''Polis, elimde bira şişesi var diye kolumdan tutup sürükledi'' iddialarına Emniyetten açıklama

''Polis, elimde bira şişesi var diye kolumdan tutup sürükledi'' iddialarına Emniyetten açıklama

''Polis, elimde bira şişesi var diye kolumda... İstanbul Fulya''da geçen pazar akşamı tiyatrocu Sinem Umaş köpeğini gezdirmek için sokağa çıktı. Polisler tarafından darp edildiğini iddia eden Umaş, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Fulya'da geçen pazar akşamı tiyatrocu Sinem Umaş köpeğini gezdirmek için sokağa çıktı. Bir saat sonra da eve dönmeye karar verdi.

Evine yakın bir TEKEL bayiinden bira alan genç kadın yoluna devam ederken, yanında bir polis aracı durdu. Kendisini durduran polisler tarafından darp edildiğini öne süren Sinem Umaş, Milliyet gazetesinden Çiğdem Yılmaz'a konuştu:

Saat 24.00 gibi köpeğimle evime dönüyordum. Elimde siyah poşet içinde bira vardı. Yanıma bir polis aracı yaklaştı ve araçtan bir polis inip elimdeki bira poşetini aldı. Bana da, ‘Gelin karakola gidiyoruz, imza atacaksınız' dedi. Ne imzası olduğunu sorduğumda, ‘Sizlik bir durum yok, TEKEL bayiinin

22.00'den sonra içki satması yasak' dedi ve araca binmemi istedi. Bu durumda imza atılıp atılmayacağını sormak için aradığım avukatım, böyle bir zorunluluğun olmadığını aktardı. Avukatımın dediğini iletince polisler sinirlendi. Aracın içindeki polisin ‘Tak kelepçeyi' demesi üzerine dışarıdaki polis, beni tutup kolumdan çekti ve direnmem üzerine yerde sürükledi. Olaya bir çok kişi şahit oldu.

 Benim üzerimde bayağı ego savaşı yaptılar. Beni yerde sürükleyen polis, ‘Bugün karakola gelip kalacaksın, seni karakola çektirmezsem' diye bağırdı. Sonra başka bir polis yanıma gelip, ‘Tamam hanımefendi, eve gidebilirsiniz' dedi. Ben de polislere eve falan gitmeyeceğimi söyledim. Çünkü o sırada dakikalarca yerde sürüklendiğim için ayağım kanıyordu. Gidip şikayetçi olacağımı söyledim.

'NEZARETE ATILDIM'

Sinem Umaş iddialarına şöyle devam etti:

Ardından hastaneye gidip darp raporu aldım. Daha sonra da Şişli Polis Merkezi Amirliği'ne şikayet için gittim, fakat beni nezarete attılar. Sabah savcı ifademi aldı. Polis yalan beyanlarda bulunmuş, sözde ben polise tokat atıp telsizini kırmışım. Alkollü olduğum da söylenmiş. Oysa benim bir elimde köpeğimin tasması, diğer elimde de çantam vardı. Ellerim doluyken, 1.80-1.90 boyundaki bu polise nasıl tokat atabilirim? İki polis hakkında şikayetçi oldum.

'KARAKOLA GÖTÜRÜLEMEZ'

Avukat Abdullah Akyüz ise olayla ilgili şunları söyledi:

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Saat 22.00'den sonra herhangi bir şahıs bir yerden alkol almışsa bunun herhangi bir cezası yoktur. Sadece satan kişiye idari para cezası kesilir. Satın alan içinse sadece alkolü nereden aldığına dair tutulan tutanağa imza attırılır. Bunun için karakola kimse götürülmez ve imza attırılmaz.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

''15 Ekim'de saat 00.30 sıralarında Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan devriye görevi esnasında bir marketten elinde siyah poşetle çıkan bir kadının elindeki poşetin kontrolü için izin istendi. Bu talebi onaylaması üzerine poşet kontrol edildiğinde içerisinde alkollü içeceklerin olduğu görüldü. 4250 sayılı 'İspirto ve ispirtolu içkiler inhisarı kanununa muhalefet' suçundan saat 22.00'den sonra alkollü madde satışından dolayı markete idari işlem yapılmak için Sinem Umaş, refakate alınarak markete girilmek istendiğinde görevlilere hakaretlerde bulunmaya başlamış ve refakatten kurtulmak için görevli polis memurunu darp etmiştir.

'YERE DÜŞEREK VÜCUDUNDA HAFİF YARALANMALAR MEYDANA GELMİŞTİR'

Bu sırada görevli polis memurunun üzerinde bulunan zimmetli el telsizinin düşerek kırılmasına sebebiyet vermiştir. Kadın olması sebebiyle şahsı zapt etmekte güçlük çeken görevlilerimizin elinden kurtulmak isterken yere düşerek vücudunda hafif yaralanmalar meydana gelmiştir. Daha sonra Umaş, zorlukla zapt edilerek gerekli adli ve idari işlemler için polis merkezine götürülürken araç içerisinde de görevlilere hakaret etmeye devam etmiştir.

Konuyla ilgili olarak market sahibi M.Y. isimli şahsa gerekli idari işlem yapılmış, Sinem Umaş hakkında 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Mala zarar verme', 'Hakaret' ve 'Görevli memuru darp etme' suçlarından adli işlemler yapılarak nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla adliyeye sevk edilmesi istenilmiştir"

"''Polis, elimde bira şişesi var diye kolumdan tutup sürükledi'' iddialarına Emniyetten açıklama" haberi, 18 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Polis, elimde bira şişesi var diye kolumdan tutup sürükledi'' iddialarına Emniyetten açıklama haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Polis, elimde bira şişesi var diye kolumdan tutup sürükledi'' iddialarına Emniyetten açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:08 Bahçeli açıkladı: Seçimsiz geçecek 4 senenin önü açılmıştır
  2. 10:55 Fatih Altaylı: Uyuşturucu kaçakçılarına vatandaşlık satanların dediğine bak
  3. 10:50 Devlet Bahçeli: Millet nasıl karar verirse saygımız tamdır
  4. 10:45 Seçim sonrası ilk Kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi başlıklar var?
  5. 10:39 Batırel'den tepki çeken sözler: Ankara, İstanbul ve İzmir tek bir çivi bile çakmayın
  6. 10:32 AK Parti'de değişim süreci başlıyor
  7. 10:26 Çıkan görüntüler canını sıktı: Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor
  8. 10:21 Mansur Yavaş Ankara’da 25 ilçenin 20’sinde Turgut Altınok’a fark attı
  9. 10:17 Mehmet Tezkan: Istakoz çöküşün simgesi
  10. 09:53 Murat Muratoğlu: Önümüzdeki birkaç yıl Hint fakiri kıvamında bir yaşam bizi bekliyor
  11. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
  12. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  13. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  14. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  15. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  16. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  17. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  18. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  19. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  20. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
Gündem Haberleri