Özge Ulusoy'un babasının öldüğü kazada sürücüye verilen cezada 'bilinçli taksir' artırımı

Özge Ulusoy'un babasının öldüğü kazada sürücüye verilen cezada 'bilinçli taksir' artırımı

Özge Ulusoy'un babasının öldüğü kazada sürüc... Ankara'da manken Özge Ulusoy'un babası Haydar Ulusoy'un ölümüne neden olan kazada, üniversite öğrencisi Elif Nasır'a verilen ceza, bilinçli taksir bulunduğu gerekçesiyle artırıldı. Nasır'a 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Ankara'da manken ve oyuncu Özge Ulusoy'un babası Haydar Ulusoy’un ölümüne yol açan trafik kazasıyla ilgili yargı süreci, yeni bir gelişme yaşadı. Üniversite öğrencisi Elif Nasır’ın, 4 Aralık 2022 tarihinde Çankaya ilçesi Turan Güneş Bulvarı'nda, 06 DV 2053 plakalı cipiyle yolun karşısına geçmeye çalışan Haydar Ulusoy’a çarpması sonucu Ulusoy hayatını kaybetti. Olayın ardından Elif Nasır, "Taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla tutuksuz yargılandı.

İlk duruşmada, Nasır’a 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, ancak takdir indirimi uygulandıktan sonra ceza 3 yıl 9 aya düşürülmüştü. Nasır’ın ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmuştu. Ancak dosya, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 12’nci Ceza Dairesi'ne taşındı. Bu mahkeme, kazanın bilinçli taksir kapsamında değerlendirildiğine ve yerel mahkemenin kararının yetersiz olduğuna hükmetti. Bu nedenle Nasır’a, "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Ceza, sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önünde bulundurularak takdir indirimiyle 4 yıl 5 ay 10 güne düşürüldü. Ayrıca, Nasır’ın ehliyetine 1 yıl süreyle el konulması kararlaştırıldı.

Özge Ulusoy, karar sonrası yaptığı açıklamada, sürecin başından itibaren gerçeklerin ortaya çıkması ve adaletin sağlanması için yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti. Babasının suçsuz olduğunu, sanığın ise kusurlu olduğunu çeşitli raporlarla ve delillerle ispatladıklarını ifade etti. Ulusoy, "4 yıl 5 ay 10 günlük bir ceza aldı sanık. Tabii ki temyiz yolu açık, Yargıtay’a gidecek, oradan da haber bekliyor olacağız. Ama gerçekten bir savaş verdik kendi içimizde. Hiçbir şekilde suçu kabul etmek istemediler. Mahkemeyi ve adaleti yanıltmak istediler. Biz de buna karşı durduk. Bir nebze de olsa nefes alabiliyoruz şu an" dedi.

Sanığın avukatı Özge İrem Aksu ise, kararın Yargıtay'a taşınacağını belirtti. Aksu, Elif Nasır’ın kasten suç işlediği iddialarına karşı olduklarını vurguladı ve olayın bir kaza olduğunu savundu. "Kıymetli bir insan vefat etmiştir, ailesinin başı sağ olsun. Ama 21 yaşındaki bir insanın da toplumun önünde 'katil' diye lanse edilmesine karşıyız" şeklinde konuştu.

"Özge Ulusoy'un babasının öldüğü kazada sürücüye verilen cezada 'bilinçli taksir' artırımı" haberi, 12 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özge Ulusoy'un babasının öldüğü kazada sürücüye verilen cezada 'bilinçli taksir' artırımı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özge Ulusoy'un babasının öldüğü kazada sürücüye verilen cezada 'bilinçli taksir' artırımı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Galatasaray maçında hakem karışıklığı!
  2. 00:51 İddia: Yılmaz Özdil "Anayasa referandumu geliyor" dedi, tarih verdi
  3. 00:49 Arda Güler siftahını yaptı! Real Madrid 3 puanla önde başladı
  4. 00:49 Fenerbahçe'den Enes Kanter'e Sert Yanıt: "Yalanlar Üzerinden Gündem Yaratmak İstiyor!"
  5. 00:45 Mansur Yavaş’tan CHP İstifası Hakkında Şok Açıklama!
  6. 00:41 İddia| Ekrem İmamoğlu'nun cezası çok yakında açıklanacak
  7. 00:40 Halil Umut Meler'in Penaltı Kararı Maçın Akışını Nasıl Değiştirdi? Ancelotti'den Sert Tepki!
  8. 00:40 SGK'dan Önemli Uyarı: Herkes Tehlikede Olabilir!
  9. 00:32 İyi Parti lideri Dervişoğlu: "İhtiyaç duyduğumuz yeni bir anayasa değil, yeni bir iktidardır"
  10. 00:30 O Detayı Kaçıran Yandı! Tapu Sahiplerine Büyük Cezalar Geliyor
  11. 00:26 ABD Merkez Bankası’ndan Kritik Faiz İndirimi Kararı: 4 Yıl Sonra İlk Defa!
  12. 00:24 Dünyanın En Pahalı Forvetleri Açıklandı: Galatasaray’ın Yıldızı Listeye Girdi! Kazançları Ne Kadar?
  13. 00:18 Ünlü Sucuk Markasına Milyonluk Ceza! Her Eve Girdiği Üründe Skandal!
  14. 00:18 Arda Güler, 15 Dakikada Maçın Kaderini Değiştirdi!
  15. 00:11 Lübnan’daki Çağrı Cihazı Patlamalarının Arkasında Kim Var? Şok İddia!
  16. 00:06 AKP’den Emeklilik Sisteminde Değişim Müjdesi!
  17. 00:06 Ankara'dan İşyerlerine Yeni Düzenleme: Satış Prosedürleri ve Başvuru Tarihleri Açıklandı!
  18. 00:05 Gazze'deki Soykırıma Rağmen Türkiye-İsrail Ticaretinde Skandal Sessizlik!
  19. 00:04 Erden Timur'dan sürpriz: Galatasaraylılar çıldırdı!
  20. 00:03 Doğal Gazsız Evinizi Kışın Sıcak Tutmanın Yolları: Enerji Verimliliği Artıran Yöntemler
Gündem Haberleri