Özel’den Burcu Köksal açıklaması geldi: "Bu partinin kapıları sana kapalı diyemez"

Özel’den Burcu Köksal açıklaması geldi:

Özel’den Burcu Köksal açıklaması geldi: "Bu ... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” diyen Burcu Köksal ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Özel, “Kendisiyle konuştum. ‘Böyle bir ifadeye ne gerek var?’ dedim,” ifadelerini kullandı.

Özel, Habertürk canlı yayınında görüşlerini paylaştı. Partisinin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın seçilmesi durumunda belediye kapılarının DEM Parti dışında tüm siyasi partilere açık olacağı sorulduğunda şu ifadeleri kullandı:

"Afyon meselesi şu şekilde. Afyon’da konuşmada aracın içindeydim. Pek yukarıda ne konuşulduğunu duyabilecek durum olmuyor. Can kulağı ile dinleseniz anlarsınız da! Sonradan seslendiler çıktık, konuşmamızı yaptık. Gayet güzel mitingdi. Burcu hanım ilinde tam bir mutabakatla adaylaştı. Grup Başkanvekili olduktan sonra popülaritesi iyice arttı. Meclis açıksa Meclis’tedir. Kapalı ise Afyon’dadır. Hep Afyon’u konuşur. Üslubu nettir, serttir, iktidar açısından tahrip edicidir. Afyon’da CHP’nin genel mutabakatı var. Ayrıca Burcu Hanım Afyon’da Cumhur İttifakı’ndan çok oy alıyor. O ifadeyle ilgili bugün kendisi basın toplantısı yaptı. İfadeyi masaya yatırırsanız, satır satır okursanız, Mehmet Akif Bey gibi objektif gözle bakarsanız."

"NE GEREK VAR"

"Kendisine telefonda sordum. ‘Böyle bir ifadeye ne gerek var?’ dedim. O da ‘Başkanım burada şu şekilde ifade var belediyeyi DEM’lilerle yönetecekler’. Ben ‘Belediyeyi DEM’lilerle yönetmeyeceğim dedim’ diye konuştu. Orada DEM parti hariç dediğinizde kendisini DEM Partili hisseden, Afyon’da oturan, Türkiye’nin herhangi bir yerinde oturan DEM Partili seçmen, Kürt ve DEM Parti’yi destekleyen seçmen ‘Bir ayrımcılık var mı?’ düşünür. Ben kendisini aradım ‘Burcu böyle bir ifade olmuş, tansiyon yükselir, bunu Uşak’ta düzeltiyorum’ dedi. O da ‘Aman başkanım düzeltin’ dedi. Afyon’dan bir gazeteci ile konuşmuş, mesaj atmış. Dediği şu ‘Benim DEM’le ittifakım yok’. Her gün ‘Afyon’u DEM Parti’yle yönetecekler, eş başkan atanacak’ diyorlarmış. Türkiye’de biraz da iktidara müzahir medyanın gayretleriyle oluyor. Sizin ne söylediğiniz değil, karşı tarafın ne anladığı önemli. Bizim birçok milletvekili, belediye başkanı il başkanlarımız aradı. Hatta iddiasız olduğumuz Güneydoğu’da bazı yerlerde il başkanları aradı. O yüzden bir düzeltmeye gereksinim vardı."

"BU PARTİNİN KAPILARI SANA KAPALI DİYEMEZ"

"Sayın Başbakan Davutoğlu, İstanbul’da bizim listelerimizden seçilmiş bir milletvekili ‘Kurum’u destekleyeceğim’ deyince çok üzgün olduğunu söylemiş. Bugün Burcu Köksal ‘kapım hepsine açık olacak’ diyor. Bizim halkçı belediyecilik taahhütnamesi vardı. Mal varlığını açıklayacağım, hayvan haklarına saygılı olacağım, gençliğin talepleri var diye. Burcu Hanım paylaştı "Vatandaşların etnik köken, inanç ve farklılıklarından dolayı dışlanmasına izin vermeyeceğim" diyor. Ama şunu da doğru bulmam. Ben de AK Partili, MHP’li belediyeleri ziyaret ettiğim oluyor. Deprem mevzusunda iyi hizmetleri olan AK Partili belediye başkanlarına ‘kahvenizi içeceğim’ diyorum. Benim belediye başkanım AK Partili, MHP, İYİ Partili ya da DEM’li biri ziyaret etmek isterse ‘Bu partinin kapıları sana kapalı’ diyemez. Bizim Afyon’da DEM’le işbirliğimiz yok. Bizim DEM’le olan süreci, sırf Afyon’da Burcu’yu sıkıştırmak için, bin kere söyledikleri için böyle keskin bir ifade kullanmış."

"Özel’den Burcu Köksal açıklaması geldi: "Bu partinin kapıları sana kapalı diyemez"" haberi, 08 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel’den Burcu Köksal açıklaması geldi: "Bu partinin kapıları sana kapalı diyemez" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel’den Burcu Köksal açıklaması geldi: "Bu partinin kapıları sana kapalı diyemez" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 09:23 Buğra Gökce: İmar affı katliama davet belgesidir
  2. 09:17 WhatsApp: Milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor
  3. 09:12 Ankara’da sağanak yağış: Evleri su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı
  4. 09:06 Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı
  5. 09:01 İflas haberleri artarken o şirket 90 bin lira maaşla personel alıyor: İşte detaylar
  6. 08:54 Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı
  7. 08:48 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı ortaya çıktı: 408 araç
  8. 08:45 Bakan Işıkhan'dan Taksim açıklaması: Kitlesel eylemlere açık değil
  9. 08:38 Boran Kuzum’dan Cengiz Bozkurt’u şaşırtan “popo” açıklaması
  10. 08:34 Son halini Sertap Erener'e benzetmişti: Rafet El Roman'dan Ahmet Hakan'a estetik cevabı
  11. 08:28 Naci Görür’den kritik ‘deprem’ uyarısı: Bu bölge er geç depremle sınanacak
  12. 08:25 AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede devir teslimden önce milyonluk sözleşme
  13. 08:22 Taksim'de ilk eylem üniversite öğrencilerinden geldi
  14. 08:17 Nahya bu kez Ali Erbaş hakkında parodi yaptı: A8 lazım, Mehmet’e görünme elinden alır bak
  15. 08:12 Aytunç Erkin yazdı: Kanlı 1 Mayıs’ın tanığı o günü anlattı
  16. 08:07 Fehmi Koru: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş
  17. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji saat vererek uyardı
  18. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  19. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  20. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
Politika Haberleri