"Para Yapan Makine" ile işadamını dolandırdılar

İstanbul'da siyah kağıtları solisyon sürerek özel bir makina ile dolara dönüştürdüklerini söyleyen ve bir işadamına bu sözde dönüştürcü solisyonun alımı için para isteyen Afrika uyruklu 3 dolandırıcı polisin operasyonu...

İstanbul'da siyah kağıtları solisyon sürerek özel bir makina ile dolara dönüştürdüklerini söyleyen ve bir işadamına bu sözde dönüştürcü solisyonun alımı için para isteyen Afrika uyruklu 3 dolandırıcı polisin operasyonu ile yakalandı.

ÖNCE İŞADAMINA GÜVEN VERMİŞLER
İstanbul'da polise başvuran İşadamı Salih L.(40) kendisini telefonla arayarak dostluk kurduğu kişiler tarafından dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. İşadamı Salih L., şikayet dilekçesinde 'Beni telefonla arayarak işadamı olduklarını ve İstanbul'da yatırım yapmak istediklerini söylediler. Onlarla buluştuk konuştuk, zaman içinde dostluğumuz ilerledi. Daha sonra bana siyah renkte kağıt parçaları gösterip bunların aslında dolar olduğunu ellerinde 2-3 milyon dolarlık siyah kağıt bulunduğunu, anlattılarö dedi.

"DENEME YAPTILAR KAĞITLAR PARA OLDU"
Güven sağlamak için bir deste siyah kağıt parçasını solüsyonla ıslatıp makinenin içine koyduklarını anlatan Salih L., 'Makineyi tekrar açtıklarında içinden dolarlar çıktı. Ben dolarları alıp döviz bürosuna götürüp kontrol ettiğimde gerçek olduğunu öğrendim ve onlara güvendim" dedi.

İNTERNETE BAKINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLAMIŞ
Daha sonra şüphelilere solüsyon almaları için önce 25 bin euro verdiğini anlatan Salih L., 'Daha sonra zaman içinde 3 bin dolar, 6 bin 500 EURO, 13 bin dolar, 10 bin lira gibi paraları onlara teslim ettim. Ancak bir türlü paramı geri alamadım. İnternet üzerinden kontrol ettiğimde böyle dolandırıcılık olaylarının olduğunu öğrendim" dedi.

POLİSİN KURDUĞU TUZAĞA DÜŞÜP YAKALANDILAR
İşadamının polise şikayeti üzerine soruşturma açıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, iş adamına şüphelilere 150 bin lira vermek istediğini söyleyerek randevu istemesini söyledi. Şüpheliler parayı almak için işadamına Şişli'de bir otelde randevu verdi. Yanlarında sözde düzeneği de getiren şüpheliler, polis ekipleri tarafından yakalandı.

ÜZERLERİNDEN KİMLİK YA DA PASAPORT ÇIKMADI
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan Kongo uyruklu Ben Joue G.(30), Kongo uyruklu Siyadje Yokedi P.(30) ve kamerun uyruklu Asoum H.(40)'nun üzerlerinden pasaport yada kimlik belgesi çıkmadı.

DÜZENEK DENEYİMLİ DEDEKTİFLERİ BİLE ŞAŞIRTTI
Şüphelilerle birlikte sözde kağıt parçalarını paraya çeviren düzenek ise deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Göz boyamak için bazı elektrik girişleri yapılan cihazın sadece kapalı kutudan oluştuğu öğrenildi. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen bir miktar solüsyon maddesi, ne olduğunun anlaşılması için laboratuvarda inceleniyor. Ele geçen siyah renkli kağıtların ise üzerine pudra dökülmüş normal siyah kartonlar olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkeme şüphelileri adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

""Para Yapan Makine" ile işadamını dolandırdılar" haberi, 14 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan "Para Yapan Makine" ile işadamını dolandırdılar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Para Yapan Makine" ile işadamını dolandırdılar 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 15 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:42 Acun Ilıcalı'ya kötü haber
  2. 23:38 Yarın İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak: İşte o güzergahlar
  3. 23:34 CHP Heyeti, Van’da kayyım atamasını incelemek için görevlendirildi
  4. 23:32 İsrail Siyasi Kabinesi, Gazze'deki ateşkes ve esir takası için toplanacak
  5. 23:30 Tekirdağ’da işçi servisi devrildi: 25 yaralı
  6. 23:27 Cengiz Ünder, Los Angeles FC’ye transfer oluyor
  7. 23:26 Trabzonspor'dan Uğurcan Çakır tepkisi: TFF'ye çağrıda bulunuldu!
  8. 23:26 Enginyurt'tan açıklama: "CHP'nin dağılmasını isteyen kişi..."
  9. 23:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Münih’te Neçirvan Barzani ile görüştü
  10. 23:22 Kerem ve Orkun'lu Benfica, deplasmanda Santa Clara’yı tek golle geçti
  11. 23:19 Tayfun Demirören tutuklandı: Demirören Yatırım Holding’ten açıklama geldi
  12. 23:14 Tekvando Turnuvası'nda Büyük Başarı: Türkiye 32 Madalya Kazandı
  13. 23:13 Şenol Güneş itiraf etti: "O takımlarla yarışmak mümkün değil"
  14. 23:10 Beşiktaş'tan derbide muazzam bir geri dönüş!
  15. 23:10 Nagihan Karadere Survivor'a gidecek mi?
  16. 23:09 Yavaş'tan flaş çağrı! "Anket yaptım" sözleri ile açıklama yaptı
  17. 23:05 Kurultayla ilgili soruşturma: Eski Hatay Belediye Başkanı, CHP'ye karşı dava açtı!
  18. 23:05 Bu daha başlangıçmış! 495 TL'lik elektrik faturası 1184 TL'ye çıkıyor!
  19. 22:58 Trump: "İsrail tüm esirlerin serbest bırakılması için konulan tarih hakkında karar vermek zorunda"
  20. 22:57 Solskjaer: "Domine eden bir Beşiktaş kurmak istiyoruz"