Özgür Özel, Genel Başkan olarak ilk oyunu Manisa'da kullandı

Özgür Özel, Genel Başkan olarak ilk oyunu Manisa'da kullandı

Özgür Özel, Genel Başkan olarak ilk oyunu Ma... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da oy kullandıktan sonra vatandaşlardan seçim sürecinde sağduyulu olmalarını ve silahlardan uzak durmalarını istedi. Özel, seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dilerken, partisinin sandık görevlilerinin yerlerini doldurduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim gününde memleketi Manisa'da oyunu kullandı. Eşi ve kızıyla birlikte Yunusemre ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'ndaki 1174 Nolu sandıkta oy kullandı. Oy kullanacağı okula vatandaşların alkışlarıyla giriş yapan Özel ve ailesi, sıralarını bekledikten sonra oylarını kullandı.

Oy kullanma işlemi sonrasında okul bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Lideri, seçim sürecinde vatandaşlardan sağduyulu olmalarını istedi. Özel, demokrasi şölenine katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, siyasi partilerin adaylarına da başarılar diledi.

Seçimlerin geçmiş süreçlerde tartışmalarla dolu olduğunu belirten Özel, ancak bugüne kadar büyük aksilikler olmadan geldiklerini ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim sürecini sorunsuz olarak ilerlettiğini belirten Özel, tansiyonun yükselebileceğini ve istenmeyen olayların ortaya çıkabileceğini vurgulayarak vatandaşları sakin olmaya çağırdı.

Özel, sevinç gösterileri sırasında silahlardan uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine zarar verebilecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Herkesin seçimin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Açıklamasının devamında, oy kullanma sürecinin ve sonuçlarının herkesin namusu olduğunu vurgulayan Özel, milletin vereceği karara saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Partisinin sandık görevlilerinin yüksek oranda yerlerine oturduğunu ve eksikliklerin giderildiğini söyleyerek, oy kullanılana kadar vatandaşın namusunun, sonrasında ise partilerin namusunun korunması gerektiğini vurguladı.

Özel, seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dilerken, katılımcılara teşekkür etti ve ilerleyen süreçte güzel bir ülkede, güzel bir Manisa'da yaşamayı umut ettiğini ifade etti.

"HERKESE BUGÜN SAKİNLİĞİNİ KORUMASI, İTİDALLİ DAVRANMALARINI TEMENNİ EDİYORUM"

"İyi bir pazar diliyorum. Siz bugün çalışıyorsunuz. Vatandaşlarımız da ülkenin beş yıllık geleceğindeki yerel yöneticilerini seçmek için sandık başındalar. Öncelikle bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye'deki başta muhtar adayları olmak üzere hangi siyasi partiden olursa olsun yönetim noktasında iddia koyan, aday olan ve seçmenden oy isteyen herkese başarılar diliyoruz. Seçim geçmiş süreçlerde elbette siyasi tartışmalar oldu. Şikayet ettiğimiz haksızlıklar oldu. Ancak çok büyük aksilikler olmadan, çok büyük kaza olmadan, çok üzücü olaylar olmadan bugüne kadar geldik. Dün Bursa'da yaşanan bir olayda hayatını kaybeden bir vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yüksek Seçim Kurulunu takip ediyoruz. Başkanın ifadesiyle şu ana kadar Türkiye'de seçimin sorunsuz ilerlediği söyleniyor. Seçimlerde tansiyon yükselebilir. İstenmeyen olaylara gebe birtakım durumlar ortaya çıkabilir. Herkese bugün sakinliğini koruması, itidalli davranmaları, seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadar süreçte özellikle kazanma sevinciyle kutlamalarla ilgili noktada tüm vatandaşlarımızı en önce silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Olmadık bir sevinç gösterisindeki kullanılan bir kurşun bir hayatın kaybedilmesine bir evladımızın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Silahlardan uzak durmayı öneriyorum. Yine partimize mensup veya bize oy atıp sonuçlardan memnun olacak kişiler olacaktır, elbette sevinç gösterileri olacaktır. Taşkınlıktan uzak durmayı ve bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim. Sevinç gösterileri sırasında başkalarını üzmek, rencide etmek Türkiye'nin birliğine, beraberliğine zarar verir. Biz bugün belki sandıkta 20 milyon kişiyiz. 30 milyon kişiyiz. Ama yarın Türkiye'de hep beraber 84 milyon kişiyiz. Yarın yüz yüze bakacağız. Siyasiler de böyle yapacak. Vatandaş da böyle yapacak. Seçim geride kalacak. Hep birlikte önümüze bakacağız"

"İLK KEZ GENEL BAŞKAN SIFATIYLA OY KULLANIYORUM."

