Polis, Muhammed Alican Razı 'nın ölümünde delil karartmaya mı çalıştı?

Polis, Muhammed Alican Razı 'nın ölümünde delil karartmaya mı çalıştı?

Polis, Muhammed Alican Razı 'nın ölümünde de... Ankara'da valiliğin “Dur ihtarına uymadı, kaçarken trafik kazasında öldü” dediği ancak vurulduğu ortaya çıkan Muhammed Alican Razı ’nın ailesi konuştu.

Ankara’da, valiliğin “Dur ihtarına uymadı, kaçarken trafik kazasında öldü” dediği ancak kurşunla vurulduğu ortaya çıkan 21 yaşındaki Muhammed Alican Razı ’nın ailesi ilk kez konuştu.

Razı’nın ablası Ç.Ş, “Polisler bizi aradığında, ‘Kardeşiniz kazada öldü’ dediler. Polisler tarafından olaya kaza süsü verilmeye çalışıldığını düşünüyoruz” dedi.

CİMER’e başvurarak oğlunun ölümünün üzerinin kapatılmamasını isteyen anne Gönül Razı ise oğlunun ölümünden sonra hiçbir devlet yetkilisinin kendilerini aramadığını söyledi. Muhammed Alican Razı ’nın kullandığı araç, 25 Mayıs günü, Ankara-İstanbul Otoyolu Akıncı Gişeleri’nde uygulama yapan jandarma ekipleri tarafından durdurulmak istendi.

“Dur” ihtarına uymayan Razı’nın aracı, yaşanan kovalamaca sonucunda İstanbul yolu üzerinde bulunan şehir giriş kapısına çarptı. Ankara Valiliği, olaydan sonra yaptığı açıklamada, aracın yol üzerindeki giriş takına çarptığını belirterek, “Sürücü M.A.R. isimli şahıs olay yerinde hayatını kaybetmiş, araçta yolcu olarak bulunan R.S. ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır” dedi.

Ancak yapılan otopside, “Razı’nın başının arkasından kurşunla vurulduğu” belirlendi. Mermi çekirdeği adli emanete alınırken, Razı’yı takip eden polis ve jandarmaların silahlarına el konuldu.

Yirmi Dördü Aktif Otuz Üç Polis Gözaltına Alındı!

‘POLİSLER ATEŞ AÇTI’

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, abla Ç.Ş., olay sonrasında polislerin “delil karartmaya çalıştığını” belirterek, “Bize söylendiği kadarıyla polisler kaza süsü vermek ve öldürüldüğü anlaşılmasın diye ön camı patlatmışlar. Kardeşimin yanındaki cama da kan sürmüşler. Araçta, yanında bulunan R.S. adlı kızı da tehdit etmişler. Olayın üstünün kapatılmasından endişe ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Abla Ç.Ş., kardeşinin jandarmalardan kaçma gerekçesini ise “Kardeşim, daha önce sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için ceza aldı. Yeniden yakalanırsa daha çok ceza alır korkusuyla kaçmış” sözleriyle açıkladı. Anne Gönül Razı ise ağlayarak, “Babasını yeni kaybetmişti. Benim oğlumu suçsuz yere öldürdüler. Hiçbir devlet görevlisi arayıp da ‘Başınız sağolsun’ demedi” ifadelerini kullandı.

Alican Razı’nın öldüğü kazada, yanında bulunan R.S., hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayı yakın çevresine anlatan R.S., “Alican polislerden kaçtı, iki kere. Üçüncüsünde polisler bize ateş eti. Alican benim kafamı eğdirdi. Sonra kafamı kaldırdığımda kafası direksiyondaydı ve hareket etmiyordu. Ama hâlâ araba çalışıyordu ve (yola) devam ediyordu. Arabayı durduramadım ve bir yere çarptık. Koltuğun altında sıkışmıştım. İki bacağım kırık, belim iptal, kolum kırık. Alican arka koltuğa uçmuş. Her yerinden kan akıyordu. Benimle konuştu, yaşıyordu. O sırada yardım istedim” dedi.

"Polis, Muhammed Alican Razı 'nın ölümünde delil karartmaya mı çalıştı?" haberi, 08 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Polis, Muhammed Alican Razı 'nın ölümünde delil karartmaya mı çalıştı? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Polis, Muhammed Alican Razı 'nın ölümünde delil karartmaya mı çalıştı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  2. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  3. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  4. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  5. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  6. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  7. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  8. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  9. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  10. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  11. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  12. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  13. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  14. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  15. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  16. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  17. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  18. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  19. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  20. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
Haberleri