Papa'dan Noel mesajı: Koronavirüs aşısına ve tedavisine eşit erişim

Papa'dan Noel mesajı: Koronavirüs aşısına ve tedavisine eşit erişim

Papa'dan Noel mesajı: Koronavirüs aşısına ve... Noel ayinin ertesindeki geleneksel konuşmasını yapan Papa Franciscus, koronavirüs salgınına ilişkin konuştu.

 

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Noel ayinin ertesindeki geleneksel 'Urti et Orbi' (Roma ve dünyaya) hitabını Apostol Sarayı'ndan yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Aziz Petrus Meydanı'na bakan bazilikanın locasına gitmeyen Papa Franciscus, Noel'in kırılgan insanlara, hastalara, salgının ekonomik sonuçları nedeniyle işsiz kalanlara, zorluk çekenlere ve aile içi şiddete maruz kalanlara yardımlar getirmesini diledi.

PANDEMİYE GENİŞ YER AYIRDI

Konuşmasında dünyayı bir yıldır etkileyen koronavirüs salgınına geniş yer ayıran Papa, "Hükümet liderlerinde, sağlık sektöründen başlamak üzere uluslararası iş birliği ruhu yenilensin ki böylece herkesin aşılara ve tedavilere erişimi sağlansın. Sınır tanımayan bir meydan okuma karşısında engeller koyamayız. Hepimiz aynı gemideyiz." ifadelerini kullandı.

DÜNYADAKİ GELİŞMELERE DEĞİNDİ

Suriye, Irak ve Yemen'de savaşın yüksek bedelini çocukların ödediğine dikkati çeken Papa Franciscus, Noel döneminin Orta Doğu ve Doğu Akdeniz'deki gerilimleri azaltmak için doğru zaman olmasını umduğunu da söyledi. Savaş ve salgından yorulan Suriye halkının yaralarının bu dönemde iyileşmesini dileyen ruhani lider, "Bu dönem, uzlaşma yolundaki Irak halkına ve savaştan çok çeken Ezidilere rahatlık getirsin. Libya'ya da barış getirsin ve ülkedeki her türlü düşmanlığa son vermek için devam eden müzakerelerin yeni aşamasını mümkün kılsın." değerlendirmesinde bulundu.

Noel döneminin Hz. İsa'nın doğduğu topraklara kardeşlik getirmesi umudunu dile getiren Papa Franciscus, "İsrailliler ve Filistinliler, dünyaya kardeşliğin güzelliğini göstermek için şiddetin ve kızgınlıkların üstesinden gelen doğrudan diyalogla, karşılıklı güveni adaletli ve kalıcı bir barışı arayarak yeniden kazanabilirler." diye konuştu.

Lübnan'a ayrıca değinen ruhani lider, sorumluların özel çıkarlarını bir kenara koyarak ciddiyet ve şeffaflıkla Lübnan'a yardım etmesini, ülkenin reform yoluna girmesi, özgürlük ve barış içinde yaşamada ısrar etmesi gerektiğini söyledi. Papa, ülkelerin, Dağlık Karabağ ve Ukrayna'nın doğu bölgelerinde ateşkesi sürdürme, barışa ve uzlaşıya giden tek yol olan diyaloğu teşvik etme kararlılığının desteklenmesini istedi.

Papa Franciscus, Noel ile beraber silahlı çatışmalar ve salgından ciddi şekilde etkilenen Burkina Faso, Mali ve Nijer halklarının çektiği acıların hafiflemesi için dua ederken, "Birçok insanın kaçmak zorunda kaldığı Etiyopya'daki şiddeti durdurun." dedi. Katoliklerin ruhani lideri, Şili'deki toplumsal gerilimlerin yatışması ve Venezuela halkının çektiği acılara son verilmesi için yardım edilmesi çağrısı da yaptı. Güneydoğu Asya'daki doğal felaketlerden etkilenen Filipinler ve Vietnam'da ailelerin korunması için dua eden Papa, "Asya'ya değinirken, Arakan halkını unutamamam." ifadesini kullandı.

"Papa'dan Noel mesajı: Koronavirüs aşısına ve tedavisine eşit erişim" haberi, 25 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Papa'dan Noel mesajı: Koronavirüs aşısına ve tedavisine eşit erişim haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Papa'dan Noel mesajı: Koronavirüs aşısına ve tedavisine eşit erişim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Dünya Haberleri