Özlem Sarıkaya son yolculuğuna uğurlandı

Özlem Sarıkaya son yolculuğuna uğurlandı

Özlem Sarıkaya son yolculuğuna uğurlandı NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, 39 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir meme kanseri ile mücadele eden Yurt, son yolculuğuna uğurlandı.

NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt son yolculuğuna uğurlandı. Yurt için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi’nde tören düzenlendi. Merhumenin annesi Pervin ve babası Sabit Sarıkaya ile kayınvalidesi Müfide, kayınbabası Abbas ve eşi Yiğit Yurt burada taziyeleri kabul etti.

Vefat eden genç spikerin yakınları, cami avlusunda tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bazı yakınları da Yurt’un tabut önündeki fotoğrafını öptü. Yakalarında Yurt’un fotoğrafını taşıyan sevenleri, burada dua etti.

Cenaze namazında Yurt’un akrabalarının yanı sıra arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri de saf tuttu.

Törende gözyaşı döken NTV spikeri Seda Öğretir, Yurt’un büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Milyonlarca insanın Yurt’u ekranlardan tanıdığını ve birçok haberi onun sesinden duyduğunu dile getiren Öğretir, şunları kaydetti:

“Türk televizyon haberciliği için çok büyük bir kayıp gerçekten. Son dakika yayıncılığının bence efsanesi ve bir numarasıydı. Yeni meslektaşların ondan öğreneceği çok şey var. Hepimizin öğreneceği hayat dersleri ise ayrı bir yerde değerlendirilecek konular. Çünkü biz 4 yıldır bir mücadelenin içerisindeydik Özlem’le beraber ve bu mücadele, ‘şimdi gitti ve arkasından iyi şeyler söyleyelim’ şeklinde değil. Özlem bu savaşında bize destek oldu, hiç abartmıyorum, gerçekten bu böyleydi. Hiç iletişimi koparmadık, hep birlikte iletişim halindeydik ve bir an olsun dün yaşadığım, haberi paylaşacağım anların gerçek olabilme ihtimalini düşünmemiştim. Çünkü böyle bir şey olacağına ihtimal vermedik. Hepimizin başı sağ olsun, sahiden de zor bir gün hepimiz için.”
ozlem-sari.jpg

Sunucu Cem Öğretir, konuşmakta zorlandığını belirterek, “Her ölüm erken ölüm lakin 39 yaşında, daha en azından mesleği için çok şey yapabilecek bir arkadaşımdı. Bir evladı vardı. Keşke daha çok vakit geçirebilseydik.” ifadesini kullandı.

Yurt’un mesleği için çok çaba sarf ettiğini dile getiren Öğretir, şöyle devam etti:

“En küçük kelime için ki Türkçe konusunda benim uzmanlığıma güvenirdi sağ olsun. Arardı zaman zaman, ‘Abi, bunu böyle mi söylesek, nasıl yapabiliriz?’ diye. Sonra tabii kendi kanatlarıyla uçmaya başladı. Meslek için en iyi isimlerden biriydi, çünkü güler yüzlüydü. Bizim sert bir işimiz var. Özlem hem iyi niyetiyle hem hayata bakışıyla, duruşuyla aslında hepimize, bizden sonrakilere de örnek olacak bir isimdi. Kaybettik, çok üzgünüz.”

NTV spikeri Burcu Kaya ise NTV olarak çok zor bir gün geçirdiklerini ifade ederek, “Bizim için çok zor tabii burada olmak. Muhteşem bir çalışma arkadaşıydı, muhteşem bir kardeşti. Biz NTV olarak birbirimize çok bağlıyız tabii. Özlem’in gidişi hepimizi çok sarstı. Hastalığında bile ‘Ben iyiyim, yeter ki siz üzülmeyin.’ derdi. Çok özleyeceğiz onu.” dedi.

NTV spikeri Burak Özcan da NTV ailesinin bir parçasını kaybettiklerini aktararak, “10 yılı aşkın bir süredir beraber çalışıyorduk. Bu 10 yıl boyunca hep sevecen, hep yardımsever, iyi kalpli, yani bir iyi insan hangi özellikleri taşırsa onların hepsini taşıyan insandı. Çok erken oldu, üzgünüz, özlüyoruz, çok acı bir gün.” diye konuştu.

NTV spikeri Erhan Yılmaz ise Özlem Sarıkaya Yurt’un 2004 yılında Habertürk’te çalışırken televizyona stajyer olarak geldiğini anlattı.

Yurt’un stajyerliği döneminde bile disiplini elden bırakmadığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

“O kadar ağırbaşlı ve işini o kadar iyi yapıyordu ki hayran kalmıştık. Yıllar sonra Habertürk’te tekrar çalıştık. Çok yakın arkadaş olduk. Haber dünyasında, bizim mesleğimizde tanıdığım en naif, en güler yüzlü, işini en çok ciddiye alanlardan bir tanesiydi, lakin güler yüz konusunda tekti diyebilirim.”

Namazın ardından Yurt’un naaşı sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Kayınvalide Müfide Yurt, cenaze aracındaki tabuta sarılarak, “Annem yolun açık olsun.” diyerek gözyaşı döktü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları törene çelenk gönderdi.

Özlem Sarıkaya Yurt’un cenazesi Büyükçekmece Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"Özlem Sarıkaya son yolculuğuna uğurlandı" haberi, 18 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özlem Sarıkaya son yolculuğuna uğurlandı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özlem Sarıkaya son yolculuğuna uğurlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
Gündem Haberleri