Özgür Özel: "Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur"

Özgür Özel:

Özgür Özel: "Ondan çok emin olmasın. Öyle bi... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı hakkında, "Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur" dedi. Ayrıca, Güneydoğu gezisiyle ilgili de, "Bu geziyi Bahçeli’den çok önce duyurdum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında istenen siyasi yasak ve hapis kararının İstinaf'ta olduğunu belirterek, İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Fatih Altaylı'nın, "Ekrem Bey aday olamaz" ifadesine yanıt veren Özel, şunları söyledi:

"Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur. Ayrıca, şu anda çıkacak karar İstinaf kararıdır ve adaylığa engel değildir. Yargıtay’ın onay aşamasına kadar süreç öyle ilerleyebilir ki, bu kararı verdiklerine pişman olurlar."

Altaylı'nın "Tayyip Bey, size 'Özgür Bey oraya gidip bir duruma bakın, toparlayın' dedi mi?" sorusuna Özel şöyle yanıt verdi:

"Güneydoğu gezisine gideceğimi Haziran ayı sonunda duyurdum ve bunu Eylül ayı içinde gerçekleştirmeyi planlıyordum. Hatta 1 Eylül Barış Günü'nde Diyarbakır’da olmayı hedeflemiştim. Ancak ayağımı kırdım. İlk başta Demirtaş’a gidip haftayı tamamlamayı düşünmüştüm. Grup toplantımda CHP'nin bu meseleye nasıl baktığını paylaşmayı da planladım. Ama ayağım kırılınca, Diyarbakır’a gidip kürsüde durmak ya da Mardin’de yer sofrasında oturmak mümkün olmadı. Bu nedenle geziyi erteledik. Hava kış gelmeden yapmaya karar verdik. İlan ettiğimizde Devlet Bahçeli'nin iki Salı konuşması yoktu. Birinci konuşma olunca arkadaşlarım ertelemeyi düşündü ama ben bir daha ertelemek için ayağımın kırılması gerektiğini söyledim. Bu geziyi Bahçeli’den çok önce duyurdum. Geziye gitmeden bir gün önce Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a özgürlük ifadeleri gündeme düştü, bu da geziyi farklı bir boyuta taşıdı.

Ancak sorduğunuz asıl mesele, milletvekilimiz Umut Akdoğan'ın televizyonda karşılaştığı durum. Ona iki ayrı soru soruluyor ve aralarında 20 dakika var. Birinde 'Sizce Demirtaş'ın el sıkışacağından Erdoğan'ın haberi var mı?' diye soruluyor, Bahçeli'nin cevabı şöyle: 'Ya sık sık görüşüyorlar, mutlaka şunu demiş olabilir, sen bir git dolaş oraları, bir elini sık bakalım ne olacak Türkiye'de.' İkinci soru ise, 'Özgür Bey'in Diyarbakır’a gidişi ile ilgili bu kararı nasıl verdi?' oluyor. Bu cevaplar montajla bir internet sitesi tarafından birleştirilerek yayımlandı. En son Türker Ertürk de bunu tekrar dile getirdi. Bunun dostça bir davranış olmadığını düşünüyorum. Ben Tayyip Bey'le CHP Genel Merkezi’ne geldiği günden bu yana hiç sohbet etmedim. Sadece Yargıtay açılış gününde karşılaştık, selamlaştık."

"Özgür Özel: "Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur"" haberi, 28 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel: "Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: "Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:22 Oyuncular Sendikası'nın Yeni Genel Başkanı Zuhal Olcay!
  2. 15:14 Koç Holding için olumsuz gelişme: Umut dolu bir anlaşmayla imzalanmıştı
  3. 15:04 Manchester United'da Erik ten Hag dönemi bitti
  4. 14:57 Acun Ilıcalı'nın ortak olduğu spor kanalı, kumar sektörüne giriş yapma kararı aldı!
  5. 14:56 Kendine Güvenenler Gelsin: Sadece Dahilerin Bulabileceği Kafa Karıştıran Mantık Testi!
  6. 14:50 Real Madrid'de Xabi Alonso'nun ismi gündemde: Ancelotti sezon sonu yolcu
  7. 14:24 Donald Trump: "Harris bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak"
  8. 14:24 Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız Avrupa'da tarih yazıyor!
  9. 14:13 Galatasaray'da derbi öncesinde yabancı kontenjanı sorunu: Kadroya alınmadı
  10. 13:57 AB ve NATO'dan Gürcistan’a Usulsüzlük Soruşturması Çağrısı!
  11. 13:51 Bahçeli’den Çarpıcı Açıklama: "Türkiye’nin Kürt Problemi Yok
  12. 13:46 Dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan avukat Orhan K. 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  13. 13:45 Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Kürt Sorunu Yok, Olmayacak!
  14. 13:44 Britney Spears'tan Bomba İç Çamaşırlı Pozlar: Yatak Anılarını Anlattı!
  15. 13:44 Ünlü Müzisyen Yanlış İlaçtan Dolayı Sağır Oldu!
  16. 13:23 Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu biliyor, yoksa Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı
  17. 13:21 Bakanlar TUSAŞ'ı Ziyaret Etti
  18. 13:17 YRP'li Geyveli'den "Öcalan" çıkışı yapan Bahçeli'ye: 'Türkiye yönetilemiyor'
  19. 13:13 "Cübbeli"den "Çakıcı ile görüştü, Bahçeli videosunu sildi" iddiasına yanıt
  20. 13:10 Abdulkadir Uraloğlu duyurdu; 29 Ekim'de bakanlığa bağlı raylı sistemler ücretsiz olacak
Politika Haberleri