Pegasus’tan “Ya istifa et ya biz seni işten çıkartacağız” diye aradılar

Pegasus’tan “Ya istifa et ya biz seni işten çıkartacağız” diye aradılar

Pegasus’tan “Ya istifa et ya biz seni işten ... Kişisel sosyal medya hesabından “Kadir Gecesi özel” ifadesiyle diğer çalışma arkadaşlarıyla birlikte rakı masasında çekildikleri fotoğrafı paylaşmasının ardından işten çıkarılan Pegasus Havayolları çalışanının avukatı konuştu.

Avukat  Kerem Donat, söz konusu hesabın dışarıya kapalı olduğuna işaret ederek, “Asıl burada bir suça maruz bırakılan, suç fiilinin isnat edileceği kişiler varsa onlar bu paylaşımları dışarıya sızdıranlardır” dedi. Donat, Pegasus yetkililerinin müvekkilini arayarak, “Ya istifa et, ya biz seni işten çıkartacağız” dediğini aktardı.

Pegasus Hava Yolları'nın bir grup çalışanın içki masasında fotoğraf çekilerek sosyal medyada "Kadir Gecesi özel" ifadeleriyle paylaşan bir işçisini işten çıkardığı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada söz konusu hadiseyle ilgili inceleme başlatıldığı duyurularak "Konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır" açıklaması yapıldı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Gecesi sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Pegasus çalışanları hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlattı.

Konuya ilişkin Pegasus çalışanın avukatı Kerem Donat, ilk kez Cumhuriyet’e konuştu. Donat, Yeni Akit Gazetesi’nin müvekkilinin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi hedef gösterdiğini söyledi. Donat ayrıca, Pegasus’un fotoğrafta bulunan 8 kişi içerisinden sadece fotoğrafı paylaşan müvekkili hakkında işten çıkarma işlemi yaptığını belirtti.

Valilikten koruma talep edecekler: Ciddi tehdit ve hakaretlere maruz kalıyorlar

Avukat Donat, “Müvekkilimin ve diğer Pegasus çalışanlarının doğal koşullarda normal bir hukuk devletinde ifadesi alınır ve serbest bırakılır” dedi. Donat ardından, Pegasus çalışanı 8 kişinin sosyal medyada toplumun bir kesimi tarafından ciddi tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını açıkladı. Donat, konuyla ilgili valilikten koruma talebinde bulunacaklarını aktararak "Bu tehdit ve hakarette bulunan kişileri de tek tek saptıyoruz. Onlarla ilgili de şikâyette bulunacağız” diye konuştu. Donat, devamında şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin bir laik devlet olması sebebiyle ramazan diye bir tabir bizde açıkçası olmadı, bu toplumun bir kesimini ilgilendiren başka bir takvime göre icra edilen bir ay. Bizi yaşam tarzımızı alakadar edecek, bununla ilgili baskı görmemize sebep olacak bir şey değil. Ama genel kanı neyse onu yaşıyoruz. Vay efendim Kadir Gecesi nasıl içersiniz? Bununla ilgili nasıl paylaşım yaparsınız, hatta paylaşım yaptınız nasıl dalga geçersiniz?  Yani dini dogmalar sahiplerini bağlar. Yani inanmayanlar için bu herhangi bir yaptırıma dini olarak sebep gösterilemez. Ayrıca böyle bir suç varsa şayet bu bize göre suç değildir. Çünkü bu ülkede ifade hürriyeti diye bir şey söz konusudur. Bu ülkenin Anayasası'nın ilk üç maddesinin gerçekliği ortadadır. Anayasa’nın 24. maddesine göre din ve vicdan hürriyeti sadece dindarları değil, inanmayanları veya inansa bile buna göre yaşamayanları korur."

"Pegasus’tan “Ya istifa et ya biz seni işten çıkartacağız” diye aradılar" haberi, 30 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Pegasus’tan “Ya istifa et ya biz seni işten çıkartacağız” diye aradılar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pegasus’tan “Ya istifa et ya biz seni işten çıkartacağız” diye aradılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  2. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  3. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  4. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  5. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  6. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  7. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  8. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  9. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  10. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  11. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  12. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  13. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  14. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  15. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  16. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  17. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  18. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  19. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  20. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
Gündem Haberleri