Özgür Özel uyardı: "Bunların üçü de birbirinden tehlikeli"

Özgür Özel uyardı:

Özgür Özel uyardı: "Bunların üçü de birbirin... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'nin Meclis'e sunduğu çoklu baro yasa teklifi ile ilgili "Vatandaşın avukat seçerken de yandaş avukata gitmesini temin edecek bir rezalete imza atıyorlar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'nin çoklu baro teklifi ile İstanbul'da 24 baro kurulabileceğine dikkat çekerek "Avukatları partilerine göre ayırıp hakimlerin gözünde ona göre karar verebilecekleri, vatandaşın avukat seçerken de yandaş avukata gitmesini temin edecek bir rezalete imza atıyorlar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'nin Meclis'e sunduğu çoklu baro yasa teklifi ile ilgili "Avukatları partilerine göre ayırıp hakimlerin gözünde ona göre karar verebilecekleri, vatandaşın avukat seçerken de yandaş avukata gitmesini temin edecek bir rezalete imza atıyorlar" yorumunda bulundu. Özel TBMM'de düzenlediği basın toplantısında teklifle İstanbul'da 24 baro kurulabileceğine dikkat çekti. Vatandaşın avukat tutarken iktidara yakın barolara kayıtlı avukatlara yöneleceğini söyledi. Yasa teklifini içeren metnin yurt dışında fıkra diye anlatılabileceğini söyleyen Özel "Bu metin Türkiye’yi dünyaya rezil etmekten başka hiçbir işe yaramaz" dedi.

Özel konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da 24 tane baro kurulabilecek bu kanun teklifine göre. Ne olacak? Ak Avukatlar Barosu, Milliyetçi Avukatlar Barosu, Sosyal Demokratlar Avukatlar Barosu, İyi Avukatlar Barosu…Çeşitli barolar. Baroların logolarında rabialar, kurtlar, kuşlar, zafer işaretleri, altı oklar…Sonra vatandaş avukat tutacak. Hakimler, savcıların durumu ortada. Sarayın talimatı olmadan karar yok. Bu şartta ne yapacak vatandaş? ‘Ak Avukatlar Bürosu’na gideyim ki verilecek karar da belli. Benim avukat Ak avukatlardan olursa hakim, savcı o gözle bakar’...Bir sürü avukat yandaş avukat barosuna gider ki ‘O logo bende olunca beni seçsin vatandaş'. Hesabı anladık mı? Bu kadar basitleşebiliyorlar. Adalet dediğiniz sistemin her yerine müdahale ettiler şimdi savunma ayağına müdahale ediyorlar. Bu memlekette herkes bilir ki eğer tuz kokarsa hepimiz çürürüz. Tuzu kokutmaya çalışıyorlar. Avukatları partilerine göre ayırıp hakimlerin gözünde ona göre karar verebilecekleri, vatandaşın avukat seçerken de yandaş avukata gitmesini temin edecek bir rezalete imza atıyor bunlar. İtirazımız buna. Bu metnin İngilizcesi, Japoncası, Fransızcası, Çincesi yok. Bu metni bir tek bunlar yazar, bunlar imzalar. Bu metnin İngilizcesi fıkra gibi anlatılır. Türkiye’yi dünyaya rezil etmekten başka hiçbir işe yaramaz."

"Özgür Özel uyardı: "Bunların üçü de birbirinden tehlikeli"" haberi, 01 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel uyardı: "Bunların üçü de birbirinden tehlikeli" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel uyardı: "Bunların üçü de birbirinden tehlikeli" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  2. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  3. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  4. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  5. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  6. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  7. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  8. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  9. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  10. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  11. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  12. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  13. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  14. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  15. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  16. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  17. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  18. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  19. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  20. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
Politika Haberleri