Özgür Karabat: Paraya sıkışan AK Parti, arazi satışını hızlandırdı

Özgür Karabat: Paraya sıkışan AK Parti, arazi satışını hızlandırdı

Özgür Karabat: Paraya sıkışan AK Parti, araz... "Başakşehir Belediyesi’nin hedefinde yıllardır Olimpiyat Stadı’nın çevresindeki araziler var"

CHP'li Özgür Karabat, Başakşehir Belediyesi'nin Olimpiyat Stadı çevresinde arazileri kamulaştırmaya çalıştığını belirterek,  "Paraya sıkışan AKP, arazi satışını hızlandırdı." değerlendirmesini yaptı. 

"Başakşehir Belediyesi’nin hedefinde yıllardır Olimpiyat Stadı’nın çevresindeki araziler var"

Karabat Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Devlete ait yüzlerce fabrika ve işletmeyi 20 yılda 63 milyar dolara satan AKP, sıfırı tüketince umudunu Körfez’in dolarlarına bağladı. Ancak ne gelen var ne de giden! Ve şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi öyle bir organize yağma başlattı ki! Anlatalım. Paraya sıkışan AKP, arazi satışını hızlandırdı. Arazi yağmaları çok geniş ancak burada AKP’li Başakşehir Belediyesi’ni ele alalım. Bu belediye 1 milyar lirayı bulan borca batmış durumda. Son yıllarda sürekli arsa satıyor ancak açığı kapatmaya yetmiyor. Başakşehir Belediyesi’nin hedefinde yıllardır Olimpiyat Stadı’nın çevresindeki araziler var. Toplam 520 bin metrekarelik 1.700 tapulu arsayı belediye, bakanlıkları da arkasına alarak ele geçirmeye çalışıyor." ifadesini kullandı. 

"İmar izni olmayan bu arsaları belediye düşük fiyattan alacak, sonra imarlı hale getirip voleyi vurmak istiyor"

Karabat şunları kaydetti: 

"İşte organizasyon tam da burada başlıyor. Başakşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buranın kamulaştırılması için üçlü protokol yaptı. İmar izni olmayan bu arsaları belediye düşük fiyattan alacak, sonra imarlı hale getirip voleyi vurmak istiyor.

Burada belediye arsa sahipleri ile uzlaşmak yerine piyasa fiyatının çok altında kamulaştırma yapmak istedi. Doğal olarak davalık oldular. Mahkemede bilirkişiler nedense “hep birlikte” piyasanın çok altında fiyat biçtiler.

"Bilirkişilerin desteğine rağmen Başakşehir Belediyesi buradaki arsaları 2017 yılında alamadı"

Bilirkişilerin desteğine rağmen Başakşehir Belediyesi buradaki arsaları 2017 yılında alamadı. Çünkü paralar suyunu çekmişti. “Yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı ödeme yapamıyoruz” diyerek kamulaştırmadan vazgeçtiler.

Aradan geçen sürede arsa sahiplerine baskılar devam etti. Bir belediye düşünün, tapulu arsa sahibini yıldırmak için elinden geleni yapıyor. Bazı arsa sahipleri bunlara dayanamayarak yok pahasına tapularını devretti.  Son 1 yıldır Başakşehir Belediyesi yine arsa sahiplerinin ellerindeki tapuları almak istiyor. Bu sefer bahane de hazır: Spor amaçlı tesis yapacaklarmış! Duy da inanma... Olimpiyat Stadı’nda rüzgâr nedeniyle futbol oynanamadığını hatırlatırım.

"Başakşehir Belediyesi vatandaşın arsalarını metrekare başına 3-4 bin liraya kamulaştırmak istiyor

Stadın etrafında ayrıca Hazine arazileri mevcut. Buyurun onlara spor tesisi yapın. Ama Başakşehir Belediyesi ne yapıyor? Vatandaşın arsalarını metrekare başına 3-4 bin liraya kamulaştırmak istiyor. İmar alınsa burada metrekare fiyatı 15-20 bin TL olacak!

Bir devlet vatandaşının nasıl zarar etmesini isteyebilir, inanılır gibi değil. Üstelik vatandaşlar zarar ettirilip onların üzerinden rant yaratacak kadar açgözlü olmak anca AKP’ye yakışır. Şu konu da benzer...

Kamuya ait kamplar, konaklama tesisleri özelleştirme kapsamına alındı. Cumhuriyet’in yurttaşına hediye ettiği deniz kenarı cennet araziler, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından gasp edilip, lüks otel yapılması için sermaye sahiplerine devredilecek. Yani Adalet ve Kalkınma Partisi diyor ki, dar ve orta gelirli halk bu ülkenin doğa harikalarından faydalanmasın. Sadece parası olanlar gitsin Ege’nin, Akdeniz’in keyfini çıkarsın. Boşuna demiyoruz organize yağma diye...

 

"Özgür Karabat: Paraya sıkışan AK Parti, arazi satışını hızlandırdı" haberi, 24 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Karabat: Paraya sıkışan AK Parti, arazi satışını hızlandırdı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Karabat: Paraya sıkışan AK Parti, arazi satışını hızlandırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri