Pervin Buldan: HDP olarak savunmayla birlikteyiz, onların haklı mücadelesinin yanındayız

Pervin Buldan: HDP olarak savunmayla birlikteyiz, onların haklı mücadelesinin yanındayız

Pervin Buldan: HDP olarak savunmayla birlikt... Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Barolar, hukukçular iktidarın emir eri değillerdir, Burhan Kuzu hiç değillerdir! HDP olarak savunmayla birlikteyiz, onların haklı mücadelesinin yanındayız.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Barolar, hukukçular iktidarın emir eri değillerdir, Burhan Kuzu hiç değillerdir! HDP olarak savunmayla birlikteyiz, onların haklı mücadelesinin yanındayız. Buradan dayanışma mesajlarımızı iletiyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Sözlerine Sivas Katliamı'nı ve 29 Haziran 2007'de hayatını kaybeden Orhan Doğan'ı anarak başlayan Buldan, "Sivas Katliamını'nın üzerinden geçen 27 yıla rağmen yüzleşilmeyen acısı yüreklerimizde asla dinmedi" dedi. Buldan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"KAPISINI KIRDIĞINIZ DTK DEMOKRASİ İÇİN ÇALIŞIYOR"

"Geçtiğimiz Cumartesi ünü DTK'ya bir operasyon gerçekleşti. DTK meşru bir platformdur. Halkın kongresidir. DTK, geçmişte bu parlamentonun başkanı tarafından konferanslara resmi düzeyde davet edilmiş bir kurumdur. Kapsını kırdığınız kurum demokrasi için çalışan bir kurumdur. Yapılan operasyon Kürtlerin demokratik örgütlenmesini tasfiye etme çabasıdır. Milyonları da kapatabilecek misiniz? Bu ülkede milyonlarca Kürt var. Bu insanları hiçbir yere kapatamazsınız. Buna gücünüz yetmeyecek. Demokrasi kanallarını Kürt halkına kapatma hangi akla hizmettir? Sormak isteriz. Bu sistem sefasını saray ve yandaşları sürmekte cefasını ise ne yazı ki halk çekmektedir. Karşımızdaki iktidar o kadar kırılgan ki her şeyden korkmaktadır. Halktan, gazetecilerden, kadınlardan, işçilerden, yoksullardan, avukatlardan korkuyorlar. Düzenlerini yalan üzerine kurdukları için hakikatlerden korkuyorlar. Demokrasi yürüyüşümüzden, halkların buluşmasından, omuz omuza olmasından korkuyorlar. Nereden demokrasi rüzgârı eserse bundan korkuyorlar. Barıştan korkuyorlar. Twitter'dan korkuyorlar." Yerel demokrasi güçlenmesin diye belediyelere hukuksuzca kayyum atıyorlar. HDP ve muhalefet demokratik siyaset yapmasın diye milletvekillerini düşürüyorlar. Gerçekleri yazmasınlar diye gazetecileri tutukluyorlar. Barolar hukukçular adaleti savunmasın diye onların da yürüyüşlerini engelliyorlar. İktidar eleştirilmesin diye sosyal medya paylaşımı yapanları tutukluyorlar. Kadın örgütleri gelişmesin diye operasyon üzerine operasyon yapıyorlar.

"KÜRTLER NE ETTİR NE TIRNAKTIR, KÜRTLER BİR HALKTIR"

Yarım asırdır neyi çözdünüz, ne elde ettiniz? Kürt sorununu ulusal bir sorun haline getirmekten başka bu operasyonlar neye yaradı? Bu şekilde ne Kürt ne Suriye sorununu çözemezsiniz. Kürt sorunu eninde sonunda müzakere masasında çözülecektir. Bundan asla kaçış yoktur Bir yandan Kürt düşmanlığı yapıp diğer yandan Kürtlerle etle tırnak gibiyiz diyenlere şunları hatırlatıyoruz; Yıllarda Kürtlere işkenceler yaptınız, faili meçhul cinayetlerle öldürdünüz, bir anneye oğlunun kemiklerini gönderdiniz, Kürtlerin seçtiği belediyeleri birer birer gasp ettiniz. Kürt halkı sizin zihniyetinizi çok iyi tanımaktadır. Kürtler ne ettir ne tırnaktır. Kürtler bir halktır. Şimdiye kadar nasıl diliyle onuruyla yaşadıysa bundan sonra da öyle yaşayacaktır."

"İŞKENCE GÖREN BÜTÜN KADINLARA SELAM OLSUN"

AKP'li Özlem Zengin'in 'AKP'den önce kadının adı yok' çıkışına tepki gösteren Pervin Buldan, siyasi iktidarın en büyük korkusunun kadınların siyaset yapması olduğunu söyledi: Sizin iktidarınız 12 eylül zihniyetinin bugünkü temsilcisidir. Kışanaklar ise işkenceye direnen kadın mücadelesinin temsilcisidir. İşkenceler ile kadınları yıldırabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kadın siyaseti en büyük korkunuzdur, bunu da biliyoruz; 'And olsun ki biz kadınlar en büyük kariyerimizi sizin saltanatınızı yıkarak yapacağız.' İşkence gören bütün kadınlara selam olsun."

 

"Pervin Buldan: HDP olarak savunmayla birlikteyiz, onların haklı mücadelesinin yanındayız" haberi, 30 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Haziran 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Pervin Buldan: HDP olarak savunmayla birlikteyiz, onların haklı mücadelesinin yanındayız haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pervin Buldan: HDP olarak savunmayla birlikteyiz, onların haklı mücadelesinin yanındayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri