Plaja inen helikopter pilotu konuştu: kahvaltı yapmaya gitmiştik

Plaja inen helikopter pilotu konuştu: kahvaltı yapmaya gitmiştik

Plaja inen helikopter pilotu konuştu: kahval... VAV Teknoloji’ye ait olan bir helikopter Marmaris Kumlubük Koyu’na inerek halkın can güvenliğini tehlikeye attı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler büyük tepki toplarken, tartışılan helikopteri kullanan pilot konuştu.

Önceki gün sahildekilerin şaşkın bakışları arasında bir helikopterin inmesi, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülere tepki yağarken “Marmaris’te plaja, insanların hayatını da tehlikeye atarak akşam yemeği için inen helikopter” yorumları yapıldı. Helikopterin otelin yanındaki yat kulübüne müşteri getirdiği ve bu kişilerin yemek yedikten sonra bir tekneye geçtiği belirtildi. Helikopteri kullanan VAV Teknoloji’nin sahibi Temel Akçay, tam olarak bildirdikleri koordinatlara iniş yaptıklarını söyledi. "O gün oraya Pilot Tuna Kaptan'ın teknesinde kahvaltı yapmaya gitmiştik" diyen Akçay, "tüm güvenlik önlemleri alındı, Turunç Jandarması’na haber verdik" dedi. 

Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, helikopterin iniş noktasının plaj bölgesine 9.5 kilometre mesafede bulunduğu belirtilerek, "Burada suç sahile inmesi değildir. Amatör helikopterler, şartlarını yerine getirmek koşuluyla her yere inebilirler. Burada bizim açımızdan suç, uçuş planına riayet edilmemesidir" denildi.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, helikopteri Türkiye’nin ikinci kadın ultra light uçak pilotu olan eşi Nilüfer Akçay ile birlikte kullandıklarını belirten Akçay, şunları söyledi:

"O gün oraya Pilot Tuna Kaptan’ın teknesinde kahvaltı yapmaya gitmiştik"

Amerika’da, dünyanın birçok yerinde helikopterler hayvan gütmek, evden işe, çiftliğe, yazlığa gitmek için yaygın olarak kullanılır. Türkiye’de sadece holding patronlarının alabileceği sanılır lakin fiyatı 300 ila 600 bin dolar bedelle, araba fiyatına satın alınabilir. Yakıtı da güçlü bir arabanın tükettiği benzinden çok daha az maliyetli. Örneğin Menderes Havaalanı’na helikopter park etmenin günlük fiyatı 15 TL’dir. Ultra light uçakların fiyatı da 50 bin ila 100 bin dolar arasındadır. Biz amatör havacılığı sevdirmek amacıyla kurduğumuz İzmirli iki dernek olarak bu tür geziler organize ediyoruz. Ama o gün oraya Pilot Tuna Kaptan’ın teknesinde kahvaltı yapmaya gitmiştik.

"Pilot arkadaşımız tüm güvenlik önlemlerini aldı, Turunç Jandarması’na haber verdik"

Bir gün öncesinden de pilot arkadaşımız tüm güvenlik önlemlerini aldı. İnilecek alan helikopterin önü ve arkasında 20 metre mesafede mânia olmayacak, insan olmayacak. Sabahtan Turunç Jandarması’na haber verdik. Yerdeki pilot yardımıyla da iniş yaptık. Otelde de yangın söndürme tüpü hazır bulunduruldu.”

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: Bizim açımızdan suç, uçuş planına riayet edilmemesidir

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, helikopterin iniş noktasının plaj bölgesine 9.5 kilometre mesafede bulunduğunu anımsatarak şu açıklamayı yaptı: 

"Uçuş planında belirtilen koordinat ile iniş yapılan alan arasındaki farkın açıklanması amacıyla ilgili işletme ve pilot açıklamaları talep edilecektir. Söz konusu açıklamalar ve eldeki veriler kapsamında SHY-1 ve SHY-6C Yönetmelikleri kapsamında komisyon kurularak gerekli değerlendirmeler yapılacak ve bu değerlendirme kapsamında gerekli görülmesi halinde işletme ve pilot nezdinde idari işlem tesis edilecektir. (SHY-İPC Yönetmeliği kapsamında para cezası, SHY-1 Yönetmeliği kapsamında pilot lisansı üzerinde işlem, vb.) Burada suç sahile inmesi değildir. Amatör helikopterler, şartlarını yerine getirmek koşuluyla her yere inebilirler. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin uygun görmesi ve inilecek alanda yangın tüpüyle birinin beklemesi gerekir. Ve mutlaka çevre güvenliği sağlanmalıdır. Burada bizim açımızdan suç, uçuş planına riayet edilmemesidir.”

"Plaja inen helikopter pilotu konuştu: kahvaltı yapmaya gitmiştik" haberi, 15 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Plaja inen helikopter pilotu konuştu: kahvaltı yapmaya gitmiştik haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Plaja inen helikopter pilotu konuştu: kahvaltı yapmaya gitmiştik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  2. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  3. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  4. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  5. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  6. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  7. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  8. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  9. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  10. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  11. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  12. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  13. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  14. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  15. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  16. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  17. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  18. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  19. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  20. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
Gündem Haberleri