Özgür Özel: 'Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor'

Özgür Özel: 'Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor'

Özgür Özel: 'Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini ra... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'ı Meclis'te silah bırakma çağrısı yapması için davet etme önerisini değerlendirdi. Özel, "Bu adım, Erdoğan’ın elini rahatlatma ya da engelleme amacı taşıyor olabilir. Süreç Meclis’te yürütülürse, CHP olarak içinde yer alırız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "tecritten çıkarılarak Meclis'te silah bırakma konusunu ele alması" yönündeki çağrısı hakkında konuştu. Özel, Bahçeli'nin bu çıkışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "elini rahatlatma" ya da "öne sürülen adımın gerçekleşmesini engelleme" amaçlı bir hamle olarak yorumladı. Türkiye'nin geçmişte yaşadığı hendek olayları nedeniyle büyük acılar çektiğini vurgulayan Özel, "Şehitler verdik, şehirler yıkıldı. Bu sebeple bu tür süreçlerin dışında bırakılmak istemiyoruz. Meclis’te yürütülürse, biz de bu sürecin içinde oluruz. Ancak Meclis dışında bir girişime katılmayız," dedi.

Sözcü’den İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Özel, iktidarla yapılan görüşmelerde "çözüm süreci" veya "Kürt sorunu" konularının gündeme gelmediğini belirtti. Bahçeli’nin açıklamasını şöyle değerlendirdi:

"DEVLET BEY, ÖCALAN'I KONUŞMAKTA OLDUĞU KÜRSÜYE DAVET EDİYOR"


Bir adım atılacağına dair duyum aldığını ifade eden Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kürt seçmen kitlesi üzerindeki eski etkisini yitirdiğini belirtti. Bu bağlamda AKP’nin "Kürtlerle yeni bir adım atılması gerektiğini" kendi içinde değerlendirdiğini, ancak bu adımın Bahçeli’nin desteği olmadan mümkün olamayacağını düşündüğünü söyledi. "Devlet Bey’in bir şeyler söylemesini ve Tayyip Bey’in elini rahatlatmasını bekliyordum, ancak Öcalan’ın Meclis'te konuşmasını teklif edeceğini düşünmemiştim," diyen Özel, Bahçeli'nin çağrısının aslında kendi kürsüsünden olduğunu ve MHP ile HDP'nin aynı salonu kullandığını ekledi.

"MECLİS’TE YÜRÜTÜLÜRSE BU SÜRECİN İÇİNDE OLURUZ"


CHP'nin böylesi bir süreçte nerede konumlanacağına dair soruya yanıt veren Özel, sürecin Meclis’te tüm partilerin dahil olduğu bir çerçevede yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Geçmiş süreçlerde CHP'nin dışlandığını hatırlatan Özel, "Sadece CHP değil, MHP de dışlanmıştı. Uluslararası deneyimler bu tür süreçlerin kapsayıcı olmadığında başarısızlıkla sonuçlanacağını gösteriyor, biz de bu deneyimi yaşadık. Türkiye’de hendek olaylarından çok can yandı. Meclis denetiminde ve tüm partilere açık bir süreç yürütülmeli. AKP, MHP, HDP ve CHP dışında bir çözüm arayışını doğru bulmayız," şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Ekim'de partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bugün kitabın ortasından hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmayacak nitelikte konuşacağım" diyerek, PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili çağrı yaptı ve "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM‘e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız. Vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız" ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin sözleri siyaset kulislerini hareketlendirirken, 1 Ekim'de Meclis'in yeni yasama yılı açılışında DEM Parti'lilerle tokalaşmanın ardından gündeme gelen "yeni bir çözüm süreci mi başlıyor" sorusu daha kuvvetli şekilde tartışılmaya başladı. 

 

"Özgür Özel: 'Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor'" haberi, 27 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel: 'Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: 'Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Inter ve Juventus arasındaki derbide son söz Kenan Yıldız'dan geldi!
  2. 02:15 Jose Mourinho: "Bugün Fenerbahçe kazanmayı hak eden taraftı"
  3. 02:15 Aktürkoğlu: "Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum"
  4. 00:29 Garipoğlu'nun açılan mezarından çıkan poşette insana ait olmayan kan tespit edilmiş oldu
  5. 00:29 Siber casusluk skandalı: Ünlülerin bilgileri ele çalındı!
  6. 00:10 NBA tarihinde bir devrim gerçekleşti: Resmi bir maçta ilk kez baba-oğul birlikte sahada yer aldı!
  7. 00:06 2025 Kıdem Tazminatı Miktarı Açıklandı!
  8. 00:02 Volkan Demirel'in eşi Zeynep Sever anlattı: "Kararları ben alırım Volkan aldığını zanneder"
  9. 00:02 2010 Senesinden beri hizmet veren şirket iflas bayrağını çekti!
  10. 00:02 Almanya'dan Çarpıcı Karar: Türkiye Vize Kısıtlamalarına Eklenerek Listeye Alındı!
  11. 00:01 Ulaşımda yeni dönem! 81 ilde hizmete girecek: Bakan duyurdu
  12. 00:01 Sergen Yalçın kafayı bu kez de Mourinho'ya kafayı taktı: "Hazmedememiş!"
  13. 00:00 Koç, Sabancı, Ülker Onların yanında sıradan kalırdı! Türkiye’nin en zengin ailesi böyle iflas etti!
  14. 00:00 Nakliye Devi İflas Bayrağını Çekti! Binlerce Çalışan İşsiz Kaldı!
  15. 23:55 Sünnet düğün yemeğinden 50'den fazla davetli zehirlendi!
  16. 23:42 Galatasaray'ı galibiyete taşıyan isim Buğrahan Tuncer oldu
  17. 23:42 Fenerbahçe, sahasında oynadığı maçta 3-1 yenilerek bu sezon ilk mağlubiyetini aldı
  18. 23:11 Yapay Zeka İle Radyo Yayın Dönemi: Gazeteciler İşten Çıkarıldı!
  19. 23:08 Seçim Sonuçlarına İtiraz: Gürcistan Halkı Sokağa Çağrıldı
  20. 23:01 İsrail’in Saldırılarına Yanıt: Hamaney'den İbranice Mesaj!
Politika Haberleri