Papa Francis: Katolik Kilisesi eşcinsel çiftleri kutsamaya açık

Papa Francis: Katolik Kilisesi eşcinsel çiftleri kutsamaya açık

Papa Francis: Katolik Kilisesi eşcinsel çift... Papa Francis, eşcinsel çiftlerin kilise ile olan ilişkileri hakkında netlik isteyen bir grup kardinale yanıt vererek, "Biz yalnız inkar eden, reddeden, dışlayan yargıçlar olamayız" dedi.

Francis'in bu çıkışı, eşcinsel evliliğe 'ihtiyatlı destek' olarak yorumlandı. Ancak kendisi, kilise'nin hâlâ eşcinsel ilişkileri "objektif olarak günah" olarak değerlendirdiğini ve eşcinsel evliliği tanımayacağını da sözlerine ekledi.

Talep, Çarşamba günü Vatikan'da kilise'nin geleceğini tartışmak üzere başlayacak ve haftalarca sürecek olan küresel toplantı öncesinde Papa'ya gönderilen çok sayıda talepten biriydi. Aralarında Belçika ve Almanya'nın da bulunduğu birçok ülkedeki piskoposlar, rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsamasına izin vermeye başladı ama kilise yetkililerinin tutumu belirsizliğini koruyor. 2021'de benzer bir açıklama talebinin peşinden Vatikan'ın doktrin ofisi uygulamaya izin verilmemesine karar vermişti. 

Son talebe yanıt veren Papa, Kilise'nin evliliği "bir erkek ve bir kadın arasındaki özel, istikrarlı ve ayrılmaz bir birliktelik" olarak anladığını ve "bu inançla çelişebilecek her türlü ayin veya kutsal törenden" kaçınması gerektiğini söyledi. 

Öte yandan, Kilise'nin insanlarla ilişkilerine her zaman "nezaket, sabır, anlayış, şefkat ve cesaretle" yaklaşması gerektiğini ve kilise hukukunun her şeyi kapsayamayacağını da sözlerine ekledi.

"Bir kutsama talep edildiğinde, bunun Tanrı'ya yardım için bir yalvarış olduğundan, gerçekleştirilmesi mümkündür" dedi ve Katolik Kilisesi'nin eşcinsel çiftleri kutsamasına açık olacağını söyledi. 

Şubat ayında, İngiltere Kilisesi'ndeki üst düzey isimlerin yaptığı bir oylama da eşcinsel çiftler için kutsama dualarına izin veren öneriyi desteklemişti.

Bu hareket, eşcinsel bir çiftin yasal bir evlilik töreninin peşinden adak duaları, şükran günü ve Tanrı'nın lütfu gibi hizmetler için bir kiliseye gidebileceği anlamını taşıyor.

"Papa Francis: Katolik Kilisesi eşcinsel çiftleri kutsamaya açık" haberi, 03 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. LGBTİQ+ kategorisi altında bulunan Papa Francis: Katolik Kilisesi eşcinsel çiftleri kutsamaya açık haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Papa Francis: Katolik Kilisesi eşcinsel çiftleri kutsamaya açık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. LGBTİQ+ konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  2. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  3. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  4. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  5. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  6. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  7. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  8. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  9. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  10. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
  11. 11:27 1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı?
  12. 11:27 Dolar Kuru Çöküşte! Ünlü Ekonomist Tarih Verdi: 25 TL'ye Düşecek!
  13. 11:09 Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
  14. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  15. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  16. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  17. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  18. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  19. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  20. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
Haberleri