Özgür Özel’den Flaş Açıklama: Kürtlere Yönelik Politika ve Devlet Vaadi Gündemde

Özgür Özel’den Flaş Açıklama: Kürtlere Yönelik Politika ve Devlet Vaadi Gündemde

Özgür Özel’den Flaş Açıklama: Kürtlere Yönel... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii (TUSAŞ) tesislerini ziyaret ederek dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ziyaretinde, daha önce yaptığı ve gündeme oturan "Ben de el yükseltiyorum, Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum" ..

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör saldırısının meydana geldiği Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii (TUSAŞ) tesislerini ziyaret etti. Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, saldırının tüm boyutlarıyla araştırılacağını belirterek, "Terörü kim ne amaçla yapıyorsa, kimden ve nereden geliyorsa lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, açıklamalarında şu noktaları vurguladı:

"Yaşam mitingimizi iptal etmeyeceğiz. Bu tarz saldırılar, cesaretimizi kırmak için yapılmaktadır. Teröre ve her türlü şiddete karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Biz korkmayacağız, sinmeyeceğiz. Pazar günü Beşiktaş Meydanı'nda olacağız."

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özel, "Şu anki ruh halimize uygun olmayan bazı sanatçıların etkinlikleri ileri bir tarihe ertelenebilir. Ancak etkinliklerin iptal edilmemesi ve 29 Ekim’e sahip çıkmak, CHP'nin ruhuna uygundur. 86 milyonu, 29 Ekim günü sokaklarda, meydanlarda olmaya çağırıyorum" dedi.

Gazetecilere yönelik eleştirilerde de bulunan Özel, "Uçakta gazeteci yokmuş, o soruyu sormamışlar. O gazetecilerin çocukları, 'Benim babam/annem gazeteciydi' dediğinde, 'İsmi neydi?' sorusuna 'Aa, o gazeteci değildi' yanıtını verecekler. Bu nedenle gazetecilerin işini yapması, siyasetçilerin de kendi görevlerini yerine getirmesi gerekir. Türkiye'ye barış getirecek bir sürecin karşısında durursak, yanlış yapmış oluruz. Bizim karşısında durmadığımız şey barış umududur" şeklinde konuştu.

Özel, "Bu ülkeyi 86 milyonun ait hissettiği bir ülke yapalım" demenin, toprak teklif etmek anlamına gelip gelmediği konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tartışmalı bir ifade kullandığını belirtti. "Biz şehit ailelerinin ve gazilerin yüzüne bakamayacağımız hiçbir sürecin içinde olmayız" diyen Özel, Abdullah Öcalan'ın yaptığı çağrılara dikkat çekerek, algı oyunlarına kimsenin alet olmaması gerektiğini söyledi.

Son olarak, TUSAŞ'a yapılan saldırının amacının ne olduğu konusunda daha fazla bilgi verilmesini isteyen Özel, "Erdoğan bir açıklama yapsın, ona geniş yer veren medya da olsun" ifadelerini kullandı. Özel, daha önceki genel kurul konuşmasına atıfta bulunarak, "Ben de el yükseltiyorum, Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum" sözleri hakkında da, "Bu ülkeyi 86 milyonun ait hissettiği bir ülke yapalım" demenin toprak teklifi olup olmadığını sorguladı.

 

"Özgür Özel’den Flaş Açıklama: Kürtlere Yönelik Politika ve Devlet Vaadi Gündemde" haberi, 25 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özgür Özel’den Flaş Açıklama: Kürtlere Yönelik Politika ve Devlet Vaadi Gündemde haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel’den Flaş Açıklama: Kürtlere Yönelik Politika ve Devlet Vaadi Gündemde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:23 Bahçeli’nin Öcalan Açıklamasından Önce 103 Kanun Teklifi mi Verildi?
  2. 21:17 Milli Eğitim Bakanı duyurdu! Sözleşmeli öğretmenlik mülakat neticeleri bu akşam açıklanacak
  3. 21:13 SGK’nın geri ödeme listesine 61 ilaç daha eklenmiş oldu
  4. 21:10 Seçime günler kala son anket sonuçları açıklandı: Trump mı yoksa Harris mi önde?
  5. 21:10 Bakan Yerlikaya'dan duyuru! Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi!
  6. 21:01 A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile 1-1 Berabere Kaldı!
  7. 20:57 Cengiz Çandar’dan Edirne Cezaevi’nde Demirtaş ve Mızraklı’ya Ziyaret!
  8. 20:52 Başkan Özbek’ten Ameliyat Olan Okan Buruk’a Ziyaret!
  9. 20:51 Cübbeli Ahmet'e Saldıran Şahıs Serbest! Telefonunda IŞİD Görselleri Çıktı!
  10. 20:49 PKK’ya Ağır Darbe: Gri Kategorideki Özcan Günay Etkisiz Hale Getirildi
  11. 20:44 Erdoğan’ın katıldığı fuarda İsrail protestosu: İslamcı yazar yaka paça gözaltına alındı!
  12. 20:12 Bakanlık, TUSAŞ’a yönelik saldırının detaylarını açıkladı! İşte operasyon sürecinin tüm adımları
  13. 19:24 İrfan Can Kahveci'nin geleceğine yönelik açıklama
  14. 19:20 Bakan açıklama yaptı: Öğretmenlik test sınavı kalkacak mı?
  15. 18:55 Narin Güran cinayetinde zaman aralığı belirlendi: 33 dakikada katletmişler!
  16. 18:51 Öcalan İle İlgili CHP'den Sert Açıklama: Reddediyoruz!
  17. 18:50 Narin Güran’ın Ağabeyinin Hamlesi Olay Yarattı: Şüpheler Gündeme Geldi
  18. 18:49 Özgür Özel’den Flaş Açıklama: Kürtlere Yönelik Politika ve Devlet Vaadi Gündemde
  19. 17:11 MHP'li vekilin yeğenine uyuşturucu ticareti suçundan 12,5 yıl hapis cezası
  20. 17:06 WhatsApp'ta emojiyle ilgili yeni düzenleme yapıldı! Artık daha kolay olacak
Gündem Haberleri