yer var. Partimizin yönetiminde yüzde 50 kadın var. Ve yönetim kademelerimizin yaş ortalaması 43’tür. Katılımcı, bilime inanan kolektif çalışma, halkımızın beklentilerini anlayarak ortak akılla karar alma anlayışı bizlere başarıyı getirdi. Bu anlayışımız kurucusu olduğumuz Avrupa Konseyi’nin temel değerleri yaşatma iradesinden farklı değil. Kadınların şiddetten korunduğu, eşitlikle toplumun bir parçası olduğu bir toplum düzeni için İstanbul Sözleşmesi’nden tarafız. Demokrasinin ve insan haklarının herkes için güvence altında olması için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden tarafız. Emeğin, emeklinin, gençlerin ekonomik ve sosyal haklarının güvence altında olması için Avrupa Sosyal Şartı’ndan tarafız. Bizim tarafımız belli. Biz kurucu kadrolarımızın gösterdiği rotadan; demokrasiden ve çağdaşlıktan tarafız."

‘GAZZE’DE KALICI ATEŞ SAĞLANMADAN ÜLKELER ARASAINDKAİ GERİLİM DİNMEYECEK’

"Yaşadığımız son birkaç yıl bizlere savaş ve çatışmanın hala insanlık için en önemli risklerinden biri olduğunu ne yazık ki gösterdi. 7 Ekim 2023’te Hamas’ın gerçekleştirdiği saldırı sonrası İsrail’in Gazze’de yürüttüğü operasyonlarda şu an itibariyle 33 binden fazla insan yaşamını yitirmiştir. Ve bunun önemli bir kısmı kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Gazze’de bu insanı dram sürerken hafta sonu İsrail-İran arasındaki gerilimi endişeyle takip ettik. Bu gerilimin yalnız Orta Doğu coğrafyasında değil, Avrupa ve tüm dünyada büyük kaygıları tetiklediğinin bilincindeyim. Orta Doğu’da tansiyon bu denli yükselmişken, partilerimize düşen görev bu gerilimi düşürecek her çabanın öncüsü olmaktır. Bu mevzuda kardeş partilerimizle dayanışma içinde her türlü girişime hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Çünkü bilinmelidir ki Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanmadan, ülkeler arasında yükselen gerilim dinmeyecek, bu tehdit tüm Avrupa’da ve tüm dünyada hissedilmeye devam edecektir. Sorunun kalıcı çözümü için Birleşmiş Milletler’in 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıyla erişilecek iki devletli oluşuma gereksinim olduğunu vurgulamak isterim. Doğrudan sivilleri hedef alan saldırıların devamına göz yumulması ve bazı ülkelerin tutumları, insan hakları gibi temel değerlerin zeminini yok ettiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Biz, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünden hareketle daima barışın sözcüsü, haklının ve mazlumun savunucusu olmaya devam edeceğiz.

‘AVRUPA’DAKİ KARDEŞ PARTİLERİMİZLE ADİL EŞİT TOPLUMLAR OLUŞTURABİLECEĞİMİZ KONUSUNDA UMUTLUYUM’

"Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş bir partinin lideri olarak, köklü bir geleneğin ve önemli bir misyonun temsilcisiyim. Bu misyonun hedefi; modern bir toplum, gelişmiş ve adaletli bir ekonomik düzen oluşturmaktır. Yönetimde aklı ve bilimi hâkim kılmak, saygın, barışçıl ve maceracılıktan uzak bir dış politika ile hem ülkemize hem Avrupa ve dünyaya katkı sağlayacak bir mücadeleyi yürütmektir. Ülkemizde girdiğimiz son seçimlerden aldığımız güçle, Avrupa’daki kardeş partilerimizle yürüteceğimiz sıkı dayanışma ile hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz, daha adil ve daha eşit toplumlar oluşturacağımız mevzusunda umutluyum. Avrupalı demokratlar olarak, tüm krizlerin üstesinden gelebilecek güç ve iradeye sahibiz. Daha demokratik, daha müreffeh, daha güvenli bir Avrupa, bu ailenin her ferdinin daha insan hakları temelinde daha kuvvetli sosyal devleti ile mümkündür. İşte bu nedenle dayanışma içinde olmalıyız. Biz hem Türkiye’de hem Avrupa’da söz ettiğim ilkelerin kurucu iradesi olduk. Bundan böyle de bu ilkeleri ve değerleri tüm yurttaşlar için geçerli kılacak bir siyasetin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Daha güzel yarınları hep birlikte inşa edeceğimize olan inancımla sizleri selamlıyorum, iyi ki varsınız."

"Özel Strazburg’da: "Sosyal demokrat değerlerden asla taviz vermeyeceğiz"" haberi, 17 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel Strazburg’da: "Sosyal demokrat değerlerden asla taviz vermeyeceğiz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel Strazburg’da: "Sosyal demokrat değerlerden asla taviz vermeyeceğiz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:16 Ülke Genelinde Devam Eden Yağışlar ve Güncel Hava Durumu Uyarıları
  2. 18:12 BES'te yeni dönem başlıyor: Biriken tutarı kısmen geri alma şartları netleşti!
  3. 18:11 Gazze'de Enkaz Altında Binlerce Kişinin Cesedi: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  4. 18:08 Özel ve Erdoğan görüşmesinin zamanı ve yeri netleşti
  5. 18:04 Beşiktaş'ın Şampiyonluk İçin Transfer Atağı: Almanya'dan Yıldız Golcü Patrik Schick Hedefte
  6. 17:56 Ünlü Şarkıcı Hadise’den Galatasaray’ın Yıldızı Lucas Torreira Hakkında İtiraf!
  7. 17:56 İmamoğlu: "İstanbul Küçükçekmece Sahil Parkı Kazası Siyasi İstismara Alet Edilmemeli"
  8. 17:50 Ukrayna'da Rus Saldırısı: Harkov ve Kiev'de Yeni Gelişmeler
  9. 17:38 Galatasaray, Süper Lig Şampiyonluğu İçin Real Madrid'in Golcüsü Joselu'yu Hedefliyor
  10. 17:31 İspanya'da Del Bosque RFEF Denetim Komisyonu Başkanı Olarak Atandı
  11. 17:26 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Edin Dzeko İddialarına Net Yanıt: Kriz Yok!
  12. 17:23 Ömer Çelik'ten açıklama: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı
  13. 17:23 Kudüs’te Türk Vatandaşı İsrail Polisi Tarafından Öldürüldü!
  14. 17:16 Lisede Elektronik Sigara Tartışması: Öğrenci Müdür Yardımcısını Bıçakladı
  15. 17:09 Sınır Ötesi Operasyon: Türkiye, PKK Terörüne Karşı Kararlılığını Sürdürüyor
  16. 17:06 AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
  17. 17:02 Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
  18. 17:00 Yunanistan artık Türk ziyaretçilere 10 ada için sınırda vize verecek: İşte o adalar
  19. 17:00 Merkez Bankası Başkanı Karahan enflasyon mesajı verdi
  20. 16:59 Altın talebi güçlenerek yılın başlangıcını en güçlü seviyede geçirdi
Politika Haberleri