‘Para sayma’ iddianamesi kabul edildi, İlk duruşma 25 Eylül’de

‘Para sayma’ iddianamesi kabul edildi, İlk duruşma 25 Eylül’de

‘Para sayma’ iddianamesi kabul edildi, İlk d... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda sosyal medyada yayımlanan para sayma görüntüleriyle ilgili 22 sanık hakkında iddianame düzenledi. İlk duruşma 25 Eylül'de yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda sosyal medyada yayımlanan para sayma görüntüleri üzerine başlatılan soruşturma sonucunda 22 sanık hakkında iddianame hazırladı ve bu iddianame mahkemeye sunuldu. İlk duruşma tarihi ise 25 Eylül olarak belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada yayımlanan para sayma görüntüleriyle ilgili olarak 22 sanık hakkında iddianame hazırladı. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, mahkemeye sunuldu. 

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianame üzerindeki incelemesini tamamlayarak duruşma için 25 Eylül tarihini belirledi. Mahkeme, taraflara duruşma günü ve saatini bildiren tebligatlar göndermeye başladı.

İddianamede, 11 Mart'ta sosyal medya platformlarında birçok farklı hesap tarafından paylaşılan görüntülerle ilgili olarak bir kişinin siyah bir çantadan banknotları masaya dizdiği kaydedildi. Olayın ardından başlatılan soruşturma neticesinde, Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ndeki 14 taşınmazın SEAS Besicilik şirketi yetkilisi Ali Rıza Braka tarafından CHP'ye 11 Aralık 2019'da satıldığı ifade edildi. Görüntülerdeki paranın da bu satışa ait olduğu belirtildi.

İddianamede, Braka, dönemin CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve görüntülerin çekildiği ofisin sahibi avukat Gökhan Taşkapan tarafından imzalanan tutanakla birlikte, parti binasının alınması sırasında elden teslim edilen nakit miktarının 15 milyon 510 bin lira olduğu açıklandı.

Soruşturma çerçevesinde, taşınmazların ne zaman ve kim tarafından satın alındığının belirlenmesi amacıyla Sarıyer Tapu Müdürlüğü'ne yazı yazıldığı ve tapudan alınan cevaba göre, SEAS Besicilik Sanayi Ticaret Şirketi ile CHP arasında 6 Kasım 2019'da düzenlenen "Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmesi" olduğu ve bu sözleşmede toplam 14 bağımsız bölümün satın alma bedelinin 24 milyon 360 bin lira olarak gösterildiği aktarıldı. Sözleşmenin ardından 14 bağımsız bölüm, CHP adına 11 Aralık 2019'da 24 milyon 369 bin lira bedelle tescil edildi.

İddianamede, "Bir Tuğla Da Sen Koy" adlı yardım kampanyasının CHP tarafından başlatılmış olması dolayısıyla, bu bağışların Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Siyasi Partiler Kanunu'ndaki bağışlarla ilgili düzenlemelere atıfta bulunarak, bağış yapan kişilerin makbuz alması gerektiği ve bağışları kabul eden parti sorumlusunun da makbuz düzenlemesi gerektiği vurgulandı.

İddianamede, eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, danışmanı Melih Morsümbül, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Mustafa Can Poyraz ve İmamoğlu İnşaat Şirketi'nin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 22 sanık hakkında, Siyasi Partiler Kanunu'nun "kanuna aykırı bağış, kredi veya borç alınması, borç verilmesi" maddesi gereğince 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

"‘Para sayma’ iddianamesi kabul edildi, İlk duruşma 25 Eylül’de" haberi, 12 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ‘Para sayma’ iddianamesi kabul edildi, İlk duruşma 25 Eylül’de haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Para sayma’ iddianamesi kabul edildi, İlk duruşma 25 Eylül’de 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:30 Fatih Erbakan: "AK Parti'nin uygulamaları yüzünden İmam Hatipliler Deist oluyor"
  2. 21:18 Almanya'da sınırdışı kararları artıyor
  3. 21:09 İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor! Araç alım satımı yapacaklar dikkat!
  4. 20:57 Emeklilere Dev Ödenek! Bu Ay SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerine 18.100 TL Nakit Ödeme!
  5. 20:45 Emeklilere nakit olarak yapılan ödemeler! 20 bin TL'ye yakın ek ödeme fırsatı sunuluyor
  6. 20:45 Gram altında hiç görülmemişti! Çifte rekor geldi
  7. 20:43 Netanyahu Lübnanlıları tehdit etti: "Evlerinizi terk edin"
  8. 20:43 Arda Güler için flaş yorum: "Real Madrid'den ayrılması büyük hata olur"
  9. 20:36 Emeklilere Kötü Haber: 2025'te Maaşlarda Yüzde 30 Düşüş Bekleniyor
  10. 20:36 İsrail’de OHAL duyuruldu!
  11. 20:24 Beyrut Havalimanı'nda sefer sayısı düştü!
  12. 20:16 Bakanlık, İHA ve SİHA'ların buğday karşılığı satışı iddialarını reddetti
  13. 20:14 Eski milli basketbolcu Asım Pars evinde ölü bulundu
  14. 20:09 Armağan Çağlayan 'ihmal' iddialarına sert çıktı
  15. 20:05 Alaves Maçı Öncesi Ancelotti'den Açıklamalar: "Acı çekmemiz gerektiğini biliyoruz"
  16. 20:01 Zihinsel Sağlık İçin 6 Etkili Egzersiz: İlaçsız Bir Yaşam Mümkün!
  17. 20:01 Almanya’da Büyük Sınır Dışı Operasyonu: Türk Vatandaşları da Etkilenecek
  18. 20:01 Müziğin Efsanesi Alpay’ın Son Hali Herkesi Hüzne Boğdu: 'Eylül'de Gel' Unutulmaz Bir Miras
  19. 20:00 Özgür Erdursun'dan 2025 Asgari Ücret Tahmini: OVP Verileriyle Beklenen Artış Oranı Açıklandı
  20. 19:59 Diyanetten hac ücretlerine yönelik iddialara ilişkin açıklama
Gündem Haberleri