Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu

Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu

Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı di... Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin Abdullah Gül, Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Fethullah Gülen’i birleştirdiğini iddia ederek, “CHP, Fethullah, AKP’nin Abdullah Gül kanadı...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin Abdullah Gül, Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Fethullah Gülen’i birleştirdiğini iddia ederek, “CHP, Fethullah, AKP’nin Abdullah Gül kanadı ve PKK’nin bir cephe oluşturdu'' diye konuştu.

Perinçek, 19-20 Ocak tarihlerinde İsviçre’de düzenlenen Davos zirvesi’nde, Ali Babacan'ın dünyanın büyük finans kuruluşlarına, “Bize Eylül’e kadar müsaade edin. Tayyip Erdoğan’ı o zamana kadar etkisiz hale getireceğiz. Onu Saray’a hapsedeceğiz'' iddiasında bulundu.

Gündeme ilişkin Nokta Dergi’sinden Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtlayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Cemaatlerin kökü kazınıyor. Yargıdan, polisten, cemaatin adamlarının temizlendiği yerlere Cumhuriyet hakimleri, polisleri geliyor. Bunlar bizim adamlarımız değil ama Cumhuriyetin adamları'' ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirileri AKP saflarında krize neden olmuştu. Bu konuya dair açıklamalarda bulunan Perinçek, ABD’nin Abdullah Gül, Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Fethullah Gülen’i birleştirdiğini iddia ederek, “CHP, Fethullah, AKP’nin Abdullah Gül kanadı ve PKK’nin bir cephe oluşturdu'' diye konuştu. Perinçek, 19-20 Ocak tarihlerinde İsviçre’de düzenlenen Davos zirvesi’nde, Ali Babacan'ın dünyanın büyük finans kuruluşlarına, “Bize Eylül’e kadar müsaade edin. Tayyip Erdoğan’ı o zamana kadar etkisiz hale getireceğiz. Onu Saray’a hapsedeceğiz'' iddiasında bulundu.

CHP’ye eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) PKK’yi desteklediğini iddia eden Perinçek, “ HDP üzerinden bunu yapıyor ama HDP ile PKK arasında bir fark yok. CHP her konuda PKK’yı kolluyor. Türk Silahlın Kuvvetleri (TSK) orada PKK’ya karşı mücadele ediyor, CHP bir bakıyorsunuz Mehmetçiğe karşı oradaki teröristin yanında, çok açık. Kobani’ye gidiyor daha ne olacak? Onlara çiçek veriyor, muhalefet yapıyor. Deniz Baykal çıktı ne dedi gümbür gümbür? “Ben PKK’ya karşı bu operasyonu destekliyorum'' dedi. İşte bu vatansever ses'' diye belirtti.

“Devlet zor gücü kullanmazsa PKK bitmez''

PKK’ye yönelikte açıklamalarda bulunan Perinçek, devletin yaptırım gücünün, zor gücünü kullanmadan PKK’nin bitirilemeyeceğini belirtti. PKK’nin silah bırakmayacağım dediğini iddia eden Perinçek, “Bunu diyeni nasıl temizleyeceksiniz. Ricayla, oturarak, müzakereyle, konuşarak, anlaşarak bu mümkün değil. Arkasında Amerika var. PKK silah bırakmak istese Amerika ''bırakmayacaksın’ diyor. Nasıl halledeceksiniz bu işi? Güneydoğu bölgesinde devletçik kurmuş, o koşullarda siz silaha sarılmadan nasıl Türkiye’yi kurtaracaksınız?'' diye konuştu.

“Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar''

Hitler dört tane arka arkaya seçim yaptığını belirten Perinçek, “1933-34 yıllarından itibaren. En son yüzde 50’nin üzerine kadar çıktı. Ama ne oldu? Hitler’in şimdi tozu var mı? Bana bir tozunu gösterebiliyor musun? Mezarı bile yok. Tayyip Erdoğan’lar bu sürecin altında kalmaya mahkûm'' görüşünü savundu. Çağlayan’ın, “Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar?'' sorusuna Perinçek, “Ben Türkiye’de CIA ve MİT’in bir numaralı hedefiyim başından beri. Doğrudan hep onlar tarafından sordurulmuştur. Size bir ithamda bulunmuyorum ama ben Türkiye’de beş kuşakla CIA’nın MİT’in hapishanelerinde yatmış tek adamım. İkinci bir adam yok. 70 kuşağı, 80 kuşağı, 90 kuşağı, 2000 kuşağı ve 2008 kuşağı. Bu beş kuşakta hapis yatan tek adamım. Onun için Türkiye’de bu sorunun sorulmaması gereken tek adam benim. MİT’in bütün yöneticileri, niçin Doğu Perinçek’i hedef alıyorlar, ve ''MİT’i üç defa paralize etti’ diyorlar? Hiram Abbas, Mehmet Eymür ne diyorlar: “Bu adam üç kere bizi etkisiz hale getirdi, paralize etti'' Var mı Türkiye tarihinde MİT’i paralize eden başka bir adam?'' ifadelerini kullandı.

"Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu" haberi, 23 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  2. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  3. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  4. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  5. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  6. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  7. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  8. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  9. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  10. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  11. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  12. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  13. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  14. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  15. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  16. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  17. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  18. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  19. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  20. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
Politika Haberleri