Özel'den Erdoğan'a gönderme: "YRP ayrılana kadar iyiydi, şimdi ip cambazı diyor"

Özel'den Erdoğan'a gönderme:

Özel'den Erdoğan'a gönderme: "YRP ayrılana k... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Artvin halk buluşmasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atıfta bulundu, "Ayrılana kadar iyiydi şimdi ip cambazı diyor."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Artvin halk buluşmasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atıfta bulundu: "O ittifaktan ayrılan bir parti oldu. Bizden de oldu ne diyoruz biz canınız sağ olsun Orada YRP gitti. Ayrılana kadar iyiydi şimdi ip cambazı diyor. Diyor ki bunlardan hayır gelmez." 

Özel, İYİ Parti'nin kendi ittifaklarından ayrılmasını gönderme yaparak değerlendirdi ve "Bizden de ayrılan oldu ne diyoruz biz canınız sağ olsun" şeklinde konuştu.

Özgür Özel'in konuşmalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

"Emekliler bayram ikramiyesi alıyor değil mi? Kimin yardımıyla? Kemal Kılıçdaroğlu yardımıyla. 2015 7 Haziran’da Kemal Bey dedi ki; ‘Ben her emekliye 2 bayramda birer ikramiye vereceğim’. Dediler ‘veremezsin’. 7 Haziran’da seçimi kaybettiler. 1 Kasım gelirken ‘biz de vereceğiz’ dediler. Sonra 3 yıl kulaklarının üstüne yatıp 6 ikramiyenizi söz verdikleri halde ödemediler. 2018’de biz 1 maaş diyorduk, bin lira verdiler. Biz beğenmedik, itiraz ettik. O beğenmediğimiz bin lira o gün kıyma 42 lira 24 kilo kıyma alınıyordu. Şimdi 2 Nisan – 4 Nisan arası emekli ikramiyeleri yatacak, 3’er bin lira. 5 bekleniyordu 3. Al 3 bin lirayı git kasaba 6 kilo dana kıyma. 24 kilo nerede 6 kilo nerede? 30 iftar, 30 sahur, sonra bayram sofrası. 18 kilo kıyma iftarınızdan, sahurunuzdan, bayram sofranızdan, evladınızın kursağından, sizin lokmanızdan eksik edilmiştir.

Hayvancılıkta 2023 senesinde 34 bin ton et ithal etmişler, bu Artvin’e yapılabilecek en büyük kötülük. 2024’te 600 bin baş sığır getireceklermiş, Artvin’e yapılabilecek en büyük kötülük. Et fiyatlarında yüzde 90 artış var. Ancak hayvancılıkla uğraşanın bıçak kemiğe dayanmış noktada. Ve bir tarım ülkesi olmamıza rağmen tarım ve hayvancılığa yüzde 1 sağlanacak destek kanun gereği 264 milyarken bunun yalnız 85 milyarını verip 170 milyarını da kur korumalı mevduata verenler, bu parayı geçiş garantili köprüye verenler, hepinizin ihtiyacı olan refah seviyesini bugünkü noktaya kadar getirdiler.

31 Mart’ta yapacak bir şey var. Sarı kartı gösterin. Kırmızı ışığı yakın. ‘Artık emeklinin sesini duyun. Emekçinin sesini duyun. Hayvancılıkla uğraşanın sesini duyun. Esnafın sesini duyun. Ve artık bizim sesimizi duyun. Yoksa biz yokuz’ demenin zamanı geldi. Bunu demeyenlerin bundan sonra acı reçeteyi içeceğinden, bundan sonra kemeri gene bizlerin sıkacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Ama bir yanda Tayyip Bey’in seneler önce söz verip de o zaman 80 bin kişiyken şimdi atamadığı 1 milyon öğretmen var. Bu öğretmenlere mülakatsız atama sözü verdiler, Mehmet Şimşek açıklama yaptı ‘bu yıl kimseyi almayacağız’ diye. Seçimden önce ‘mülakatı kaldıracağız’ dediler, kaldırmadılar. Staj mağdurlarını, çıraklık mağdurlarını emekli etmediler. Bir yandan işçi emeklisi 7 bin 200 günle, kadınlar 500 günle emekli olabilirken; Bağ-Kur’a 9 bin günü dayattılar, ‘çözeceğiz’ dediler, çözmediler.

ERDOĞAN'A YRP GÖNDERMESİ

CHP kim eziliyorsa onu yanındadır. Kimseyi karınca gibi ezdirmeyiz karıncanın da kardeşi vardır onun adı da CHP'dir. Depremzedelere bile tehdit eden bir korku ittifakı var. O ittifakının adı Cumhur İttifakı'dır. O ittifaktan ayrılan bir parti oldu. Bizden de oldu ne diyoruz biz canınız sağ olsun ORADA YRP gitti. Ayrılana kadar iyiydi şimdi ip cambazı diyor. Diyor ki bunlardan hayır gelmez. Bakın eski dosttan düşman olmaz. Dün met ettiğine bugün küfredenden, dün yol yürüdüğüne iftira atandan bir şey olmaz. Biz dostumuzu biliriz. Eski dostu düşman etmeyiz "

"Özel'den Erdoğan'a gönderme: "YRP ayrılana kadar iyiydi, şimdi ip cambazı diyor"" haberi, 19 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel'den Erdoğan'a gönderme: "YRP ayrılana kadar iyiydi, şimdi ip cambazı diyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel'den Erdoğan'a gönderme: "YRP ayrılana kadar iyiydi, şimdi ip cambazı diyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  2. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  3. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  4. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  5. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  6. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  7. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  8. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  9. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  10. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  11. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  12. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  13. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  14. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  15. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  16. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  17. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  18. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  19. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  20. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
Politika Haberleri