Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi: "Bundan sonra emeklilerden sana oy yok"

Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi:

Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi: "Bu... Zonguldak'ta yapılan toplantıda konuşan CHP lideri Özgür Özel, emeklilerin maaşlarındaki artışın yetersizliğini dile getirdi, "Bundan sonra emeklilerden sana oy yok, Erdoğan," şeklinde seslenmiş bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak'ta düzenlenen bir halk buluşmasında, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına yönelik politikasını sert bir dille eleştirdi.

"MADEN ŞİRKETLERİNİN VERGİLERİNİ AFFEDENLER..."

Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Halen daha maden ocaklarında kayıplar vermenin, ocakların başında gözü yaşlı ailelerin görüntüleri yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Bu maden ocaklarının vergilerini affedenler İliç'teki şirkete göstermelik ceza verip sonra vergi borcunu silenler emekçiye gelince 'para yok' diyor. Size yazıklar olsun.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜZÜNDEN GİDİYOR"

"Zonguldak, emek ve kömürün şehri olarak bilinse de, şimdilerde emeklilerin şehri olma özelliğini taşıyor. Zonguldak, Türkiye'de emekli nüfusunun çalışan nüfusundan fazla olduğu nadir illerden biri; emekli sayısı, çalışan sayısından 26 bin fazla. 3 Kasım 2002'de, en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücrete denk geliyordu, bu da bugünün parasıyla ortalama 26 bin lira eder.

Ancak, bu hükümet döneminde, adım adım emeklilerin alım gücü düşürüldü. Şu anda, en düşük emekli maaşı, asgari ücretin yalnızca yüzde 60'ı kadar. Asgari ücret 17 bin lira iken, en düşük emekli maaşı 10 bin lira.

Erdoğan'ın iktidara geldiği dönemde, en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alınabiliyordu; şimdi ise yalnızca 2,5 çeyrek altın alınabiliyor. Her hesap yanılabilir fakat altın hesabı yanılmaz. Emeklilerin aylık geliri, 8 çeyrek altından 2,5 çeyrek altına düşürüldü. Bu durum, her ay emeklilerin cebinden adeta 5,5 çeyrek altının çalınması anlamına geliyor. Kimin yüzünden gidiyor; Recep Tayyip Erdoğan yüzünden gidiyor."

"SEÇİME KADAR HİÇBİR ADIM ATILMAZKEN..."

"Emeklilere iki bayramda verilen ikramiye konusuna gelince, 2015'te CHP'nin bir maaş ikramiye önerisi önce kabul görmedi. Ancak 7 Haziran seçimlerini kaybettikten sonra, hükümet de ikramiye vereceğini açıkladı. Seçime kadar hiçbir adım atılmazken, seçim döneminde 1000 lira ikramiye verildi. Biz, en az asgari ücret kadar olmasını önerdik; fakat hükümet, 1000 liranın yeterli olduğunu savundu. Bir zamanlar 1000 lira ile 24 kilo dana kıyma alınabilirken, bu miktar 2021'de 2 bin lira, bu yıl ise bayramdan önce 3 bin lira olarak planlanmıştı. Ancak bu 3 bin lira, bugün ama 6 kilo dana kıyma alabiliyor. 2018'de bir bayram ikramiyesiyle alınabilen 24 kilo kıyma, bugün yalnız 6 kiloya düşmüş durumda."

"SANA EMEKLİDEN OY YOK"

"Ben kendi hesaplarımı yaptım ve sonuç olarak, emeklilerin taleplerini karşılamak için 1,4 trilyon lira gerekli değil; yalnız 690 milyar lira yeterli. Fakat, '690 milyarı verin' dediğimizde, 'Para yok' yanıtını alıyoruz. Oysa bu senenin bütçesine baktığımızda, vazgeçilen vergi gelirlerine tanık oluyoruz. İliç'teki yabancı şirketten, 5'li çetenin her bir üyesine, kamu müteahhitlerinden, Saray'ı inşa edenlere kadar ne kadar yandaş büyük holding var ise, onların hepsinin vergi gelirlerinden vazgeçilmiş; toplamda 657 milyar lira. Yani, şirketler para kazanmış, kâr etmiş fakat vergi ödeme zamanı geldiğinde, devlet bu vergilerden 657 milyar lira vazgeçmiş.

Emekliye gerekli olan para yok deniyor fakat yandaş şirketler söz konusu olduğunda para bulunuyor. Eğer Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yetecek parayı bulamıyorsa, emeklilerin de Tayyip Erdoğan'a verecek oyları olmamalı. Zonguldak'taki emeklilerden bir mesaj var: 'Beni düşünmeyene ben de oy vermem.' Bundan sonra emeklilerden sana oy yok Erdoğan. Bu durumu sen düşün."

CUMHUR İTTİFAKI'NA TEPKİ!

Cumhur İttifakı bir yanda duruyor, korkuyu örgütlüyorlar. Hatay’a gidip şantaj yapıyorlar. Oysa Türkiye’nin en iyi hizmet alan kentleri CHP’li belediyeler yönetiyor.

Yıllardır iktidarda değiliz fakat yüz öğrencilerin 85’i CHP’li belediyelerin olduğu ilçeleri tercih ediyor. Ama korkuyu örgütleyecek ya öyle konuşuyor Ama biz umudu örgütlüyoruz. Bir tarafta AK Parti bir yanda MHP. Her geçen gün birbirine benziyor. Rengi gökyüzünde koyu gri yağmur bulutları o ittifakın renkleridir. Kentlerin ve ülkenin üzerine kara bulut gibi çöktüler. Bir de yanlarına domuz bağcıların, Hizbullahçıların avukatlarını aldılar. Mikroba 'neden hastalık yapıyorsun?' diye sorulmaz. Bunların niyeti belli bunlar İstanbul Sözleşmesi’ne bağlı, Medeni Hukuka karşı o yüzden onlarla birlikteler."

"Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi: "Bundan sonra emeklilerden sana oy yok"" haberi, 09 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi: "Bundan sonra emeklilerden sana oy yok" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi: "Bundan sonra emeklilerden sana oy yok" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 13:36 İYİ Parti'nin Yeni Lider Adayı: Müsavat Dervişoğlu'nun Yaşamı ve Siyasi Deneyimi
  2. 13:35 Mercedes'ten devrim yenilik: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli
  3. 13:29 Ekonomik krize inat Tesla'dan dev indirim!
  4. 13:24 Boeing, uçan araba üretme kararı aldı! 2030 yılına kadar göklerde olacak
  5. 13:22 Sürücüler dikkat: Sıcak havalarda sakın böyle yola çıkmayın!
  6. 13:12 Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
  7. 13:10 TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
  8. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  9. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  10. 13:02 Dev Otomobil Devi İflasın Eşiğinde! 4 Markayla Satış Görüşmeleri Başladı! Borsa Alarmda!
  11. 13:02 Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!
  12. 13:02 Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
  13. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  14. 13:01 Şaraplarda Zam Dalgası! İki Grubun Fiyatları Yukarı Fırladı
  15. 13:00 Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor
  16. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  17. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  18. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  19. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  20. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
Politika Haberleri