İzmir'de Avukat Adını Kullanıp Dolandıran Şüphelilere Suç Duyurusu

İzmir'de Avukat Adını Kullanıp Dolandıran Şüphelilere Suç Duyurusu

İzmir'de Avukat Adını Kullanıp Dolandıran Şü... İzmir'de avukat Ahmet Can Gürlek, adını kullanarak halkı dolandıran şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmuş oldu. Gürlek, dolandırılan kişilerin hesaplarına göre ortalama 2 milyon liralık bir dolandırılma vakası olduğunu belirtti.

İZMİR'de, avukat Ahmet Can Gürlek, adını kullanıp halkı 'uzlaştırma' yalanıyla dolandıran şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunarak, "Hesaplarımıza göre yaklaşık 2 milyon liralık dolandırılma vakası var. Olayda resmi belgede sahtecilik de var. Adımı kullanıp, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçunu işliyorlar" dedi.

İzmir Barosu avukatlarından Ahmet Can Gürlek'i tanımadığı bir kişi cep telefonundan arayıp, daha önce konuştuklarını, kendisinden istenilen 50 bin TL'yi verip, uzlaşmak istediğini söyledi. Telefon konuşmasından şüphelenen Gürlek, durumu araştırdı. Gürlek, adını kullanan suç örgütünün halktan 'uzlaştırma' yalanıyla para aldığını, para göndermeyenlere ise şantaj yapıldığını tespit etti. Savcılığa gidip, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunan Gürlek, durumu anlatarak, "Önce bir sosyal medya platformunda sahte hesap açıyorlar. Özellikle kolluk görevlileriyle konuşmaya başlıyorlar. Konuşma cinsel içerikli olarak devam ettikten sonra çıplak fotoğraflar gönderiliyor. Sonrasında ise dolandırıcılar, 'Seninle ilişkimi ailem öğrendi. Babam çok sinirlendi. Ben sana yalan söyledim. 17 yaşındayım' yazan bir mesaj geliyor. Birkaç gün sonra ise mağdur kişiyi bir numara arıyor ve adımı kullanıp, avukat olduğunu söylüyor. Tüm bilgilerimi baro levhasından almışlar. Adımı kullanan kişi, mağdur hakkında 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan soruşturma açıldığını ve uzlaştırmacı olarak savcılık tarafınca görevlendirildiğini söylüyor. Bunun için savcılığın belirlediği tutarı yatırması gerektiğini söylüyor. Tutar olarak da 47 ile 53 bin arasında para isteniyor. Parayı banka hesabına yatırmalarını istiyorlar" ifadelerini kullandı.

'KINA GECESİ OLDUĞU GÜN SAVCILIĞA GİTTİM'

Gürlek, konuyla ilgili, "Kına gecesinin olduğu gün eşimle kuaföre giderken telefonum çaldı. Telefondaki kişi, 'Avukat bey sabah konuşmuştuk, 50 bin lira istemiştiniz' dedi. Durumu öyle öğrendim. O gün savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Sonraki süreçte balayındayken ortalama 40 kişi aradı. Parayı yatırmadan önce internetten benim adımı aratıp, bana ulaşanlar dolandırılmaktan kurtuluyor. Yaklaşık 20 kişiyi bu şekilde dolandırılmaktan kurtardım. Ancak dolandırılanlar da bir hayli fazla" dedi.

'SUÇ İÇİNDE SUÇ'

Suç örgütünün düzmece belge de düzenlediklerini belirten Gürlek, "Olayın içinde resmi belgede sahtecilik var. Çünkü bir uzlaştırma tutanağı hazırlamışlar. Cumhuriyet başsavcımızın, savcılarımızın adları var ve belgenin e-imzalı olduğu yazıyor. Adımı kullanıp, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçunu işliyorlar. Bununla da kalmıyorlar. Para ödenmeyince de mağdurları ellerindeki fotoğrafları ailelerine, komutanlarına göndermekle tehdit ediyorlar. Dolandırıcılık bitiyor bu sefer şantaj ve tehdide yöneliyorlar. Avukatlık kimlik kartı yapmışlar. 28 yaşındayım fakat yaşlı bir avukatın fotoğrafını koymuşlar. Bir kolluk görevlisinin böyle bir suçu işlerse, uzlaştırmaya tabi olmadığını bilmesi gerekir. Böyle bir suçu işlediysen, gerekli makamlar gelir, savcılığa ifade verirsin ve hakim karşısına çıkarsın. Lütfen dolandırılmasınlar. Bizim hesaplarımıza göre ortalama 2 milyon lira bir dolandırılma vakası var" diye konuştu.

"İzmir'de Avukat Adını Kullanıp Dolandıran Şüphelilere Suç Duyurusu" haberi, 04 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. GENEL kategorisi altında bulunan İzmir'de Avukat Adını Kullanıp Dolandıran Şüphelilere Suç Duyurusu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir'de Avukat Adını Kullanıp Dolandıran Şüphelilere Suç Duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. GENEL konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  2. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  3. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  4. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  5. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  6. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  7. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  8. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  9. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  10. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  11. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  12. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  13. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  14. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  15. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  16. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  17. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  18. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  19. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  20. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
Gündem Haberleri