PCR test odası ile Covid gözlem odası yan yana!

PCR test odası ile Covid gözlem odası yan yana!

PCR test odası ile Covid gözlem odası yan yana! PCR testi yaptırmaya giden kişinin çektiği görüntüde, Covid-19 hastalarının gözlem odası ile PCR testi yapılan odanın yan yana olduğu görüldü.

Vatandaşlar, bu duruma tepkisini, “Aramızdan Covidli hastalar geçiyorlar, bir aşağı bir yukarı gidiyorlar. Ondan sonra Rize birinci sırada. Tabii ki birinci sırada. Burada normal hastaları Covidli yapıp gönderiyorlar” diyerek gösterdi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de “Ya PCR numunesi alınan yer ile Covid hastası bakılan yer komşu olur mu? Bu adam burada test yaptırmaya mı geldi, yoksa Covid almaya mı geldi” dedi.

Rize Devlet Hastanesi’nde PCR testi için sıra bekleyen bir vatandaş, Covid-19 hastalarının gözlem odası ile test odasının yan yana olduğunu fark etti. Bu durumu cep telefonuyla görüntüleyen yurttaş, “Burası Covidli hastaların olduğu yer. Covidden yatıyorlar. Burada da PCR testi için bekleyenler” dedi.

Yurttaş, test sırası bekleyenlere de soru sordu. Bir kadın yurttaş, yanlarında pozitif bir kadının test beklediğini belirterek, “Ben yukarıda acilde rastlamıştım, pozitif olduğunu söyledi. Biraz önce yanımızdan geçti” dedi. Başka bir kadın yurttaş da duruma tepki göstererek, “Sağlıklı insanlar, hasta insanlarla iç içe. Biz yolculuk için bekliyoruz. Sistem bu şekilde, yapabileceğimiz bir şey yok. Elimiz kolumuz bağlı. Hiç de sağlıklı değil” diye konuştu.

"1,5 saattir test bekliyorum"

Başka bir yurttaş da 1,5 saattir test sırası beklediğini kaydederek, “1,5 saattir bekliyorum. Daha bir kişi de ne içeriden çıktı ne içeri girdi. Yurt dışına çıkmak için. Şurada da Covidliler yatıyor. Kapı zaten yarım açık. Covidliler bir içeriye, bir dışarıya. Bu sisteme birisi dur desin artık ya” dedi.

"Covidli yapıp gönderiyorlar"

Videoyu çeken yurttaş da PCR testinin yapıldığı odayı da görüntüleyerek, “Aramızdan Covidli hastalar geçiyorlar, bir aşağı bir yukarı gidiyorlar. Oradaki gözlem odasına giren çıkan. Pandemi gözlem odası burası. Ondan sonra Rize birinci sırada. Tabii ki birinci sırada. Burada normal hastaları Covidli yapıp gönderiyorlar” diye konuştu.

"PCR numunesi ile Covid hastası yan yana olur mu"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada duruma tepki gösterdi. Adıgüzel, şöyle konuştu:

“Pandemi başlayalı 1,5 yıl oldu. Her geçen gün tecrübe kazanıp işler daha fazla yoluna girecek yerine her geçen gün daha fazla karmaşa var. Ya PCR numunesi alınan yer ile Covid hastası bakılan yer komşu olur mu? Burada adam, gelmiş 1,5 saattir sıra bekliyor. Bu adam burada test yaptırmaya mı geldi, yoksa Covid almaya mı geldi? Hastanedeki karmaşa hat safhada. Teşhis için PCR testi kullanabilirsiniz lakin tarama için PCR testi kullanmayın. PCR testlerinin güvenliği yüzde 30’lar bile değil.

"Test yaptırmaya gelenler de hastalık kapıp gidiyor"

Batı, hızlı tarama testleri kullanıyor. Hem yüzde 90 daha güvenli. Hem daha hızlı sonuç veriyor. Daha kolay, tükürükten, kandan çalışılabiliyor. Zahmetsiz, daha ekonomik. Dolayısıyla tarama testi olarak kullanılacaksa artık hızlı tarama testi kullanın. Havaalanlarına, eczanelere ve hatta sokaklarda bile kullanabilirsiniz. Bu şekilde hastanelerde yığılma yapmayın. İnsanlar da burada test yaptırmaya gelenler de hastalık kapıp gidiyorlar.” 

"PCR test odası ile Covid gözlem odası yan yana!" haberi, 10 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan PCR test odası ile Covid gözlem odası yan yana! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PCR test odası ile Covid gözlem odası yan yana! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  2. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  3. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  4. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  5. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  6. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  7. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  8. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  9. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  10. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  11. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  12. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  13. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  14. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  15. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  16. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  17. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  18. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  19. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  20. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
Yerel Gündem Haberleri