Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim

Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim

Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgüt... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HÜDA PAR'ın AK Parti ile görüşmesine ilişkin, "Biz bunların masasında, dört parti var diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli saklı ayaklar da varmış.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HÜDA PAR'ın AK Parti ile görüşmesine ilişkin, "Biz bunların masasında, dört parti var diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli saklı ayaklar da varmış. Teşbihte hata olmaz; bunlar yakında 'Bekarlığa Veda Partisi'ni de siyasal parti sanıp masalarına ayak hayata geçirmeye kalkarlarsa kimse şaşırmasın. Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı kalleşçe katleden, terör örgütünün siyasal uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Faik Öztrak, toplantı sonrası basın açıklamasında bulunmuş oldu. Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu'nun gündeminde bugüne kadar zelzele bölgesinde yaptıkları emekler ve devlet yönetiminin afet yönetiminde zaaf gösterdiğini ve önümüzdeki dönemde depremzedelerin yaralarını sarmak için CHP'nin yapacakları bulunduğunu söylemiş oldu. Öztrak, TBMM kürsüsünden yakınlarını kaybettiğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in Genel Kurul'da yapmış olduğu konuşmayı hatırlatarak, "Deprem anında, bizim dört Hatay milletvekilimiz de Hatay'daydı. Diğer üç vekilimiz benzer biçimde Suzan Şahin vekilimiz de vekilliğinden siyasetçiliğinden ilkin bir depremzede. Vekillerimiz depremi bizzat yaşadılar. Deprem sabahı korkulu acılara yürekleriyle, kulaklarıyla, gözleriyle şahit oldular. Diğer vekillerimiz benzer biçimde Suzan Şahin vekilimiz onlarca yakınını, akrabasını yitirdi. Komşularını yıkıntı altından çıplak elleriyle çıkarmaya çalıştı. Enkaz altından, 'Sesimi duyan yok mu?' feryatlarını çaresizce dinledi. Erdoğan bu acıları yaşadı mı? Yaşamadı. O 1001 odalı sarayında arşa yükselen feryatları, yardım çığlıklarını 48 saat duymadı. Duyduğunda da iş, işten geçti. Vatandaşlarımızın bir çok enkazın altında donarak öldü. Şimdi, Suzan Şahin vekilimiz, tanık olduklarını Meclisin, milletin kürsüsünden anlatmasın mı? Milletin kendisine verdiği denetleme görevini yerine getirmeyip, dikkatsizlik mi etsin?" dedi.

'MİLLET İTTİFAKI DEPREM RAPORU HAZIRLADI'Öztrak, CHP'nin hazırlamış oluduğu deprem hasar tespit raporunu göstererek, "Biz dersimizi çalışarak göreve geliyoruz. Gece gündüz demeden, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Kahramanmaraş depreminin sebep olduğu, ekonomik ve sosyal kayıpları olabilecek en geniş şekliyle, kalem, kalem çıkardık. Bizim tahminlerimize göre deprem nedeniyle konut ve işyeri kaynaklı hasar 44,2 milyar dolar. Mobilya, beyaz eşya gibi ev eşyalarındaki kayıplar 6,6 milyar dolar. Binek araç kaybı 1,5 milyar dolar. Altyapı, tarım, sanayi, hizmet sektörlerinde fiziki hasar, 24,3 milyar dolar. Üretim faaliyetlerindeki azalma nedeniyle oluşacak kayıp, 13,3 milyar dolar. Kayınpeder ve damadın bir olup, Merkez Bankası arka kapısından buharlaştırdığı 128 milyar doların büyüklüğünü şimdi umarım herkes daha iyi anlamıştır. Milletten çalınan 418 milyar doların geri alınmasının önemi daha iyi görülmüştür. Bu paralar bugün Hazine'nin, Merkez Bankası'nın kasasında dursaydı depremin yarattığı yıkım çok daha rahat göğüslenebilirdi. Millet ittifakını oluşturan tüm partilerimiz deprem felaketine ilişkin raporlarını hazırladı. Bu raporları birleştireceğiz. İttifakın raporunu hazırlayarak, 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'mizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.'BAHÇELİ'YE NE DEMELİ'Faik Öztrak, HÜDA PAR'ın, Cumhur İttifakı'na katılmak için AK Parti ile görüşmelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "Biz bunların masasında, dört parti var diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Teşbihte hata olmaz; bunlar yakında, 'Bekarlığa Veda Partisi'ni de siyasi parti sanıp masalarına ayak yapmaya kalkarlarsa kimse şaşırmasın. Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı kalleşçe katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş'i domuz bağı ile öldüren, Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım'ı, Gazeteci Halit Güngen'i infaz eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim. Siyasetçi, gömleğini akşam nerede çıkardıysa sabah da aynı yerde giymelidir. Ama ahlak gömleğini çıkaran, üzerine başka hiçbir gömleği giyemez. Hadi Erdoğan'ı anladık. Peki, Bahçeli'ye ne demeli? Bahçeli bu saatten sonra şehit Ali Gaffar Okkan'ın adını ağzına nasıl alabilecek? Sinan Ateş'in katillerine tek kelime edemediği gibi Ali Gaffar Okkan'ın katillerine de mi sessiz kalacak? Şehit polis memurumuz Atilla Durmuş'un aziz hatırasından hiç utanmayacak mı?" diye konuştu. '14 MAYIS'TA FARKLI ANLAYIŞ VE ZİHNİYETLER OYLANACAK'

14 Mayıs seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını söyleyen Öztrak, "14 Mayıs'ta kişiler oylanmayacak. Farklı anlayış ve zihniyetler oylanacak. Tercih, 'saray' diyenlerle, 'millet' diyenler arasında yapılacak. Bir tarafta kibir ve nobranlık, diğer tarafta tevazu ve nezaket oylanacak. Bir tarafta saraya sadakat diyenlerle, diğer tarafta devlette liyakat diyenler oylanacak. Bir tarafta, kul hakkını iştahla yiyenlerle, diğer tarafta, öksüz ve yetim hakkını savunanlar oylanacak. Bir tarafta, burnuna pudra şekeri çeken saray yanaşmalarıyla diğer tarafta, işsiz, güvencesiz milletin evlatları oylanacak" dedi.


"Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durum." haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durum.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durum.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri