Patronların 'vergi indirimi' şartı: Üçüncü çocuk tecavüz sonucu ise...

Patronların 'vergi indirimi' şartı: Üçüncü çocuk tecavüz sonucu ise...

Patronların 'vergi indirimi' şartı: Üçüncü ç... İngiltere'de iki çocuktan fazlası için vergi indirim hakkı isteyen, tecavüze uğramış yeni annelerden bunu doğrulamaları talep edilen tartışmalı teklif, mecliste herhangi bir müzakere ya da oylama olmadan kanunlaştırıldı.soL'un...

İngiltere'de iki çocuktan fazlası için vergi indirim hakkı isteyen, tecavüze uğramış yeni annelerden bunu doğrulamaları talep edilen tartışmalı teklif, mecliste herhangi bir müzakere ya da oylama olmadan kanunlaştırıldı.

soL'un aktardığı habere göre, vergi indirimine hak kazanma konusundaki yeni kısıtlamaların bir parçası olarak uygulanacak olan "tecavüz fıkrası", Çarşamba geç saatlerde, var olan bir yasada yapılan değişiklik kapsamında mevzuata eklendi. Planlar bir ay içinde yürürlüğe girecek.

Konuyu gündeme ilk taşıyan İskoç Ulusal Partisi (İUP) milletvekili Alison Thewliss, kararın düzgün bir inceleme yapılmadan uygulanmasının "sinsi bir kulis taktiği " olduğunu söyleyerek şiddetle tepki gösterdi.

Ayrıca, Çalışma ve Emeklilik Müsteşarlığı'nın (ÇEM), planı, muafiyet talep edenleri değerlendirecek olan insanların hiçbirini eğitmeden yürürlüğe koymasını da "gerçekten hayretle karşıladığını" ifade etti.

Dönemin başbakanı George Osborne tarafından 2015 bütçesinde açıklanan düzenlemeler, bir kanun hükmünde kararname aracılığıyla kanuna yerleştirildi. Bu tip bir kanunlaştırma meclis onayı olmadan kanun yapılmasına olanak sağlıyor.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUK TECAVÜZ SONUCU DÜNYAYA GELDİYSE İNDİRİM VAR, İLKİNE YOK!

6 Nisan'da yürürlüğe girecek olan uygulama, yeni vergi indirimi hakkı iddiasında bulunacaklar için çocuk sayısını ikiyle sınırlıyor ama çoklu doğumlar ve üçüncü ya da sonradan doğan çocuğunun tecavüz sonucu dünyaya geldiğini gösterebilen kadınlar bu kısıtlamalara tabii değil.

Tecavüz için muafiyet talebinde bulanacaklar, hükümetin bir istişare toplantısında yaptığı tanıma göre "profesyonel üçüncü kişiler" tarafından değerlendirilecekler ki bu da sağlık çalışanları, polis, sosyal hizmetliler ya da tecavüz dayanışma topluluklarını  içerebilir.

Düzenleme yürürlüğe girmek üzere ancak tecavüze uğrayan bir kadının vergi indirimi muafiyeti talep sürecini nasıl başlatacağı ya da üçüncü kişilerin eğitilip eğitilmediği net değil.

Thewliss, kanunun iptali için bir önerge dilekçesi verdiğini söyledi. Bu, bir kanun hükmünde kararnamenin rafa kaldırılması için bir grup milletvekilinin imza topladığı tekliflerin az bilinen bir türü.

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İPTALİ ÇOK ZOR

Bu tür teklifler bir hükümet planı hakkında memnuniyetsizliği bildirmek için kullanılabilir ama kanun hükmünde kararnameleri iptal ettirebildikleri çok nadir görülüyor. Thewliss'a göre bu yöntemle bir iptal en son 1979'da gerçekleşmiş. Thewlis;"Tecavüz fıkrasını sinsi kulis taktikleriyle hızlıca kanunlaştırmak, bu hükümetin edebileceği son hakaretti. Tüm dünyanın gözü Donald Trump'ın yemin törenindeyken, bakanlar utanç verici istişare cevaplarını sinsice vermekle kalmadılar, şimdi de bırakın milletvekillerince ayrıntılarının incelenmesine izin vermeyi, tecavüz koşulunu oylama ya da müzakere yapılmadan yasalaştırmaya çalışıyorlar" dedi.

"Hükümet bu uygulamanın ahlaksızca olduğu kadar yürütülemez de olduğunu kabul etmek zorunda. Sadece birkaç gün sonra hemşireler, doktorlar ve sosyal hizmetlilerin kadınların üçüncü çocuklarının tecavüz sonucu olup olmadığını doğrulamaları beklenecek ama bu denli hassas kadınlarla çalışacak bu insanların hiç cinsel şiddet eğitimi almadıkları çok açık" diyen İngiliz vekil; "Durum gerçekten hayret vericidir, özellikle de hükümetin bunu ortaçağa ait meclis usullerini kullanarak hızlıca kanunlaştırmaya çalıştığı göz önüne aldığında" ifadelerini kullandı.

Plan diğer milletvekillerinde ve kadın yardım kuruluşların arasında da endişeye neden oldu ve bazıları teklifin düşürülmesi için çağrıda bulundu. ÇEM ise Ocak ayında istişarelerin ardından planın uygulamaya konacağını duyurdu.

Daire vergi indirimlerindeki değişikliği "kamu harcamalarının kontrolünün önemli bir parçası" olarak tarif etmiş ve muafiyetin "en etkili ve en merhametli şekilde" uygulanacağını taahhüt etmişti.

Bir hükümet sözcüsüyse şöyle dedi: "Doğru muafiyetleri uygulamaya koyduğumuz kesinlikle doğrudur ve tecavüz kurbanlarını desteklemek için yardım kurumları, sağlık ve sosyal bakım profesyonelleriyle nasıl çalışacağımızı çok dikkatli bir şekilde düşündük. Kısa zamanda kılavuzlarımızı yayımlayacağız."

"Patronların 'vergi indirimi' şartı: Üçüncü çocuk tecavüz sonucu ise..." haberi, 20 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Patronların 'vergi indirimi' şartı: Üçüncü çocuk tecavüz sonucu ise... haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Patronların 'vergi indirimi' şartı: Üçüncü çocuk tecavüz sonucu ise... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  2. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  3. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  4. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  5. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  6. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  7. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  8. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  9. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  10. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  11. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  12. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  13. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  14. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  15. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  16. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  17. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  18. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  19. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  20. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
Dünya Haberleri