Pandemi nasıl sona erecek: Yok etmenin gerekliliği

Pandemi nasıl sona erecek: Yok etmenin gerekliliği

Pandemi nasıl sona erecek: Yok etmenin gerek... Seçkin bilim insanları 24 Ekim Pazar günü, COVID-19’u yok etme gerekliliğini açıklamak üzere bir araya geliyor.

Seçkin bilim insanları 24 Ekim Pazar günü, COVID-19’u yok etme gerekliliğini açıklamak üzere online toplantı ile bir araya geliyor. Dünyanın dört bir yanından izleyicilerin katılacağı toplantıda pandeminin geleceği tartışılacak. Katılımcılar, uzmanlara doğrudan soru sorabilecek. Toplantıya katılmak isteyenler buradan hayıt olabilirler. 

Toplantının düzenleyicisi Dünya Sosyalist Web Sitesinin toplantıya ilişkin açıklaması şöyle:

Dünya Sosyalist Web Sitesi ve Taban Komitelerinin Uluslararası İşçi İttifakı (TK-Uİİ), 24 Ekim Pazar günü, COVID-19’u yok etme gerekliliğini açıklamak üzere bir dizi seçkin bilim insanı ve epidemiyoloji uzmanının katılımıyla çevrimiçi bir seminer düzenliyor. Toplantıya ayrıca dünyanın dört bir yanındaki taban komitelerinde yer alan işçiler de katılarak pandemi sırasında yaşadıkları deneyimleri anlatacak ve bilim insanlarına sorular yöneltecekler.

Pandeminin başlamasından iki yıl sonra, COVID-19’dan dünya çapında resmi ölüm sayısı artık 5 milyonun üzerinde. “Fazladan ölümler” ile ölçülen gerçek küresel ölüm sayısı ise 10 milyonun oldukça üzerinde. Şu anda her gün yaklaşık yarım milyon insan COVID-19’a yakalanıyor ve yaklaşık 6.000 kişi hastalıktan hayatını kaybediyor. Virüs, okulların yüz yüze eğitime yeniden başlamasıyla da beslenerek, tüm bir nesil için uzun vadeli bilinmeyen sonuçlarla beraber, endişe verici sayılarda çocuklara bulaşıyor.

Sorumsuz ve hatta suç oluşturan politikalar virüsün yayılmasına ve mutasyona uğramasına izin vermiştir. Birleşik Krallık’taki Boris Johnson, Brezilya’daki Jair Bolsonaro hükümetleri ve diğerleri, bir “sürü bağışıklığı”, yani nüfusu kasıtlı olarak kitlesel enfeksiyona maruz bırakma politikası izliyor. ABD’de Biden yönetiminin yetersiz “azaltma” önlemlerinin aşılarla birleştiğinde pandemiyi durdurabileceği iddiası, vaka ve ölümlerdeki muazzam artış eliyle yalanlanıyor. Avustralya ve Yeni Zelanda’da, COVID-19’un yayılmasını yavaşlatmayı amaçlayan seyahat ve benzeri kısıtlamaları kaldırmaları için hükümetlere devasa bir baskı yapılıyor.

Pandemi durdurulabilir ve durdurulmalıdır. Önde gelen bilim insanları, tek uygulanabilir ve etkili stratejinin yok etme (eradikasyon) olduğunda ısrar ediyor. Bu, virüsün kesin olarak kökünü kazımak için COVID-19 ile mücadele önlemleri cephaneliğindeki her silahın küresel ölçekte koordine edilerek kullanılmasını gerektiriyor.

Bu internet semineri, yok etmenin gerekliliğini açıklayacak ve halka, pandemiyi sona erdirmek ve geleceği geri kazanmak üzere geniş tabanlı ve uluslararası bir hareket geliştirmek için gereken kritik bilgileri sağlayacaktır.

"Pandemi nasıl sona erecek: Yok etmenin gerekliliği" haberi, 24 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Pandemi nasıl sona erecek: Yok etmenin gerekliliği haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pandemi nasıl sona erecek: Yok etmenin gerekliliği 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Dünya Haberleri