Özgür Özel: Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı ama suç işleri bakanı gibi çalışıyor

Özgür Özel: Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı ama suç işleri bakanı gibi çalışıyor

Özgür Özel: Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı ... Özgür Özel: Muhtıralara karşıysanız muhtırayı verenin altına zırhlı araç çekmeyecektiniz.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin grup toplantısında 104 emekli amiralin yayınladığı bildiriden 'darbe' çıkarımı yapılmasına ilişkin "Bütün darbeler CHP'nin iktidara en yakın olduğu zamanlarda yapılmıştır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Özel, 103 emekli amirali bildirisine ilişkin konuşurken, "Bildiri ne suçtur, ne de CHP'nin bildirisidir" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Yargıtay Başsavcılığı kapalı olmasına rağmen gizli bilgilere eriştiğini öne süren Özel, "Süleyman Soylu İçişleri Bakanı’dır ama suç işleri bakanı gibi çalışmaktadır" ifadesini kullandı. Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: "Darbelerden bu ülke çok çekti. Anlaşılan o ki 'Cumhurbaşkanı bir partinin tarafıdır' sözlerinden darbe çıkaranlar şimdi emekli amirallerin attıkları imzadan, yaptıkları uyarıdan darbe çıkarıp emir komuta zinciri içinde bütün yapıların buna inanmasını bekliyorlar. CHP olarak söylüyoruz: Bütün darbeler CHP’nin iktidara en yakın olduğu zamanlarda yapılmıştır. Bütün darbeler CHP güçlenirken, halktan yana bir umut artmışken yapılmıştır. Süleyman Soylu ağzıyla ‘Bu bildiriyi yazanlar FETÖ’den ayrı değildir’ dediler. Biz hiçbir muhtırayı mazur görmedik, arayı hoş tutmadık. Partilerinin sözcülerine güvenmiyorlar, bol bol İletişim Başkanı’nı konuşturuyorlar. Bildiri ne suçtur, ne de CHP'nin bildirisidir. Ama bu ülkede herkes gibi emekli askerlerinde söz söyleme hakkı vardır. Madem emekli askerler konuşmayacak, bugünden itibaren Hulusi Akar ne iş yapmaktadır?"

"SÜLEYMAN SOYLU SUÇ İŞLERİ BAKANI GİBİ ÇALIŞMAKTADIR"

"Süleyman Soylu İçişleri Bakanı’dır ama suç işleri bakanı gibi çalışmaktadır. Kendisine emanet edilen yetkilerini bir partinin lehine bir partinin aleyhine kullanmaktadır. Kendisine emanet edilen yetkilerini bir partinin lehine bir partinin aleyhine kullanmaktadır. O gün Yargıtay Başsavcılığı kapalı olmasına rağmen Soylu, Yargıtay’ın elindeki gizli bilgilere eriştiğini söylemiştir. Ancak devletin bütün anahtarları Erdoğan’ın belinde takılıdır. Geceleyin AKP’ye anahtar lazım oluyor, reisin belinden anahtar alıp Yargıtay’ı açıyorlar."  

Erdoğan ve Soylu, 104 amiralin 4 tanesi CHP’li çıktığını söyledi. İçerde yatan FETÖ’cülerin sivil imamları, büyük imamlarının 104’üne bakalım. Bunların kaç tanesi AKP üyesi? Hepsi AKP’nin üyesiydi, militanıydı. 

"Özgür Özel: Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı ama suç işleri bakanı gibi çalışıyor" haberi, 07 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel: Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı ama suç işleri bakanı gibi çalışıyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı ama suç işleri bakanı gibi çalışıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  2. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  3. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  4. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  5. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  6. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  7. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  8. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  9. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  10. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  11. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  12. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  13. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  14. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  15. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  16. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  17. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  18. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  19. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  20. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
Politika Haberleri