Özel'den açıklama: "Şiddetin hiçbir türlüsüne teslim olmadık"

Özel'den açıklama:

Özel'den açıklama: "Şiddetin hiçbir türlüsün... Miting sırasında "Terör örgütüne kurban edilen TUSAŞ'taki parlak beyinleri unutma", "Şiddete karşı hep birlikte adalet için mücadeledeyiz" ve "Teröre ve şiddete karşı yaşamı savunacağız" yazılı pankartlar açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi" düzenledi.

Miting sırasında "Terör örgütüne kurban edilen TUSAŞ'taki parlak beyinleri unutma", "Şiddete karşı hep birlikte adalet için mücadeledeyiz" ve "Teröre ve şiddete karşı yaşamı savunacağız" yazılı pankartlar açıldı.

Özel, mitingde yaptığı konuşmada, TUSAŞ saldırısında şehit olanlarla Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana terörle mücadelede hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Terörün amacının korkutmak, susturmak ve sindirmek olduğunu belirten Özel, "Terörün oluşturmak istediği korkuyu yenip meydana gelenlere teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğinden vazgeçmeyenler hoş geldiniz. Bugün bu meydanda bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre, hayatımızın her alanını esir alan şiddete karşı hep birlikte meydan okumaya geldik." diye konuştu.

Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemiz 40 yıldır başta PKK ve farklı terör örgütlerinin hedefi olmaktadır. Milletimiz terör saldırılarında, canlarını yitirmiş, şehitler vermiş, çok acılar çekmiştir. Güvenlik güçlerimizin yanı sıra kamu personeli, öğretmenler, sağlık emekçileri, işçiler, siviller bu saldırıların hedefi olmuştur ama bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet'in 101'inci yılını kutlayacağımız bugünlerde dimdik ayaktadır ve teröre teslim olmayacaktır."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin kurucu partisi olduğunu dile getiren Özel, "Biz bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatı olan partiyiz. Güçlü, zengin, adil, demokratik bir Türkiye için terörü bitiren, şiddeti yok edip yurttaşlarını güvende tutan, toplumsal barışı sağlayan ve daima ileriye giden bir Türkiye için çalışanlarız. O yüzden bu milletin önünü kesmek için kim olursa olsun, hangi odak olursa olsun karşısındaki en büyük güç Cumhuriyet Halk Partisi'dir," ifadelerini kullanmış bulundu.

Yenidoğan çetesinin ölümüne neden olduğu bebeklere dair değerlendirmede bulunan Özel, şu sözleri kaydetti:

"12 yeni doğan yavrumuz ihmalin, denetimsizliğin, para için gözü dönmüşlüğün kurbanı oldu. Ölümler bilinirken, bu çetenin faaliyetleri bilinirken o hastaneleri açık tuttular. Operasyon oldu, gözaltılar oldu. Tutuklamalar oldu ama kamuoyu duyana kadar 6 ay daha o hastaneleri tıkır tıkır işlettiler. Ne zaman birisi savcıyı tehdit etti. Savcı kendi tehdidinden dolayı durumu bir kez daha ifade etti.

Kamuoyu duydu infial oluştu. O gün döndüler. O hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler. Açıkça söylüyorum. Bir daha söylüyorum. Caydırıcı olsun diye herkesin gözünün önünde ibreti alem olsun diye o hastaneleri askıya alınan ruhsatları iptal edilen ruhsatları başka isimle yeniden önümüze gelmesin diye mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurulmasın diye bir kez daha çağrı yapıyorum. O hastaneleri bedelsiz kamulaştırmamız lazım. Haydi getirin meclise, bunu yapalım."

"YAŞAM HAKKININ EN ÖNEMLİ TEHDİDİ TERÖRDÜR"

CHP Genel Başkanı Özel, Türkiye'nin 40-50 yıldır teröre en az 40 bin can verdiğini belirterek, "Yaşam hakkının en önemli tehdidi de terördür. Buraya gelirken bile kaygılandığımız şey, terörün gözünün yaşına bakmadan, kim olduğuna bakmadan sivilleri hedef almasıdır. Askerimizi, polisimizi şehit etmesidir. Biz bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için gerekli iradeyi hep koruduk, o irade hep vardı. Şimdi de onu ifade ediyor ve bir adım geri atmıyoruz," sözlerini söyledi ve, "Bu ülkede Kürtler 'sorunum var' diyorsa Kürt vardır. Devlet bir olup olmadığına değil millet o olup olmadığına karar verir. Devlet o problemi çözmek için vardır," diyerek ekledi.

Kürtlerin 'sorunumuz kalmadı' diyene kadar Kürt problemininin varlığına inanacaklarını dile getiren Özgür Özel, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu kayyum politikalarının sona ereceği, sivil ve demokratik siyasetin önünün açılacağı, kendini özgür ve eşit hissedeceği, toplumsal barışın bir mutabakat inşa edileceği bir süreci mecliste başlatarak, takip ederek ve sonlandırarak bu çözmelidir. Biz bu zemini oluşturacak girişimlere üzerimize ne düşüyorsa o boyutuyla katkı vereceğiz. Terörün bitmesi için kim konuşacaksa konuşsun bir kişiyi konuşturup çözme hesabı yanlış hesaptır. Bir kişinin sorununu çözüp Tayyip Bey'in de istediğini alıp bu alışverişle bir anayasa oyunu kurma hesabı ayıplı bir hesaptır. Bunun için biz çözüm için meclisi adres gösteriyoruz. Devlet Bey, Abdullah Öcalan'a meclise adres gösteriyor."

