Polisin tehdit ettiği HDP'li Başaran: Ana muhalefet olması gereken refleksi gösteremedi

Polisin tehdit ettiği HDP'li Başaran: Ana muhalefet olması gereken refleksi gösteremedi

Polisin tehdit ettiği HDP'li Başaran: Ana mu... "Gözaltılar, tutuklamalar, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, belediyelere kayyum atanması gibi aslında çoklu biçimlerde saldırılarla yüz yüze kaldık”

Meclisin üçüncü büyük partisi olan HDP'nin genel merkezinin önünü 5 Mayıs’ta ablukaya alan polis, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ı “Seni çivilerim” sözleriyle tehdit etti. Söz konusu polis hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

Tehdide maruz kalan Ayşe Acar Başaran, iktidarın "böl, parçala, yönet" politikasına dikkat çekerek, kendisine yönelik tehdidin de bu politikanın bir parçası olduğunu söyledi. HDP'li vekil, iktidarın kutuplaştırıcı siyasetine karşı başta ana muhalefet olmak üzere bütün muhalefetin daha cesurca tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Evrensel'den Şerif Karataş'a açıklamalarda bulunan Ayşe Acar Başaran, iktidarın HDP’ye yönelik sistematik bir saldırı politikasını geliştirdiğini belirterek "Gözaltılar, tutuklamalar, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, belediyelere kayyum atanması gibi aslında çoklu biçimlerde saldırılarla yüz yüze kaldık” dedi. 

"Kürtlere, kadınlara, Türkiye demokrasisine ve HDP’ye yönelik bir tehdit vardı"

HDP il binaları ve genel merkezi önünde yapılmak istenen provokasyonlara işaret eden Acar Başaran, bundan İçişleri Bakanlığı'nın sorumluğu olduğuna vurgu yaptı. “Planlarının boşa çıkmasının bir sonucu olarak, bir polis memurunun bana karşı savurduğu tehdit, sadece kişi olarak benimle ilgili değildi. Orada Kürtlere, kadınlara, Türkiye demokrasisine ve HDP’ye yönelik bir tehdit vardı" diyen Acar Başaran sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kadar açık bir biçimde bu tehdidin savurulması tabii ki tesadüf değil. Yakın bir zamanda parti binamızın içine girilerek arkadaşımız Deniz Poyraz katledildi. ’90’lı yılların karanlığını hepimizin yaşadığını biliyoruz, bunlar hafızamızda yer ediyor. Ancak bir polis memurunun doğrudan bir milletvekilini bu biçimde tehdit etmesi tarihte bir ilk olarak düşünülebilir. Burada iktidarın kolluğu, aslında çeteleşmiş kolluğu, çok rahat, iktidardan aldığı güçle, soruşturma geçirmeyeceğini bilerek bu tehdidi savurdu. İktidar nezdinde hiçbir açıklama gelmedi. Dolayısıyla hiçbir işlem yapılmadı.”

"Yer yerinden oynamalıydı"

Ana muhalefet partisi başta olmak üzere muhalefetin, polisin tehdidine karşısında kendisine dayanışma telefonları edip etmediğine ve gerekli tepkinin gösterilip gösterilmediğine ilişkin soruya Acar Başaran, “Kamuoyuna yansıyan bireysel tepkiler var. Ama bunu aşan bir refleks ya da bir itirazın gelmediğini ifade etmek lazım" yanıtını verdi.

Toplumun belli bir kesiminin yapılan tehdidin ne anlama geldiğinin ve nasıl bir sürecin yürütülmek istendiğinin farkında olduğunu ve buna göre refleks gösterdiğini söyleyen Acar Başaran, "Özellikle muhalefet güçleri, kadınlar yoğun bir refleks gösterdi. Ama ana muhalefet başta olmak üzere pek çok muhalefet partisinin bu konuda olması gerektiği gibi bir refleks göstermediğini ifade etmek lazım” dedi.

Başaran, "Yer yerinden oynamalıydı. Bunu bana yönelik tehdit olduğu için söylemiyorum. Herhangi bir vatandaşa polis memurunun bu biçimde bir tehdidi yeri yerinden oynatması gereken bir durumken, bu konuda bu kadar sessizliğin olması gerçekten kabul edilemez. Tehlikenin büyüklüğünün görülmediğinin göstergesi" diye konuştu. 

"İktidar Kürt düşmanlığıyla, kutuplaştırma siyasetiyle ayakta kalmaya çalışıyor"

İktidarın sıkıştığı bütün süreçlerde tehdidi bir araç olarak kullandığına dikkat çeken Acar Başaran, bunun ilk olmadığının altını çizerek, “Ama bu yönteminde başarısız olacağını görmeli iktidar" dedi. 

Tepkilerin yeterli düzeyde olmamasına karşın iktidarın nezdinde kabulünün azaldığını söyleyen Acar Başaran, "İktidar tam da bu nedenle tehditle, partimize saldırarak, hedef göstererek, Kürt düşmanlığıyla, kutuplaştırma siyasetiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Bu da bunun bir parçası" ifadelerini kullandı.

Buna karşı yapılacak olanın daha cesur tepki göstermek olduğunu söyleyen Acar Başaran, "Bu atmosferde bu siyaseti boşa çıkarmanın başka yolu yöntemi yok. Çünkü iktidar ayrıştırarak ayakta duruyor. Demek ki bunu tam tersi, bunun panzehri de örgütlenme, daha çok bir araya gelme. İktidarın böl, parçala, yönet siyasetine karşı daha kolektif, daha ortak bir mücadele hattı örmenin elzem olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. 

"Polisin tehdit ettiği HDP'li Başaran: Ana muhalefet olması gereken refleksi gösteremedi" haberi, 09 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Polisin tehdit ettiği HDP'li Başaran: Ana muhalefet olması gereken refleksi gösteremedi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Polisin tehdit ettiği HDP'li Başaran: Ana muhalefet olması gereken refleksi gösteremedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Politika Haberleri