‘Pelikancılar’ın montajlı videosunu yayınlayan Hürriyet’e okurlarından büyük tepki: ‘Utanmıyor musunuz?’

‘Pelikancılar’ın montajlı videosunu yayınlayan Hürriyet’e okurlarından büyük tepki: ‘Utanmıyor musunuz?’

‘Pelikancılar’ın montajlı videosunu yayınlay... İmamoğlu'nun "Vali'ye gitti deyin, aynen Vali'ye İmamoğlu gitti deyin" şeklindeki sözlerini altyazı montajıyla "valiye it dedi"  ifadeleriyle servis eden hesabın Pelikan olarak bilinen grubun olduğu iddia edildi. Yandaş gazete Hürriyet...

İmamoğlu'nun "Vali'ye gitti deyin, aynen Vali'ye İmamoğlu gitti deyin" şeklindeki sözlerini altyazı montajıyla "valiye it dedi"  ifadeleriyle servis eden hesabın Pelikan olarak bilinen grubun olduğu iddia edildi. Yandaş gazete Hürriyet ise montajlı videoyu haberleştirerek okurlarından büyük tepki aldı.

Geçen hafta Karadeniz bölgesinde seçim çalışmaları kapsamında Ordu’da vatandaşlara seslenen İstanbul'un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu-Giresun Havalimanı’nda VIP salonuna alınmaması üzerine gerginlik yaşanmıştı. Ordu Valiliği’nin İmamoğlu’nun VIP salonuna girmek istemesi üzerine gerginliğin çıktığı iddialarına karşılık yayımlanan görüntülerde İmamoğlu’nun vatandaşların kullandığı bölümü kullanmak istediği ve gerginliği yatıştırdığı anlaşıldı.Ortaya çıkan görüntülerde İmamoğlu’nun gerilim büyümeden kalabalığı sakinleştirdiği görüldü. Görüntülerde İmamoğlu’nun “Vali Bey’e hiç kılçık taktırmanın anlamı yok. Biz vatandaş gibi gidelim. Gel şuradan kurban olayım” diyerek Seyit Torun’u ikna ettiği ve gerilen kalabalığı sakinleştirmeye çalıştığı dikkat çekti. Yandaş medyada iddia edildiğinin aksine İmamoğlu’nun Vali’ye hakaret etmediği, “Vali’ye gittik deyin” ifadelerini kullandığı belirtildi.

MONTAJLA 'İT' YAPTILAR

İmamoğlu'nun "Vali'ye gitti deyin, aynen Vali'ye İmamoğlu gitti deyin" şeklindeki sözleri altyazı montajıyla "valiye it dedi" ifadeleriyle servis edildi. Oda Tv görüntüleri yayan kişiyle ilgili yaptığı haberde şu ifadeleri kullandı: Sosyal medyada araştırma yapınca bu montaj videoyu yayan hesabın "Yekvücut" isimli hesap olduğu ortaya çıkıyor. Peki, bu trol hesabı kim yönetiyor? Sayfasına girildiğinde "Yekvücut bir Bosphorus Global projesidir" ifadesi dikkat çekiyor. Bosphorus Global ne mi? Pelikancılar denilen ve seçim boyunca yalan haberlerle ülkeyi karıştırarak provokasyon ortamı yaratmaya çalışan grubun merkezi."

HÜRRİYET DE YAYINLANDI

Görüntülerin ortaya çıkmasına karşın Huriyet.com.tr'de 'o görüntüler ortaya çıktı' diye yayınlanan haberde montajlı görüntüler kullanıldı. Haberin paylaşıldığı tweet hesabına okuyuculardan sert tepki geldi. Bunlardan bazıları şöyle:

Alev Bagater @alevyagiz: Yalan haber yapmaya utanmıyor musunuz?

Doğan Can MUTLUM @dcanmutlum: Nasıl bir dinleme anlayışınız, nasıl bir habercilik politikanız var anlamak mümkün değil. 'Gittik' kelimesi eğer 'itlik' ise o zaman hürriyet gazetesi de gitti diyelim noktayı koyalım.

31 MART SEÇİMİ ÖNCESİ DE YAPMIŞLARDI

Demirören Grubu’na ait Hürriyet, CNN Türk ve Posta, HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin kullanmadığı ifadeleri başlığa çekerek haber yapmıştı. ”HDP Eş Genel Başkanı Temelli’den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul ve Ankara’yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek” başlığıyla aynı anda Demirören Medya Grubu’na ait kanallardan verilen haberin içinde bu yönde bir ifade yer almaması çok sayıda kişinin tepkisine neden olmuştu. Temelli’nin çarpıtılan ifadeleri şöyleydi: “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır.”

Duruma tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, "Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi" şeklinde tepki göstermişti.

"‘Pelikancılar’ın montajlı videosunu yayınlayan Hürriyet’e okurlarından büyük tepki: ‘Utanmıyor mus." haberi, 09 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Pelikancılar’ın montajlı videosunu yayınlayan Hürriyet’e okurlarından büyük tepki: ‘Utanmıyor mus.. haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Pelikancılar’ın montajlı videosunu yayınlayan Hürriyet’e okurlarından büyük tepki: ‘Utanmıyor mus.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Politika Haberleri