Peker’in iddiası ilk defa soruşturma ve dava konusu

Peker’in iddiası ilk defa soruşturma ve dava konusu

Peker’in iddiası ilk defa soruşturma ve dava... Sözcü yazarı Saygı Öztürk, söz konusu dava sürecini bugünkü köşesinde şöyle aktardı.

Sedat Peker’in 7 Ağustos 2020 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun adli ve bürokratik mekanizmalardaki bazı yazışmalarına yer verdiği Twitter paylaşımında ismi geçen Deniz Durmay’ın “akıl sağlı yerindedir” raporu soruşturma ve dava konusu oldu.

Peker’in yayımladığı yazışmalarda, iletiyi gönderen kişi, Burhan Kuzu'ya, Beykoz 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki Deniz Durmay ile ilgili dosya numarası bildirdiği ve “Dosya halen Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu'nda. Hocam, Adli Tıp Kurumu'nda tanıdık birisi var mı? Milyoner bir amcamızın Pazartesi günü oradan sağlam raporu alması lazım. Gerekli her türlü ödemeyi yapacak” dediği görülüyordu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, söz konusu dava sürecini bugünkü köşesinde şöyle aktardı:

“82 yaşındaki ünlü iş insanı Deniz Durmay, 2014 yılında bakım yükümlülüğünü üstlenen kendisinden 25 yaş küçük Zeynep Gülsüm Bingöllü'yle evlendi. Evlilikten sonra Deniz Durmay, aralarında fabrika, bazı işyerleri ve taşınmazlarının da bulunduğu mal varlığının yaklaşık 69 milyon TL'lik kısmını elden çıkardı. Önceki eşinden olan kızları Zeynep, Esen, Dilek Durmay, babaları Deniz Durmay'ın akıl hastalığı ve kötü yönetim (Müsriflik) nedeniyle kısıtlanmasını talep etti. Yani kısıtlanıp kendisine vasi tayin edilmesini istediler.

Beykoz 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Deniz Durmay'ın akıl hastası olup olmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi. Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu, 6 Kasım 2020 tarihli raporunda, Deniz Durmay'ın akıl sağlığının yerinde olduğunu belirtti, kendisine vasi ya da yasal danışman atanmasına gerek olmadığına karar verdi. Aynı mahkeme, Durmay'ın akıl hastalığı ve müsrifliği sebebiyle kısıtlanmasına yer olmadığına hükmetti. Yargıtay 8. Hukuk Dairesi de, başkanın muhalefetine rağmen 26 Mayıs 2021 tarihinde mahkeme kararını onadı ve böylece karar kesinleşti.”

Sedat Peker, Burhan Kuzu aracılığıyla sağlam raporunun para karşılığı alındığı iddiasını içeren paylaşımını, üç kardeşi harekete geçirdiğini ve kızlardan Zeynep Durmay’ın eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile eski Yargıtay üyesi Mustafa Ateş'e avukatlık vekaleti verdidiğini belirten Öztürk, “İşte, Peker'in gündeme getirdiği Deniz Durmay olayı ve rüşvet çarkıyla ilgili iddiası Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, yargılamanın iadesi için de Beykoz 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Bunlar, Peker'in iddialarıyla ilgili ilk soruşturma ve ilk dava oldu” diye ifade etti.

"Peker’in iddiası ilk defa soruşturma ve dava konusu" haberi, 22 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Peker’in iddiası ilk defa soruşturma ve dava konusu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Peker’in iddiası ilk defa soruşturma ve dava konusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri