Perinçek'ten 'CHP ile ittifak' iddiası

Perinçek'ten 'CHP ile ittifak' iddiası

Perinçek'ten 'CHP ile ittifak' iddiası Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Perinçek, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin mesajlarını paylaştı. CHP Genel Başkanı...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Perinçek, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin mesajlarını paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan’da ''Hayır’ diyen tüm güçlerin ittifak yaparak Meclis’e girmesini sağlayacak ''sıfır baraj ittifakı’ kurması önerisini değerlendiren Perinçek, şunları söyledi:

“Bugün anketçiler partileri ''7-8 parti bir araya gelin, birbirinizi destekleyin, milletvekili yapın’ gibi girişimlere yöneltiyorlar. Bu girişim bazılarının birbirini milletvekili yapmasına yarayabilir ama buradan hükümet çıkmaz. Cumhur ittifakının karşısına cümbüş ittifakı çıkartarak bir hükümet kuramazsınız, bunu görelim'' dedi.

''TELEFONLA GÖRÜŞTÜM’

Geçen hafta Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüğünü, Vatan Partisi, CHP ve İyi Parti’nin ittifak yapması önerisinde bulunduğunu söyleyen Perinçek, şöyle konuştu:
“Bizim önerimiz, bir milliyetçi-halkçı hükümet olmak için güç birliği yapalım. Türkiye’nin önünde Atatürk’ten başka bir çözüm yok. Atatürk, devrim demek. Türkiye’nin önünde devrimci çözüm var. Siz sekiz tane birbirine uymayan, birbirini milletvekili yapmak, Meclis’e sokmak dışında ortak paydası olmayanlarla bu milletin karşısına çıkarak bir çözüm yaratamazsınız. Ben bunu Sayın Kılıçdaroğlu’na da belirttim. Ama doğru bir program etrafında, o da belli, vatanın bütünlüğünü sağlayacağız, terörü bitireceğiz, üretim ekonomisini inşa edeceğiz, komşularla işbirliği yapacağız, aydınlanma ve laikliği sağlayacağız ve Türkiye Avrasya’daki yerine yerleşecek. Böyle basit, 4-5 maddelik milliyetçi-halkçı bir programla bir araya gelmeliyiz.''

''KILIÇDAROĞLU’NA CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ OLUN’ DEDİM’

Önerdiği CHP, Vatan Partisi ve İYİ Parti ittifakının bir cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini vurgulayan Perinçek, “Öyle 4-5 cumhurbaşkanı adayı çıkartalım, ikinci turda birleşelim; millet buna oy vermez. Millet çözüm istiyor. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na ''Siz de bizim Cumhurbaşkanı adayımız olun’ dedim. Sayın Kılıçdaroğlu ''CHP, İYİ Parti, Vatan Partisi ittifakı önerisini kabul ediyorum. Ama ikna etmemiz lazım’ dedi'' iddiasında bulundu.

Perinçek, şunları anlattı: “Sayın Kılıçdaroğlu ''Ben buna varım, ikna edelim’ dedi. ''Ben cumhurbaşkanı adayı olmam’ da demedi. Ben başka bir partinin işine karışmak istemiyorum ama CHP’nin kendi genel başkanını Cumhurbaşkanı adayı göstermemesi bizim parlamenter hükümet geleneğimizle ve CHP geleneğiyle hiç bağdaşmıyor. Atatürk, İnönü, Ecevit CHP’nin genel başkanı ve hükümetin başıydılar. Genel Başkan, hükümet başkanı olsun diye seçiliyor. Genel Başkan sadece kavga etmek için seçilmiyor ki. Genel Başkan kavga edecek, hükümetin başı başkası olacak, bu olmaz. Cumhurbaşkanı tarafsız olamaz, artık eski Cumhurbaşkanı değil, hükümet başkanı, yani aynı zamanda Başbakan’ın görevlerini de üstleniyor. Anayasada artık programı yapan, hükümeti kuran cumhurbaşkanı var.''

''MADIMAK’TA ROLLERİ OLAN İNSANLAR VAR’

Perinçek, “Sadece CHP ile ittifak içinde olur musunuz?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Olabiliriz tabii buna ben hayır demiyorum ama ben Meclis’e girme çözümü değil, hükümet olma ve Türkiye’yi buradan çıkartma çözümü öneriyorum. Oy da burada. Eğer bu seçim 5-6 ay içinde olsaydı bu çözüm, 5-6 ay içinde gerekli birikimi yaratabilirdi. Belki 2 ay içinde de yaratabilir ama bunun garantisi, CHP, İYİ Parti ve Vatan Partisi’nin birlikte seçime girmesidir. Diyorlar ki ''Saadet Partisi de olsun’. Olabilir ama ben tutarlı bir beraberliğin önemli olduğu kanısındayım. Rakamları toplamaktan çok doğru bir program önemli. ''Ben laiklik yapacağım’ diyorsunuz ama burada Madımak olayında rolleri olan insanlar var, nasıl laiklik yapacaksınız, nasıl onunla hükümet kuracaksınız? Ben hükümet kurmayı düşünüyorum, birbirimizi mebus yapmayı düşünmüyorum. Size millet demez mi, laiklik yapacağım diyorsunuz ama Madımak’ı yakanlarla hükümet kuruyorsunuz. Tayyip Erdoğan’ın karşısına Tayyip Erdoğan’a benzeyen unsurlarla nasıl çıkacaksınız da onu alt edeceksiniz.''

''VATAN PARTİSİ, AK PARTİ İLE İTTİFAK YAPAR MI’

Perinçek, “AK Parti ile ittifak yapmayı düşünür müsünüz?'' sorusuna ise “AKP çıkmazda. Türkiye AKP ile önünü açamayacak ve AKP yönetimi devam edemeyecek. Bizim AKP dışında çözümler üretmemiz lazım. AKP ekonomide çıkmazda, kendisi ''deprem’ diyor. İkincisi AKP bu Suriye düşmanlığıyla Türkiye’nin hangi güvenlik sorununu çözecek? Onun için bizim AKP dışında güçleri bir araya getiren ve büyük bir kuvvet yaratan çözümler üretmemiz lazım'' yanıtını verdi. 

Kaynak: Duvar

"Perinçek'ten 'CHP ile ittifak' iddiası" haberi, 01 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 01 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Perinçek'ten 'CHP ile ittifak' iddiası haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Perinçek'ten 'CHP ile ittifak' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  2. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  3. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  4. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  5. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  6. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  7. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  8. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  9. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  10. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  11. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  12. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  13. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  14. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  15. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  16. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  17. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  18. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  19. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  20. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
Gündem Haberleri