PKK'dan 'HDP'ye operasyon' açıklaması: Sözün bittiği yer, ayağa kalkılmalı

PKK'dan 'HDP'ye operasyon' açıklaması: Sözün bittiği yer, ayağa kalkılmalı

PKK'dan 'HDP'ye operasyon' açıklaması: Sözün... KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, HDP Eşbaşkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.ANF'deki habere göre PKK açıklamasında şunlar ifade edildi:“AKP faşist iktidarı eşbaşkanlar...

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, HDP Eşbaşkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ANF'deki habere göre PKK açıklamasında şunlar ifade edildi:

“AKP faşist iktidarı eşbaşkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere birçok HDP’li milletvekilini gözaltına almıştır. Bu saldırı, 30 Ekim 2014 Milli Güvenlik Kurulunda Kürt halkının Özgürlük Mücadelesi'ni bastırma kararının pratikleşmesinin son halkasıdır. 24 Temmuz 2015’te başlatılan topyekun savaş saldırısının yeni bir aşamaya vardırılmasıdır. HDP’lilere yönelik bu gözaltılar, halkın iradesini kırmaya yönelik bir saldırıdır. Bu gözaltılar, aynı zamanda Kürt halkının varlığını tanımama anlamına gelmektedir. Soykırımcı sömürgeciliğin Kürt’ü bitirme politikası ve kararının ilanı bir daha açıkça ortaya konulmuştur.

BU TUTUKLAMA KARARI ÇOK ÖNCEDEN VERİLMİŞTİR

Bu tutuklama kararı çok önceleri verilmiştir. Sadece ortamı ve zamanı beklenmiştir. Faşist şef Tayyip Erdoğan’ın faşist Devlet Bahçeli ile görüştüğü konulardan birisi de bu tutuklamalar olmuştur. Bu görüşmede Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli’den tam destek almıştır. Artık AKP ve MHP tek parti haline gelmiştir. Zaten MHP’nin savunduğu tüm politikalar bugün AKP tarafından uygulanmaktadır.

Bu tutuklamalar, AKP'nin iktidara gelmesinin 14. yıldönümünde yapılmıştır. Böylece AKP'nin gerçek ideolojisi ve politikasının ne olduğu ortaya konulmuştur. AKP Kürtleri ezerek yeni bir hegemonik sistem kurmak istediğini de böylece göstermiştir. Tayyip Erdoğan yeni kurucu lider, AKP de yeni kurucu parti olarak Kürtleri ezerek otoriter hegemonik kurumsal faşist sistemini kurmak istemektedir. AKP'nin Kürtler ve demokrasi güçlerine yönelik bu saldırısı, öngördüğü sistemi kurma önündeki engelleri kaldırma saldırısıdır. Bu açıdan bu saldırılarını arttırarak sürdürecektir. Bu saldırıları durduracak tek yol ise Kürt halkı ile demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi olacaktır.

ARTIK SÖZÜN BİTTİĞİ YERDİR

Bu saldırılar bir merkezden yürütülmektedir. Tüm basının bir ağızdan milletvekillerinin gözaltına alınmasını “HDP'ye yönelik terör operasyonu'' olarak vermesi bunun sonucudur. Bu gözaltılar sonrası hangi manşetlerin atılacağı da Kürt Özgürlük Hareketi'ne karşı özel savaş yürüten o merkez tarafından belirlenmiştir. Bundan sonraki tüm yayınlar ve açıklamalar bu göz altıları meşrulaştırma yönünde olacaktır. AKP MHP ile kurduğu ittifakla devrimci güçleri ezme politikasını daha da tırmandırarak sürdürecektir. Artık sözün bittiği yerdir. Bu durum karşısında tüm Kürt halkı ve demokrasi güçleri her yerde ayağa kalkarak direnmelidir. Artık direnmemek, teslim olmak ve soykırımcı sömürgeciliğin Kürt’ü bitirme politikasını engelsiz sürdürmesine yol vermek olur.

BAŞUR ROJAVA, ROJHILAT VE TÜM KÜRTLER AYAĞA KALKMALIDIR

Soykırımcı sömürgeciliğin saldırısı sadece Bakurê Kurdîstan halkına yönelik değildir; Başur, Rojava, Rojhilat tüm Kürtlere yönelik bir soykırım saldırısıdır. Bu açıdan Kürdistan'ın her yerindeki ve dünyadaki Kürtler de bu saldırıya karşı ayağa kalkmalıdır. Kürdistan'ın tüm siyasi partileri bu tutuklamaya karşı ortak tutum almalı ve tüm Kürtleri bu saldırıya karşı mücadeleye çağırmalıdır. Özellikle Başurê Kurdîstan’daki tüm siyasi güçler bu saldırıya karşı tutum almalı ve halkı Türk devletine karşı mücadeleye çağırmalıdır. Bu saldırı, Kürtlerin ortak tutum takınması ve mücadele etmesi gereken saldırıdır. Bakure Kurdîstan halkının siyasi iradesine yapılan bu saldırıya sessiz kalan her siyasi güç tarihi olarak töhmet altında kalacaktır.

GÜN DİRENME GÜNÜDÜR

AKP ve MHP Türkiye'nin demokratikleştirilmesine karşı direnmektedir. Türkiye'nin ihtiyacı demokrasidir. AKP ve MHP demokrasiden korktukları için bu saldırıyı yürütmektedirler. Eğer demokrasi güçleri direnirlerse bu saldırılar püskürtülecek, Türkiye demokratikleşip Kürt sorunu çözülecektir. Bu açıdan AKP iktidarına karşı olan ve Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyen tüm demokrasi güçlerini ve ilerici insanlığı da bu saldırılara karşı mücadeleye çağırıyoruz.

Kürt halkı Amed başta olmak üzere tüm şehir ve kasabalarda bu saldırılara karşı ayağa kalkmalıdır. Gençler, kadınlar ve tüm Kürt halkı AKP iktidarına Kürt’ün iradesinin kırılamayacağını bir daha göstermelidir. Gün, direnme günüdür. Gün, Kürt’ün varlığını ortadan kaldırmak isteyenlere karşı ayağa kalkma zamanıdır."

"PKK'dan 'HDP'ye operasyon' açıklaması: Sözün bittiği yer, ayağa kalkılmalı" haberi, 04 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan PKK'dan 'HDP'ye operasyon' açıklaması: Sözün bittiği yer, ayağa kalkılmalı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PKK'dan 'HDP'ye operasyon' açıklaması: Sözün bittiği yer, ayağa kalkılmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  2. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  3. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  4. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  5. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  6. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  7. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  8. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  9. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  10. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  11. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  12. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  13. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  14. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  15. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  16. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  17. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  18. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  19. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  20. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
Gündem Haberleri