Özgür Özel başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen Dilara'yı aradı

Özgür Özel başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen Dilara'yı aradı

Özgür Özel başörtüsü nedeniyle başvurusu red... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, başörtüsü nedeniyle Dünya Diş Hekimliği Kongresi’ne kabul edilmeyen Diş Hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek ile görüştü. Özel, yaşanan ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu vurguladı ve Çiçek’i partinin 101. kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 12-15 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak üzere başvuran ancak başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen 21 yaşındaki Diş Hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek ile telefonla görüştü. Özel, yaşanan durumu kabul edilemez bulduğunu belirterek, Çiçek’in maruz kaldığı ayrımcılıktan dolayı üzüntülerini ve tepkisini dile getirdi.

'ÖĞRENCİLİK YILLARIMDA DA KARŞI ÇIKIYORDUM'

Ana muhalefet lideri, "Öğrencilik yıllarımda benzer ayrımcı uygulamalara karşı hep durdum. 30 yıl geçmiş olmasına rağmen hala bu tür ayrımcılıkların yaşanıyor olması beni derinden üzüyor. Bu durumun küçük ve kötü bir anı olarak kalmasını ve bir daha tekrarlanmamasını umuyorum" ifadelerini kullandı. Özel ayrıca, Çiçek’i 9 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümüne düzenlenecek etkinliklere davet etti.

NE OLMUŞTU?

Dilara Çiçek, yaşadıklarını şu şekilde aktardı: "Bir arkadaşımla birlikte form doldurduk ve geri dönüş aldık. Koordinatör Başak Hanım, ne yapmamız gerektiğini söyledi. Ertesi gün arkadaşımın ne yapacağı, ne giyeceği gibi konularda geri dönüş yapıldı. Ben de merak edip aradım, Başak Hanım’a 'Bir sorun mu var? Geri dönüş yapmadınız, unuttunuz mu?' dedim. Formu kontrol etti ve 'FDI başörtülü çalışan istemiyor' dedi. Çok şaşırdım ve ne tepki vereceğimi bilemedim. 'İsterseniz o tarihte başka kongrelerimiz de var, oraya gidebilirsiniz' dediler. Ama ben bu kongrenin diş hekimliği ile ilgili, dünya çapında büyük bir etkinlik olduğunu belirttim ve çalışmak istedim.

'BAŞÖRTÜLÜ İSTEMİYORUZ İFADESİNİ NASIL YANLIŞ ANLAYABİLİRİM?'

Arkadaşım, 'Şaka yapıyorsun, böyle bir şey olamaz' dedi. 2024 yılında hala böyle bir durumun yaşanması şaşırtıcı. Yapacağım iş; girişte kayıt almak ya da delegelere yardım etmekti. 3 yıl sonra mezun olduğumda bu mesleği icra edeceğim. FDA gibi büyük bir kurumu temsil eden birinin böyle bir şey söylemesi tamamen yanlış. İnsan kaynaklarından Onur Bey aradı, bu durumu kınadı. Başak Hanım ise böyle bir şey söylemediğini iddia etti, 'Yanlış anlaşılmıştır' gibi cümleler kurdu. Ama 'Başörtülü çalışan istemiyor' ifadesinin neyi yanlış anlaşılabilir ki? Sonrasında 'Hala çalışmak isterseniz, biz açıkız' dediler. Ama bu saatten sonra çalışmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

"Özgür Özel başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen Dilara'yı aradı" haberi, 28 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özgür Özel başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen Dilara'yı aradı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen Dilara'yı aradı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 14 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 07:41 Sigara ve Puroda ÖTV %53,5’e Yükseltildi: Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem!
  2. 07:35 Tour of İstanbul Yarışı Nedeniyle İstanbul’da Trafiğe Kapanacak Yollar Açıklandı!
  3. 07:26 Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran'ın Ölümü Üzerine Şok Detaylar: Amcanın İfadesi Yeniden Alındı!
  4. 04:58 Emeklilik yaşında kademeli artış planlanıyor
  5. 01:34 Çin, PwC'ye rekor düzeyde bir ceza kesti
  6. 00:50 Narin’in Tutuklu Amcası Salim Güran’ın Son İfadesi Şok Yarattı: Avukatı Nevzat Bahtiyar’ı Suçladı!
  7. 00:50 Narin Cinayetinde Şok Gelişme: Ramazan Atasoy Tutuklandı
  8. 00:45 Galatasaray'dan Şok Transfer Hamlesi: 15 Milyon Euroluk Büyük Müjde!
  9. 00:33 Emniyet Müdüründen işten atılan işçilere müdahale! Yakalarına yapışıp ‘defolun’ diyerek itti
  10. 00:29 Erdoğan, üç bakan yardımcısını görevden alındı, dört yeni bakan yardımcısı atadı!
  11. 00:24 AKP'li Üyenin CHP'ye Yönelik İfadeleri Tartışma Yarattı
  12. 00:23 Son Dakika: Erdoğan’dan Şok Atamalar! Üç Bakanlıkta Üst Düzey Görev Değişiklikleri!
  13. 00:21 TFF'den yeni VAR hakemi eğitim programı!
  14. 00:14 Galatasaray'ın yeni transferi İstanbul'da: Sallai'den ilk sözler
  15. 00:12 Narin Davasında Şok Gelişmeler: 200 Bin TL İddiası!
  16. 00:11 Dolar Kuru İçin Kritik Uyarı: 18 Eylül Dönüm Noktası!
  17. 00:08 “Müstehcenlik” suçundan gözaltına alınan Jahrein Mahkeme Kararıyla Cezaevine Gönderildi
  18. 00:05 Icardi'nin Yeni Adresi Belli Oldu!
  19. 00:01 Almanya'nın Şok Kararı: Schengen Anlaşması’nı Geçici Olarak Askıya Aldı!
  20. 23:54 Britney Spears Eski Eşine Nafaka Ödemekten Kurtuluyor!
Gündem Haberleri