PEUGEOT 3008, Panoramik i-COCKPIT ile yollara çıkan ilk model olacak

PEUGEOT 3008, Panoramik i-COCKPIT ile yollara çıkan ilk model olacak

PEUGEOT 3008, Panoramik i-COCKPIT ile yollar... PEUGEOT’daki değişimin bir sonraki adımı olan yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT , yenilikçi ve kararlı bir hareketle, ilk olarak yeni 3008’de ortaya çıkıyor.

Bir sonraki 3008’de kullanılacak olan yeni nesil PEUGEOT i-Cockpit, ön konsolun üzerinde havada süzülüyor gibi duran etkileyici 21 inçlik yüksek çözünürlüklü kavisli panoramik ekrana, yeni bir kompakt direksiyona ve i-Toggles düğmelere sahip olacak.

10 yıllık başarılı bir geçmişe sahip PEUGEOT i-Cockpit hiç bu kadar keskin bir değişim yaşamamıştı. Bu değişim, PEUGEOT içindeki bir sonraki seviyeyi temsil ediyor. PEUGEOT ekiplerinin tutkusu, temel unsurları yeniden şekillendirerek yeni PEUGEOT Panoramik i-Cockpit ile pazarda benzersiz bir seçenek sunuyor.

Panoramik i-COCKPIT

Bu yaklaşım, sürücü ve beraberindeki yolculara her zamankinden daha fazla keyif, güvenlik, konfor ve kolaylık sağlıyor. 10 yılı aşkın bir süredir üretilen ve yaklaşık 10 milyon adet satılan PEUGEOT i-Cockpit; dijital gösterge paneli, kablosuz bağlantı, sesli komutlar, 3D efektler ve kişiselleştirilebilir i-Toggles olmak üzere en güncel teknolojileri kullanıma sunuyor.

Panoramik i-COCKPIT

Yükseltilmiş gösterge ekranı

PEUGEOT ekipleri, yükseltilmiş gösterge ekranı ve merkezi dokunmatik ekran olmak üzere i-Cockpit’in üç temel öğesinden ikisini bir araya getirmeye karar verdi. Bu iki unsur, yeni tasarımda ön konsolun sol ucundan orta konsola uzanan 21 inçlik yüksek çözünürlüklü tek bir kavisli panelde birleşiyor.

Yolcu bölmesinden görünmeyen bir arka destekle bağlanan bu panoramik ekran, ön konsolun üzerinde yüzüyormuş gibi görünüyor. Süzülme efekti, ekranın altındaki LED ambiyans aydınlatmayla vurgulanıyor. 21 inçlik panoramik ekran, optimum ergonomi sağlayacak şekilde konumlandırılıyor.

Ayrıca sürücüye doğru hafifçe kavisli olmakla birlikte ön yolcu için sorunsuz bir erişim de sağlıyor.

Panoramik i-COCKPIT

Yeniden yorumlanan mimari

Yyolcu bölmesinden görünmeyen sabitleme sistemiyle ön konsolun üstüne monte edilen panoramik ekranıyla yeni bir mimariye sahip. Bu düzen, dokunmatik ekrana erişilebilirliği ve 21 inçlik panoramik ekrandaki bilgilerin görünürlüğünü iyileştiriyor.

Panelin ortasında i-Toggles yer alıyor. Bunlar, favori bir kişiyi aramak, sık kullanılan varış noktasına navigasyonu başlatmak, favori radyo istasyonu ayarlamak, klima için ideal sıcaklığı ayarlamak gibi favori 10 işleve hızlı erişim sağlamak üzere programlanabilen tamamen kişiselleştirilebilir dokunmatik düğmeler.

Orta konsoldaki depolama ve kablosuz akıllı telefon şarj alanı daha da genişliyor. Bu, otomatik şanzımanın vites seçicisinin ön konsola taşınmasıyla mümkün oluyor. Vites seçicisi artık direksiyonun sağında, stop/start düğmesinin hemen yanında yer alıyor. Vites seçimi yapmak ve motoru durdurmak veya çalıştırmak için son derece ergonomik bir yer.

Panoramik i-COCKPIT

Kompakt direksiyon

Direksiyon daha fazla sürüş hissi ve konfor için kapsamlı bir şekilde elden geçirildi. Elbette kompakt olmaya devam ediyor ancak daha modern bir tasarıma sahip. Yeniden tasarlanan merkezi yastık daha küçük bir alan kaplıyor. Ayrıca ön paneldeki panoramik ekrana benzer, havada süzülme etkisi için direksiyon simidi, kollarından izole edilmiş durumda.

Yeni kompakt direksiyon simidi kumandaları daha fazla kullanıcı ergonomisi için “Dokunsal tıklama” özelliğine sahip. Sürücünün parmaklarını otomatik olarak algılıyorlar, ancak herhangi bir yanlış hareketten kaçınmak için sadece basıldığında etkinleşiyorlar.

Panoramik i-COCKPIT

Kaliteli, teknolojik bir kabin

21 inçlik havada süzülüyor gibi görünen panoramik ekran, yeni PEUGEOT Panoramik i-Cockpit’in etkileyici görünümüne katkıda bulunan tek unsur değil. Ön konsol ve kapı panelleri boyunca uzanan ambiyans aydınlatması, göz alıcı ama aynı zamanda teknolojik bir görünüm sergiliyor. Bu aydınlatma, zarif bir orijinal alüminyum kaplamaya yansıtılıyor ve 8 farklı renkte de kişiselleştirilebiliyor. Kumaşlar, benzersiz, kaliteli bir malzeme kombinasyonu oluşturmak üzere alüminyum süslemeyle birleşiyor.

Tivibu ’dan ezber bozan yenilikler

"PEUGEOT 3008, Panoramik i-COCKPIT ile yollara çıkan ilk model olacak" haberi, 20 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Otomotiv kategorisi altında bulunan PEUGEOT 3008, Panoramik i-COCKPIT ile yollara çıkan ilk model olacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PEUGEOT 3008, Panoramik i-COCKPIT ile yollara çıkan ilk model olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Otomotiv konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(3) Yorum
SON HABERLER
  1. 01:40 Küf Kabusu Bitti! Evde Oluşan Küflerden Kolayca Kurtulun!
  2. 01:40 Husiler'den Kızıldeniz açıklarında bir gemiye füze saldırısı gerçekleştirildi
  3. 01:37 Rusya’dan Ukrayna’nın enerji tesislerine saldırı gerçekleştirdi
  4. 01:36 Komşudan Fransa’ya teklif geldi: Olimpiyatlar için savunma sistemi gönderebiliriz
  5. 01:33 Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
  6. 01:33 İran lideri Reisi’den ‘nükleer silah’ açıklaması geldi: Savunma doktrinimizde yok
  7. 01:33 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
  8. 01:31 Yapımı basit yoksul pastası tarifi
  9. 01:30 Haberi duyan hemen kuyumcuya koşacak! Dünya Bankası gram altın için rekor tarihi gündeme getirdi
  10. 01:28 Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
  11. 01:26 Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
  12. 01:25 Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
  13. 01:21 Survivor'da Skandal: Yarışmacı Kendi Kaderini Belirledi!
  14. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  15. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  16. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  17. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  18. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
  19. 01:15 Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
  20. 01:13 Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi
Otomotiv Haberleri