Özgür Özel’den Filistin'e Ateşkes Çağrısı!

Özgür Özel’den Filistin'e Ateşkes Çağrısı!

Özgür Özel’den Filistin'e Ateşkes Çağrısı! CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan'ın kutsal günlerinde Filistin için acil bir ateşkes çağrısı yaparak, "Ramazan mübarek gündeyiz fakat Filistin de zulüm sürüyor. Şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 32 binden fazla insan katledilmiş durumda...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli açılışlara katılmak üzere Eskişehir’e ziyaret gerçekleştirdi. Odunpazarı Belediyesi tarafından tamamlanan 100. Yıl Kültür Merkezi'nin açılışına katılan Özel'i, Eskişehir milletvekilleriyle birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ayşe Ünlüce karşıladı.

Özel, konuşmasında Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'i bozkırın ortasında bir mucize haline getirdiğini ve şehre olan ilgisini vurgulayarak, "Bir gözüm hep Eskişehir’de çünkü burada, bozkırın ortasında bir mucize gerçekleşti, bir mucize. Bugün Eskişehir’i Türkiye değil, dünya konuşuyor. Türkiye değil, dünya gelmek, görmek istiyor." dedi. Ayrıca, Özel, Büyükerşen'in Eskişehir'i yönetme sürecini övdü ve Ayşe Ünlüce'ye başarı dileklerini iletti.

Özgür Özel ayrıca, Eskişehir'de AK Parti'den aday olan Nebi Hatipoğlu'nu eleştirdi. Hatipoğlu'nun geçmişte AK Parti'ye muhalefet ederken şimdi aday olduğunu belirterek, "Eskişehir’i ben yöneteyim" dediğini aktardı ve bu durumu "milli irade hırsızlığı" olarak tanımladı. Özel, Eskişehirlilerin oylarını alarak AK Parti'ye transfer olan Hatipoğlu'nun şimdi Eskişehir'i yönetmek istemesini sert bir dille eleştirdi.

CAMİ AÇILIŞINA KATILDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, peşinden Seyitgazi kara yolu üstündeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafınca Asri Mezarlığı’nda yapımı tamamlanan 100. Yıl Camisi ve tesislerinin açılışına katıldı. Özgür Özel, caminin altında yer alan gasilhaneler, taziye evini gezerek Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den bilgi aldı.

Aylar önce Yılmaz Büyükerşen’in kendisini arayarak ‘Camiyle, namazla aran nasıl?' diye sorduğunu anlatan Özel, "Dedim, bayram namazlarına giderim. Cumaya gider misin? Cuma namazına giderim. Ramazan ayının ilk cumasını bana ayırır mısın?’ dedi. Bir cami yaptık son olarak onu açıp Eskişehir’e 100’ncü yıl camisini emanet edip, görevimi büyük bir iç huzuruyla teslim edeceğim’ dedi. Bugün üç kentte programımız vardı, programımıza ilk yazılan program cami açılışı oldu" dedi.

Konuşmasının son bölümünü Filistin’e ayıran Özel, kalıcı ateşkes çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Ramazan mübarek gündeyiz fakat Filistin de zulüm sürüyor. Şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 32 binden fazla insan katledilmiş durumda. Bir kez daha Filistin için kalıcı ateşkes ve barış çağrısında bulunuyoruz. 1969 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini savunuyoruz. Üçüncü genel başkanımız Bülent Ecevit’in Yaser Arafat ile kurduğu dostluk ve Filistin’e verdiği desteği, CHP’nin kurumsal tavrı olarak bir kez daha yeniden ediyor, önce tüm İslam coğrafyasına ve tüm dünyaya barış getirmesini mübarek ramazanın diliyorum. Böyle bir eseri Eskişehir’e kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de cami inşaatının ortalama üç yılda tamamlandığını ve yapımına ortalama 8 milyon 800 bin lira harcandığını söyledi. Özel ve beraberindekiler camide ilk duanın okunmasının peşinden cuma namazı kıldı.

"Özgür Özel’den Filistin'e Ateşkes Çağrısı!" haberi, 15 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Özgür Özel’den Filistin'e Ateşkes Çağrısı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel’den Filistin'e Ateşkes Çağrısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  2. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  3. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  4. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  5. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  6. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  7. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  8. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  9. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  10. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  11. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  12. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  13. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  14. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  15. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  16. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  17. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  18. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  19. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  20. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
Türkiye Haberleri