Özel'den Sert Mesaj: "Darbecileri Orduya Doldurdunuz, Şimdi Atatürkçüleri Atıyorsunuz!

Özel'den Sert Mesaj:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 5 teğmenin TSK'dan ihraç edilmesine sert tepki gösterdi. Özel, "İktidara geldiğimizde teğmenlerimizi şanlı üniformalarıyla buluşturacağız" diyerek, karara imza atanlardan hesap soracaklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 5 teğmenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilmesi kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İktidar bugün bir utanç kararının altına daha imza attı" diyerek tepkisini dile getirdi.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİYİZ DEMEK SUÇ DEĞİLDİR"

Özel, 30 Ağustos töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek yemin eden teğmenlerin ve komutanlarının ihraç edilmesinin "Atatürk düşmanı zihniyetin dile gelmiş hali" olduğunu vurguladı. CHP lideri, "Atatürk'ün kurduğu orduda, ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ demek suç değildir. Suç olan Atatürk’ün askerlerini Atatürk’ün ordusundan tasfiye etmektir" ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ'U DA UNUTMADI

Özel, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimine de atıfta bulunarak, "Bugün ordudan attığınız teğmenlerin Atatürkçü komutanları darbeye geçit vermedi. Ama 15 Temmuz’da darbeye kalkışanları orduya dolduran da sizlersiniz" dedi.

İKTİDARA GELDİKLERİNDE "ŞANLI ÜNİFORMLARLA BULUŞTURACAĞIZ"

Özel, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda ihraç edilen teğmenleri şanlı üniformalarıyla geri getireceklerini belirterek, "Bu yanlışa ortak olan kim varsa da onlardan bu kararın hesabını soracağız" diye ekledi.

"Özel'den Sert Mesaj: "Darbecileri Orduya Doldurdunuz, Şimdi Atatürkçüleri Atıyorsunuz!" haberi, 31 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 31 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özel'den Sert Mesaj: "Darbecileri Orduya Doldurdunuz, Şimdi Atatürkçüleri Atıyorsunuz! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel'den Sert Mesaj: "Darbecileri Orduya Doldurdunuz, Şimdi Atatürkçüleri Atıyorsunuz! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mart 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.