Özgür Özel’den, Erdoğan’a cevap: İçindeki karabasanı anlıyorum, CHP’den endişe etmeye devam etsin

Özgür Özel’den, Erdoğan’a cevap: İçindeki karabasanı anlıyorum, CHP’den endişe etmeye devam etsin

Özgür Özel’den, Erdoğan’a cevap: İçindeki ka... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kemal Bey ile telefonla görüştük. Önümüzdeki günlerde, mazbatadan sonra bir devir teslim törenini hep birlikte, bütün Türkiye’nin gözü önünde partimize yakışır bir şekilde yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri için oy kullandı. Özel, oy kullanma işleminden sonra açıklamalarda bulundu. Özel, 2 gün boyunca CHP’de Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi şöleni yaşandığını söyleyerek, “Dün bir genel başkanın demokratik bir yarışla, çoklu bir yarışla değişebileceğini bütün Türkiye gördü. Bu Cumhuriyet Halk Partisi açısından, Türkiye açısından, demokrasi açısından çok önemli bir göstergeydi. Bugün de partiyi yönetecek kadroların, Disiplin Kurulu’nun ve Parti Meclisi’nin çarşaf listeyle, isteyen herkesin aday olabildiği ve delegelerimizin özgür iradesiyle karar verdiği şekilde seçildiği bir seçimi yaşadık. Bu ülkede, ülkeyi yöneten parti, genel başkanını ve yönetim kadrolarını seçtiği seçimi 1,5 saat içinde tamamlıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu seçim, 2 gün ve üzerinde tartışılarak, görüşülerek ve uzun uzun karar verilerek, her birisi için tek tek işaret konularak yapılıyor. Demokrasi, bu demek. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki bu parti içi demokrasinin, bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz. Bundan sonraki süreçte hem parti içi demokrasiyi artırmaya hem de Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz. Bu demokrasi şölenine katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var, iyi ki Cumhuriyet var, iyi ki demokrasi var” ifadelerini kullandı.

“Devir teslim törenini partimize yakışır şekilde yapacağız”

Özel, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun yönelttiği, ‘Kemal Bey ile bir görüşmeniz oldu mu?’ sorusuna, Özel, “Telefonla görüştük, önümüzdeki günlerde, mazbatadan sonra bir devir teslim törenini hep birlikte, bütün Türkiye’nin gözü önünde partimize yakışır bir şekilde yapacağız” yanıtını verdi. Özel, ‘Erdoğan’ın size yönelik açıklamalarına değerlendirmeniz olur mu?’ sorusuna, “Erdoğan bundan sonra geçen her günün, kendisi açısından daha zor, bizim açımızdan daha moralli olacağını biliyor. Erdoğan’ın stresini, içindeki karabasanı anlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nden endişe etmeye devam etsin” yanıtını verdi. (DHA)

Erdoğan ne demişti?

CHP kurultayında Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ve Osman Kavala’ya selam yollayan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alan Erdoğan, “Al birini vur diğerine. Bunlar terör örgütleriyle omuz omuza yürüdüler.” dedi.

"Özgür Özel’den, Erdoğan’a cevap: İçindeki karabasanı anlıyorum, CHP’den endişe etmeye devam etsin" haberi, 06 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 06 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel’den, Erdoğan’a cevap: İçindeki karabasanı anlıyorum, CHP’den endişe etmeye devam etsin haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel’den, Erdoğan’a cevap: İçindeki karabasanı anlıyorum, CHP’den endişe etmeye devam etsin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 20:51 Yalnızlık modern rahatsızlık mı?
  2. 20:50 DSÖ Yetkilisi Uyarıyor: Refah'a Yönelik Saldırı Riski Artıyor
  3. 20:48 Akıllı telefonlar hepimizi DEHB belirtileriyle mi etkiliyor?
  4. 20:47 "Yapay zeka " ilk kurbanlarını aldı
  5. 20:22 Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
  6. 20:19 Ankaralıları yaya bırakacak o dev zam!: Şoförlerin istediği ücret şok etti!
  7. 20:19 Jota Silva Transferinde Fenerbahçe ve Benfica Arasında Çekişme
  8. 20:15 Yalı Çapkını dizisine veda ediyor!: Star TV'de beklenmeyen veda geldi!
  9. 20:15 Konyaaltı'da Ruhsatsız Güzellik Merkezlerine Operasyon: Halk Sağlığı İçin Adımlar Atıldı!
  10. 20:13 Parasını dolar olarak tutan vatandaşların dikkatine!: Kötü haber geldi!
  11. 20:09 Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
  12. 20:00 Vergi Kaçakçılarını İhbar Edenlere 14 milyon 832 bin 566 lira İkramiye Ödendi
  13. 19:54 Türkiye'de Hayvan Varlığı Azalırken Kırmızı Et Üretimi Rekor Kırdı
  14. 19:51 Kayseri'de Avukatlara Yönelik Fabrika Saldırısı: 6 Yıla Kadar Hapis Talebi
  15. 19:47 Anadolu Efes, Kaptan Shane Larkin'in Sözleşmesini 4 Yıl Uzattı
  16. 19:43 Nisan Ayında Emtia Piyasalarında Dalgalanmalar: Jeopolitik Riskler ve Arz Endişeleri Etkili Oldu
  17. 19:42 Berlin’de kimya fabrikasında yangın çıktı: Yetkililer zehirli gaz uyarısı yaptı
  18. 19:39 ABD ve Suudi Arabistan Arasındaki Normalleşme Anlaşması
  19. 19:37 Nisan Enflasyon Verileri: İş Yerlerinde Tavan Zam Oranı %59.64'e Yükseldi!
  20. 19:33 Kolombiya, İsrail ile diplomatik bağını kestiğini açıkladı!: İşte detaylar
Politika Haberleri