"Biz bir tanesi yanımda olmak üzere, Türkiye'de her birinin Türkiye üstlendikleri görevi dört dörtlük yapacaklarına inandığım adaylarla halkımızın karşısındaydık. Dilimiz döndüğünce kampanyamızı yaptık. Ama bundan sonra karar milletin ve hepimiz bu karara saygılı olacağız. Bundan sonraki süreçle ilgili de dikkatle takip ediyoruz. Özellikle biraz önce gencecik okul sorumlularımız, kat sorumlularımız, sandık sorumlularımızla merhabalaştık. Bu sabah saat 08.30 itibariyle partimden yapılan raporlamada Türkiye genelinde yüzde 98,5 oranında birinci sandık görevlilerinin gelip yerlerine oturduklarını, ortaya çıkan boşlukların hastalık çeşitli aksiliklerden dolayı yedek arkadaşlarımızla doldurduk ve şu anda adayımızın olduğu hiçbir yerde eksik sandık görevlimizin olmadığını öğrenmiş durumdayım. Bu benim adıma çok önemli bir veridir. Bunun tüm siyasi partiler açısından da olmasını ümit ederiz. Çünkü oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde oylar korunacak. Bundan sonraki süreçte hep birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bugün aramızda Ankara'dan İstanbul'dan çok sayıda Misafir var. İlk kez genel başkan sıfatıyla oy kullanıyorum. Manisa yerel basınına 2009 yerel seçimlerinde kullandığım oydan beri bizi takip eden çok kıymetli arkadaşlara teşekkür ederim. O günden 15 yıl sonra bugün bu sefer genel başkan olarak oy kullandık. Ulusal basının çok değerli emekçileriyle birlikte buradayız hep beraberiz. İlerleyen süreçte çok güzel bir ülkede, çok güzel bir Manisa'da hep birlikte yaşamayı, sizleri misafir etmeyi ümit ediyoruz. Bir kez daha bugün bize eşlik eden herkese çok teşekkür ediyorum. Sonuçlar hayırlı uğurlu olsun."

"Özgür Özel, Genel Başkan olarak ilk oyunu Manisa'da kullandı" haberi, 31 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel, Genel Başkan olarak ilk oyunu Manisa'da kullandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel, Genel Başkan olarak ilk oyunu Manisa'da kullandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:50 Telefonunuzu yatarken şarjda bırakmayın!
  2. 23:48 Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
  3. 23:45 Kıyafetlerinizi naylon poşette saklamayın!
  4. 23:39 Evde pastaneleri aratmayan dereotlu poğaça tarifi: Günlerce dursa bayatlamıyor
  5. 23:39 Elmalısıyla yarışır! Damak çatlayan havuçlu kurabiye tarifi
  6. 23:39 Mayalamayı beklemeden hızlıca yapın! İşte püf böreği tarifi
  7. 23:35 Fenerbahçe Beko Turu Zora Taşıdı!
  8. 23:32 Ütünüz Eskidi ve Karardı mı? Bu Pratik Yöntemle Ütünüz Yeni Gibi Olacak!
  9. 23:16 Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
  10. 23:11 Temel Karamollaoğlu: Genel başkanlık görevimden ayrılacağım!
  11. 22:47 Joe Worrall, siyah-beyazlı formayla ilk kez gol attı!
  12. 22:46 O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
  13. 22:43 Özel ile Kılıçdaroğlu görüştü!
  14. 22:38 Bu testi çözebilenler 'dahi' olarak nitelendiriliyor!
  15. 22:34 Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
  16. 22:26 Borsa İstanbul'da 4 yeni endeks başlatılacak
  17. 22:15 Rashica 5. golünü atmış bulundu!
  18. 22:15 Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
  19. 22:12 Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
  20. 21:55 Galatasaray Sutopu Takımı, şampiyonluk pozu verdi!
Politika Haberleri