"BU ÜLKEYİ BİRLİKTE KURDUK, SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

CHP'nin toplumsal barışın sağlanması ve bir daha şehit gelmemesi ve anaların gözyaşı dökmemesi için irade sahibi olduğuna da değinen Özel, "CHP şehit aileleri ve gazilerin yüzüne bakamayacağı hiçbir yöntemin içinde olmayacak. Onun için Devlet Bey'in söyledikleriyle değil toplumsal mutabakatla, milletin temsilcileriyle birlikte yol almak en doğrusudur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkedeki toplumsal barışın da kardeşliğin de ülkenin bölünmez bütünlüğünün de teminatı, bu ülkenin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir," şeklinde bir açıklamada bulundu.

Özel, CHP'nin tutumundan rahatsız olanların ve topluma istikamet tayin etmeye çalışanların olduğuna vurgu yaparak "Onlar bilsinler ki biz bu ülkenin bir tane sorununu çözmek için sorumluluk alırız. Biz Erdoğan'ın sorununu çözmek için anayasa yapmayız. Biz Bahçeli ile Erdoğan'ın iyi polis, kötü polis oyununa alet olmayız. Biz özgüvenli siyasetimizle kurulduğu gün olduğu gibi, 31 Mart'ta olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin birinci partisidir," ifadelerini kullandı.

Özel, konuşmasını şu sözler ile tamamladı:

"Bugün Beşiktaş Meydanı'nda teröre inat her türlü şiddete karşı yaşam hakkını savunan sizlere teşekkür ediyorum. Bu meydandan yükselen ses Türkiye'nin sesidir. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Bu ülkeyi birlikte kurduk, sorunları birlikte çözeceğiz. Kimsenin bize istikamet çizmesine de izin vermeyeceğiz. Unutmayın bu cumhuriyeti, bu ülkeyi korkmayanlar kurdu. Biz de korkmuyoruz. Teröre rağmen bir arada yaşama irademizden, kardeşliğimizden, vazgeçmiyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsüne teslim olmadık, olmayacağız."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingin ardından İl Başkanlığı'nda Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'na başkanlık etti. Bu toplantı, basına kapalı bir şekilde gerçekleştirildi.

"Özel'den açıklama: "Şiddetin hiçbir türlüsüne teslim olmadık"" haberi, 27 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özel'den açıklama: "Şiddetin hiçbir türlüsüne teslim olmadık" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel'den açıklama: "Şiddetin hiçbir türlüsüne teslim olmadık" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:10 NBA tarihinde bir devrim gerçekleşti: Resmi bir maçta ilk kez baba-oğul birlikte sahada yer aldı!
  2. 00:06 2025 Kıdem Tazminatı Miktarı Açıklandı!
  3. 00:02 2010 Senesinden beri hizmet veren şirket iflas bayrağını çekti!
  4. 00:02 Almanya'dan Çarpıcı Karar: Türkiye Vize Kısıtlamalarına Eklenerek Listeye Alındı!
  5. 00:01 Ulaşımda yeni dönem! 81 ilde hizmete girecek: Bakan duyurdu
  6. 00:01 Sergen Yalçın kafayı bu kez de Mourinho'ya kafayı taktı: "Hazmedememiş!"
  7. 00:00 Koç, Sabancı, Ülker Onların yanında sıradan kalırdı! Türkiye’nin en zengin ailesi böyle iflas etti!
  8. 00:00 Nakliye Devi İflas Bayrağını Çekti! Binlerce Çalışan İşsiz Kaldı!
  9. 23:55 Sünnet düğün yemeğinden 50'den fazla davetli zehirlendi!
  10. 23:42 Galatasaray'ı galibiyete taşıyan isim Buğrahan Tuncer oldu
  11. 23:42 Fenerbahçe, sahasında oynadığı maçta 3-1 yenilerek bu sezon ilk mağlubiyetini aldı
  12. 23:11 Yapay Zeka İle Radyo Yayın Dönemi: Gazeteciler İşten Çıkarıldı!
  13. 23:08 Seçim Sonuçlarına İtiraz: Gürcistan Halkı Sokağa Çağrıldı
  14. 23:01 İsrail’in Saldırılarına Yanıt: Hamaney'den İbranice Mesaj!
  15. 22:51 Ali Mahir Başarır: '32. Gün'de Erdoğan'a Sorduğum Soru, Politika Hayatımı Şekillendirdi!
  16. 22:38 Amber Rose meğerse yalnızca şaka yapmış!
  17. 22:20 Bebek Ölümleri Üzerine Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı: Geç Bilgilendirme Tepki Çekti!
  18. 22:17 Aktürkoğlu parmak ısırtıyor: 45 dakikada şov!
  19. 22:17 Mourinho: “Kaçırdığımız goller sonrası hayal kırıklığı yaşadım”
  20. 22:04 İtalya Derbisinde Gol Yağmuru: Kenan Yıldız Tarihe İmzasını Attı!
Gündem Haberleri