Özgür Özel: 'Kahraman ve güçlü ordumuz varken, İsrail bize nasıl saldıracak?'

Özgür Özel: 'Kahraman ve güçlü ordumuz varken, İsrail bize nasıl saldıracak?'

Özgür Özel: 'Kahraman ve güçlü ordumuz varke... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale'de halka seslenerek emekli sorunlarına ve sığınmacı politikalarına dikkat çekti. "Sığınmacıya değil, sığınmacı yaratan politikalara düşmanız" diyen Özel, CHP iktidarında sorunların çözüleceğini vurguladı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, KIRIKKALE'DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek partililere ve vatandaşlara hitap etti. İlk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret eden Özel, İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bu toplantıda parti içindeki birlik ve dayanışmanın önemine değinen Özel, yerel seçimlerde elde edilen başarıların altını çizdi.

Daha sonra Kırıkkale Belediyesi'ni ziyaret eden Özel, burada sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, yerel sorunların yanı sıra ülke genelindeki ekonomik ve sosyal meseleler üzerine değerlendirmelerde bulundu. 

"KAHRAMAN ORDUMUZ VE 83 MİLYONUN GÜCÜ"

Özel, Kırıkkale Belediyesi önünde düzenlenen Halk Buluşması'nda ise kalabalığa hitap ederek, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin 47 yıl aradan sonra birinci parti olmasının önemini vurguladı. 413 belediyeyi kazanmanın sadece bir başlangıç olduğunu söyleyen Özel, "Bu kahraman ve güçlü ordu, gerektiğinde ölmek için gözünü kırpmayan 83 milyon, Conk Bayırı'nda ve Anafartalar'da kefensiz yatanların torunları varken, İsrail ve Netanyahu nasıl bizlere saldıracak?" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini eleştirerek, emeklilerin sorunlarını gündeme getirdi. "TÜİK, Tayyip Bey’i üzmedi ama emekliyi üzdü. Emeklinin yıllar içinde birike, birike canına okudu" diyen Özel, emekli maaşlarının alım gücünün düştüğünü ve bu durumun Türkiye’deki birçok emeklinin hayatını olumsuz etkilediğini belirtti. 

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRET SORUNLARI

Emeklilerin yaşadığı zorlukları her mitingde dile getirdiğini ifade eden Özel, "Ben 105 miting yaptım. Her mitingde emeklilerin sorunlarını anlattım. AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana en düşük emekli maaşı, 1,5 asgari ücret düzeyindeydi. Bugün en düşük emekli maaşına 2,5 çeyrek altın alınıyor" dedi. CHP iktidarında emeklilerin ve asgari ücretlilerin sorunlarının çözüleceğini vurguladı.

TÜRKİYE İTTİFAKI'NIN ÖNEMİ

Özel, yerel seçimlerden önce oluşturdukları Türkiye İttifakı'nın önemine değinerek, "31 Mart'ta yüzde 38'lik oyla Atatürk'ün partisini birinci parti yaptık. Türkiye'nin tüm demokratlarına teşekkür ediyorum" dedi. Özel, Türkiye İttifakı'nın ilerleyen günlerde daha büyük sorumluluklar üstleneceğini belirtti. 

SIĞINMACI SORUNUNA DİKKAT

Sığınmacı sorununu da gündeme getiren Özel, bu sorunun kötü dış politikanın bir ürünü olduğunu belirtti. "Biz sığınmacıya düşman değiliz; ancak sığınmacı yaratan politikalara düşmanız" diyen Özel, Recep Tayyip Erdoğan’ın sığınmacılarla ilgili izlediği politikaları eleştirdi. Esad ile görüşme konusunu gündeme getiren Özel, "Sığınmacıların memleketlerine dönmesi için en uygun zaman. Erdoğan, bu çıkardığın kararnameleri geri çekmelisin" şeklinde konuştu.

Özel, Kırıkkale'de gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem partinin tabanını güçlendirmeyi hem de vatandaşların sorunlarına duyarlılık gösterdiğini bir kez daha ortaya koymuş oldu. Bu buluşmalar, CHP'nin gelecekteki hedefleri ve politikaları hakkında da önemli mesajlar içeriyor.

"Özgür Özel: 'Kahraman ve güçlü ordumuz varken, İsrail bize nasıl saldıracak?'" haberi, 16 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özgür Özel: 'Kahraman ve güçlü ordumuz varken, İsrail bize nasıl saldıracak?' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: 'Kahraman ve güçlü ordumuz varken, İsrail bize nasıl saldıracak?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:45 Allianz Trade: Küresel iflaslar yüzde 11'lik keskin bir artışa ulaşacak
  2. 23:41 Hyundai Inster'ın Cross versiyonu tanıtıldı
  3. 23:35 Kerem Aktürkoğlu'ndan İsrail zulmüne tepki!
  4. 23:25 Atatürk büstüne zarar veren zanlı tutuklandı!
  5. 23:22 Eda Erdem'in Anlamlı Hareketi geceye damga vurdu
  6. 23:17 Yüksel Yıldırım: 'Fenerbahçe bizi yenemezse taşlar yerinden oynar'
  7. 23:14 Thomas Reis: “Mourinho'ya rakip olmaktan dolayı çok mutluyum”
  8. 23:11 NASA, uzaydaki atık sorununa çözüm arıyor: 3 milyon dolarlık yarışma
  9. 23:08 Ünlü havacılık şirketi zor durumda! 2.500 çalışanını işten çıkarmayı planlıyor
  10. 23:02 CHP'li vekilin işçi lehine teklifi AKP'li vekiller tarafından reddedildi!
  11. 22:58 Aile içi şiddet korkunç sona ulaştı: Seydi Şahin'in yargılandığı davada neler yaşandı?
  12. 22:54 IMF'den mesaj: Güven, ekonomik reformlara verilen desteği artıracaktır
  13. 22:54 Araştırma, Türkiye'nin 2028'de Avrupa'da milyoner artışında lider olabileceğini öne sürüyor
  14. 22:51 Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek
  15. 22:47 Hızla yayılan tuhaf akım: Kvadrobing!
  16. 22:44 Sarı-Kırmızılılar Farkı Açtı, Liderliğe Yükseldi!
  17. 22:42 Dünya Bankası'ndan alarm: Filistin toprakları ekonomik çöküş tehlikesiyle karşı karşıya!
  18. 22:41 Scott McTominay'in aklını Jose Mourinho çelmiş
  19. 22:33 Kadıköy'de Dubai çikolatası için metrelerce kuyruk oluştu!
  20. 22:28 Türkiye'nin Vergi Borçluları İfşa Edildi! İşte O Skandal Liste!
Gündem Haberleri