Polis, yerlerde sürükleyerek müdahale etmişti! Gözaltına alınan kadınlar serbest

Bu yıl 18. düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde polisin sert müdahalesi sonucu gözaltına alınan 32 kadın ve 2 gazeteci serbest bırakıldı.

Bu yıl 18. düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde polisin sert müdahalesi sonucu gözaltına alınan 32 kadın ve 2 gazeteci serbest bırakıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan 34 kişi, ifade işlemlerinin altından serbest bırakıldı.

İstanbul’da kadınlar, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için İstanbul Valiliğinin yasak kararına ve polis ablukasına rağmen toplandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan bütün yollar polisler tarafından kapatıldı.

Abluka altına alınan Taksim'de binlerce kadın bir araya geldi. Sıraselviler Caddesi'ndeki toplanmaya polis sert müdahale etti. 32 kadın ve 2 gazeteci gözaltına alındı.

MÜDAHALE ANI

Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bu sabah serbest bırakıldı.

POLİSLERİN KADINLARI SAÇLARINDAN SÜRÜKLEYEREK GÖZALTINA ALDI

Polis müdahalesinin ardından Karaköy'de toplanan kadınlar basın açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Nefes alabilmek, mutlu olabilmek, dans etmek istiyoruz. Barış istiyoruz. Savaşı besleyen, hayatlarımızın her alanında erkek şiddetini, sömürüyü ve milliyetçiliği destekleyen patriyarkal sisteme artık ‘yeter’ diyoruz”.

Savaş ise sınırlar gittikçe daha da ölümcülleşirken göçmenlerin yaşamı devletlerin çıkarları için pazarlık konusu haline getiriliyor. Irkçılık ve ayrımcılık palazlanırken kadın ve lgbt+ göçmenler daha da güvencesiz koşullara, cinsel istismara, şiddete açık yaşam alanlarına itiliyor. Kabul etmiyoruz.

Kürtaj hakkımıza ulaşamıyoruz! Güvenli ve ücretsiz kürtaj, devlet hastanelerinde ya yapılmıyor ya da erkekten onay bekleniyor. Kaç haftaya kadar kürtaj yapılabileceği yasada belirtilmesine rağmen, bizim payımıza düşen keyfi uygulamalar oluyor.

Hep birlikte haykırıyoruz: Bedenimizle ilgili kararlar bizim!"

8 Mart’ta kadınlardan iktidara ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ mesajı

"Polis, yerlerde sürükleyerek müdahale etmişti! Gözaltına alınan kadınlar serbest" haberi, 09 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Polis, yerlerde sürükleyerek müdahale etmişti! Gözaltına alınan kadınlar serbest haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Polis, yerlerde sürükleyerek müdahale etmişti! Gözaltına alınan kadınlar serbest 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:28 Rusya'dan Ukrayna'nın NATO Üyeliğine Uyarı: Avrupa İçin Feci Sonuçlar Doğurabilir
  2. 16:25 İmamoğlu, Erdoğan'a bir kez daha sandığa davet etti: 'Bizimle mertçe mücadele et'
  3. 16:22 Şükrü Özyıldız'ın ardından Sibil Çetinkaya'dan ayrılık açıklaması!
  4. 16:18 Muhittin Böcek: Birisi cumhurbaşkanı, birisi başbakan olur; muhteşem üçlü onlar
  5. 16:15 Bakanlıktan Ramazan ayı öncesi 'fahiş fiyat' denetimleri
  6. 16:13 Fatih Altaylı Mansur Yavaş'a sert çıktı: Sığınağından çıktı mı?
  7. 16:11 Tuncer Bakırhan: Sizden büyük darbeci mi var!
  8. 16:08 Dünya Mutluluk Raporu açıklandı
  9. 16:05 AKP'li Elitaş'tan asgari ücret açıklaması: 'Zam yapıldığında kimse tasarruf etmez'
  10. 16:02 Gazeteci Özlem Gürses hakkında iddianame; 2 yıla kadar hapis istendi
  11. 15:58 CHP'li Ulaş Karasu: 'Atatürk Havaalanı'nı film çeker gibi soymuşlar!'
  12. 15:56 Real Madrid kaptanı Valverde'den Arda Güler'e övgü dolu sözler!
  13. 15:50 CHP'den HDK operasyonlarına tepki
  14. 15:47 Ameliyat masasında skandal pazarlık için gözaltına alındı
  15. 15:44 "Comanchero" iddianamesi hazır; 66 sanığa 8'er yıldan 262'şer yıla kadar hapis cezası istendi
  16. 15:41 Mario Lemina, Rizespor maçına damga vurdu!
  17. 15:38 Dursun Özbek'ten TFF'ye derbi öncesi buluşma yanıtı: Katılmayacağım
  18. 14:20 Gümüş, 10 yılın zirvesini zorluyor
  19. 14:17 Ümit Özdağ hakkında yeni gelişme! Tutukluluğunun devamına karar verildi
  20. 14:14 ABD ve Rus heyetleri Ukrayna konusunu görüşmek üzere Riyad'da toplandı