PlayStation 4 8.00 güncellemesi ile gelen yenilikler

PlayStation 4 8.00 güncellemesi ile gelen yenilikler

PlayStation 4 8.00 güncellemesi ile gelen ye... PlayStation 4 8.00 güncellemesi bugün yayınlandı. PS4’ün son ana güncellemesi olacak olan 8.00 ile bakalım neler geliyor.

Sony cephesi artık tüm odağını Kasım’da çıkacak olan PlayStation 5’e vermiş durumda. Ancak bugün belki de son ana güncelleme olacak olan PlayStation 4 8.00 güncellemesi yayınlandı. Bir dizi yenilik ile gelen bu güncelleme özellikle multiplayer oyun deneyimini geliştirmeye odaklanıyor.

Özellikle grup, mesajlar ve kupa tarafında yapılan iyileştirmeler PS4 sahiplerini fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor. PS5 önesinde son ana güncelleme olacağını düşündüğümüz 8.00’ı bugünden itibaren yükleyebilirsiniz. Online oyunlara daha iyi bir deneyim için güncellemeyi yüklemeyi ihmal etmeyin.

playstation-4-8-00.jpg

 (Grup) ve (Mesajlar) üzerinde aşağıdaki değişiklikler yapıldı

– Artık bir grup başlatırken yeni bir kulüp oluşturmayı veya mevcut bir kulübü seçmeyi tercih edebilirsiniz. Yeni bir kulüp oluşturduğunuzda bu kulüp, grup sona erdikten sonra da kaydedilir. Önceden oluşturduğunuz kulübü seçerek aynı üyelerle yeni bir grup başlatabilirsiniz.

– Artık (Grup) ve (Mesajlar) genelinde kulüplerinizi kullanabilirsiniz. Bir grup için oluşturduğunuz kulübe mesajlar gönderebilir veya mesajlaştığınız bir kulüple grup başlatabilirsiniz.

– 3 veya daha fazla üyeden oluşan kulüplerde kulüp sahibi artık kulüpten üyeleri kaldırabilir. Kulüp sahibi, kulübü oluşturan oyuncudur.

– Yalnızca siz ve başka bir oyuncudan oluşan kulüpler için artık kulüp adını veya görüntüsünü değiştiremezsiniz. Yalnızca diğer oyuncunun adı ve görüntüsü gösterilir.

– Gruplar sırasında ekrana (Mesajlar) eklendi. (Mesajlar) seçeneğini belirlediğinizde, grubunuzun üyeleri arasındaki mesaj alışverişini görürsünüz.

– Gruplar için genel/özel ayarlar kaldırıldı. Yalnızca kulübün üyeleri gruba katılabilir.

– Artık (Grup) seçeneğini belirlediğinizde ekranda görüntülenen seçenekler menüsünden grup ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Grup ayarlarına eklenmiş olan [Grup Sesli Sohbeti Bağlantısı]’nı seçtiğinizde de grup bağlantısı ayarlarınızı yönetebilirsiniz.

– Grubunuzun üyeleri artık mikrofonunuzun sessize alındığını görebilir.

– Artık engellediğiniz üyeler olsa da gruplara katılabilirsiniz. Engellenmiş bir üyenin bulunduğu bir gruba katıldığınızda veya engellenmiş bir üye gruba katıldığında bildirim alırsınız. Grup sırasında birbirinizi duymazsınız ve oynadığınız oyun ve Paylaşımlı Oyun statünüz görüntülenmez. Ayrıca engellenen üyeye kendisini engellediğiniz bildirilmez.

– Artık bir grup sırasında Birlikte Oynama oturumları başlatılamaz. Çevrimiçi çok oyunculu oyunlar için oyunun içinden bir oyun oturumu başlatabilirsiniz.

Kupa düzeyleri yenilendi

– Kupa düzeyiniz, kazandığınız toplam kupa sayısına göre belirlenen bir derecedir. Sistem yazılımınızı güncellediğinizde, o güne kadar kazandığınız kupalara göre hesaplanan yeni kupa düzeyinizi görürsünüz. Ayrıca yeni kupa düzeyiniz, (PlayStation App), PlayStation Vita sisteminiz veya çevrimiçi My PlayStation bölümüne giriş yaptığınızda da görünür.

– Zaten kazanmış olduğunuz kupalar veya kilit kaldırma gereklilikleri gibi kupa bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Ebeveyn kontrolleri üzerinde aşağıdaki değişiklikler yapıldı

– [Diğer Oyuncularla İletişim] ve [Diğer Oyuncuların Oluşturduğu İçerikleri Görüntüleme] seçenekleri birleştirilip artık [İletişim ve Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerikler] oldu. Bu ayarlardan biri için [İzin Verilmedi] seçeneğini belirlediyseniz, güncellemeden sonra aynı ayar aktarılır.

