Pervin Buldan Van'da konuşuyor

Pervin Buldan Van'da konuşuyor

Pervin Buldan Van'da konuşuyor HDP Eş Genel Başkannı Pervin Buldan, Van'da halka seslendi.HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Van’daki seçim bürosu açılışına katıldı. Buldan'ın, burada yaptığı konuşmasının satırbaşları şöyle:Bu irade...

HDP Eş Genel Başkannı Pervin Buldan, Van'da halka seslendi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Van’daki seçim bürosu açılışına katıldı. Buldan'ın, burada yaptığı konuşmasının satırbaşları şöyle:

Bu irade bizi 24 Haziran’a taşıyacak. Bugün Van çok güzel, sizler çok güzelsiniz. Van benim ana yurdum, ben Vanlı sayılırım. Bugün sizlerle birlikte olmaya geldim. Sevgili Vanlılar, sevgili yoldaşlar; her türlü engellere karşı siz bugün burada bu alanı, bu kadar coşkuyla doldurunuz.

hdp---2.jpeg

MADEM BU ÜLKEDE KÜRT SORUNU YOK NİYE YIKTIN GEVER'İ, NUSAYBİN'İ, CİZRE'Yİ
Madem Kürt sorunu yok, o zaman ne işin vardı Kerkük’te, Afrin’de? Madem bu ülkede Kürt sorunu yok, niye yıktın Gever'i, Nusaybin’i, Cizre’yi. Bu ülkede Kürt sorununu görmeyen, tanımayan, inkar eden bir zihniyet her zaman yok olmaya mahkumdur. AKP’nin de 20 günlük bir süresi kalmıştır. Kürt sorununu çözmeyen, Kürtleri yok sayan bir zihniyet olan AKP yok olmaya, çözülmeye mahkumdur. Güle güle AKP, güle güle Erdoğan.

Dün Diyarbakır’da partimizi dinsiz ateist bir parti olarak gösterdi, Kürtler dini AKP’den, Erdoğan’dan öğrenmedi. Kürtler namaz kılmayı, oruç tutmayı AKP’den öğrenmedi. Her inanca saygı duymak zorundasınız. Kürdün dinine de, Alevinin inancına da farklı inançlara, da herkese saygı duymak zorundasınız. Bir ülkenin cumhurbaşkanı bir halka dinsiz diyemez.

hdp---1.jpeg

Dün Diyarbakır’da Tayyip Bey “Saat kulesini yıktılar'' dedi. Saat kulesi ile Dört Ayaklı Minareyi birbirinden ayırt edemeyecek kadar cahil bir cumhurbaşkanı var. Dört Ayaklı Minare, Tahir Elçi’nin yerde yatan bedenidir, Tahir Elçi’nin önünde yaşamını yitirdiği anıttır. Siz bunu anlamayacak kadar cahil ve kültürsüzünüz.

SEÇİM MALZEMESİ OLARAK 6-8 EKİM OLAYLARINI KONUŞUYOR
Bu ara rüyasında hep Edirne Cezaevini görüyor, Demirtaş rüyalarına giriyor. Çünkü birkaç gündür Demirtaş’la ilgili konuşuyor. Ama hepsi yalan ve iftira. Diyor ki Demirtaş “6-8 Ekim olaylarında 53 insanımızın kanının eline bulaştığı bir insandır''… Şu an Demirtaş’ın yargılandığı hiçbir dosya 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili değil. Demirtaş’ın yargılandığı dosyalar düşünce ve ifade özgürlüğüdür, halkının yanında olduğu içindir. 6-8 Ekim ile ilgili araştırma önergelerimizi verdik, AKP’nin oylarıyla reddedildi. Şimdi seçim malzemesi olarak Tayyip Bey sürekli bunu konuşuyor.

Size soruyoruz Roboski’nin emrini veren sen değil miydin? 34 insanımızın ölümünün emrini veren siz değil miydiniz. Roboski’nin Ankara’nın, Suruç’un emrini veren AKP hükümetidir, sorumlusu da AKP hükümetidir. Cesaretiniz varsa Demirtaş’ı serbest bırakın çıksın yüzleşsin sizinle. Bakalım el mi yaman bey mi yaman. Şimdi Demirtaş’ın cesaretinden o kadar korkuyorlar ki, bütün dünya açıklama yapıyor. Ama cesaretleri yok Demirtaş’ı serbest bırakmaya. Onlar bırakmasa da bu halk, 24 Haziran akşamı Demirtaş’ı özgürlüğüne kavuşturacak.

hdp---3.jpeg

YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI SADECE HDP İÇİN VAR
HDP, 24 Haziran’da AKP’ye dersini verecek. Vanlılar Bekir Kaya’nın hesabını sandıklarda soracak. Vanlılar Figen Yüksekdağ’ın hesabını seçim sandıklarında soracak. Vanlılar Kaya’yı, Yüksekdağ’ı severler. İşte bu sevgi, bu bağlılık 24 Haziran’da AKP'ye ders olarak verilecek. Bekir Kaya’yı cezaevine koydular yerine kayyum atadılar, dediler ki Türkiye’de hendekler kazılmış bu hendeklerden belediye başkanları sorumlu. Peki Van’da kazılan hendek var mı? Van’ın ilçelerinde kazılan hendek var mı? Demek ki, hepsi yalan hepsi iftira hepsi Kürde siyaset yaptırmama sorunu. Onlar zannediyordu ki milletvekillerini, belediye başkanlarını cezaevine koyarsak insanlar HDP’ye sahip çıkmaz. İşte burada, işte Vanlılar, herkes burada!

Bize siyaset yapmayın artık diyorlar, yüzde 10 seçim barajı sadece HDP için var. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, cumhurbaşkanı adayımız cezaevinde ve bütün oyunlar HDP üzerinde oynanıyor. Biz her şeye rağmen AKP’nin bu tasfiyeci zihniyetine rağmen alanlardayız, halkımızın yanındayız. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha güçlü gireceğiz Meclis’e. 

Savaşa harcadıkları paraları Van’a harcasalar bugün Van’da işsizlik sorunu kalmaz. Çifçilerin, kadınların sorunu var, bugün Vanlıların sorunları çözülmeden, Türkiye’nin sorunu çözülmez. HDP iktidara gelirse, Demirtaş cumhurbaşkanı olursa bu sorunlar çözülür. 

 

"Pervin Buldan Van'da konuşuyor" haberi, 04 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 04 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Pervin Buldan Van'da konuşuyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pervin Buldan Van'da konuşuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  2. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  3. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  4. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  5. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  6. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  7. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  8. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  9. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  10. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  11. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  12. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  13. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  14. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  15. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  16. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  17. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  18. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  19. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  20. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
Gündem Haberleri