– [İletişim ve Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerikler] seçeneği [İzin Verilmedi] olarak ayarlanmış olsa da artık oyun içi iletişim özelliği yalnızca aile yöneticisinin veya ebeveyn/vasinin izin verdiği belirli oyunlar için kullanılabilir. Bir çocuk oyun sırasında bir talep gönderirse, aile yöneticisi veya ebeveyn/vasi bir e-posta alır. Oyun içi iletişim özelliklerinin kullanılmasına izin vermek veya buna kısıtlama getirmek için e-postadaki talimatları izleyin.

Diğer güncellenmiş özellikler

– Artık kimlik doğrulayıcı uygulamaları kullanılarak 2 adımda doğrulama kullanılabilir. PS4 sisteminize giriş kimliğinizi ve şifrenizi girdikten sonra uygulama erişimine izin vererek giriş işlemini tamamlayabilirsiniz. Kimlik doğrulayıcı uygulamalarını App Store veya Google Play’den indirebilirsiniz. Tüm kimlik doğrulayıcı uygulamalarının çalışacağı garanti edilmemektedir.

– [Ses/Cihazlar] bölümündeki hızlı menüye [Tüm Mikrofonları Sessize Al] seçeneği eklendi. Bu ayar, PS4 sisteminize bağlı tüm mikrofonları sessize alır.

– Mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda Uzaktan Oynatma özelliğini kullanmanız için aşağıdaki değişiklikler yapıldı. Cihazınızda (PS Remote Play) uygulamasını en son sürüme güncellemeniz gerekir.

– Artık Uzaktan Oynatma özelliğini kullandığınızda, PS4 sisteminizde kontrol cihazınız için ayarladığınız düğme atamaları yansıtılır.

– Ekran tasarımı yenilendi.

– Android 5 ve 6 desteği artık kullanılmıyor.

– Windows 8.1 desteği artık kullanılmıyor.

– (Ayarlar) > [Hesap Yönetimi] > [Gizlilik Ayarları] bölümünde aşağıdaki değişiklikler yapıldı.

– [Oyun | Medya] bölümünde [Kupalar] ve [Oyunlar] birleştirilip artık [Oyun Geçmişi] oldu. Oynadığınız oyunları ve kazandığınız kupaları kimlerin görebileceğini sınırlayabilirsiniz.

– [Oyun | Medya] bölümüne [Çevrimiçi Durum ve Şu Anda Oynanan Oyunlar] seçeneği eklendi. Çevrimiçi durumunuzu ve oynamakta olduğunuz oyunu kimlerin görebileceğine yönelik sınırlar ayarlayabilirsiniz.

– [Kişisel Bilgiler | Mesajlaşma] altındaki [Mesajlar] bölümünde kısıtlayabileceğiniz içerikler değişti. Kimlerin sizi gruplara davet edebileceğini ve kulüplere ekleyebileceğini sınırlayabilirsiniz. Örneğin: [Yalnızca Arkadaşlar] ayarı önceden yalnızca arkadaşlarınızdan gelen mesajları görüntülerdi, ancak şimdi arkadaşlarınız dışında kulübünüzde bulunan diğer oyunculardan gelen mesajları da görebilirsiniz.

– [Kişisel Bilgiler | Mesajlaşma] bölümünden [Mobil Uygunluk] seçeneği kaldırıldı

(Topluluklar) üzerinde aşağıdaki değişiklikler yapıldı.

– Yeni bir Topluluk oluşturduğunuzda artık katılabilecek üyeleri sınırlamak için [Yalnızca Talep Üzerine] seçeneğini kullanamazsınız. Mevcut bir Topluluğunuz [Herkes] olarak ayarlandıysa artık bunu [Yalnızca Talep Üzerine] ayarına getiremezsiniz.

– Artık Topluluk ekranından gruplar oluşturamazsınız. (Grup) bölümünde bir kulüp oluşturmanız gerekir.

– Artık (Etkinlikler) bölümünde yeni bir etkinlik oluşturamazsınız. Güncellemeden önce oluşturulan etkinlikler yine saklanacak ve oyun geliştiricileri tarafından düzenlenen etkinlikler ve turnuvalar gerçekleşmeye devam edecektir.

– Bazı özellikler için, ekranda görüntülenen içerikler ve ekran tasarımı değişti.

 

"PlayStation 4 8.00 güncellemesi ile gelen yenilikler" haberi, 16 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan PlayStation 4 8.00 güncellemesi ile gelen yenilikler haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PlayStation 4 8.00 güncellemesi ile gelen yenilikler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Teknoloji Haberleri