Polisten Hakkarili gence ırkçı saldırı! Parasını gasp ettiler.. 'Kafana sıkarız'

Polisten Hakkarili gence ırkçı saldırı! Parasını gasp ettiler.. 'Kafana sıkarız'

Polisten Hakkarili gence ırkçı saldırı! Para... Adana'daki ailesini ziyaret için Edirne otagarına giden Hakkarili genci polis darp ederek telefonunu, 500 TL parasını gasp etti. Genç polislerin...

Adana'daki ailesini ziyaret için Edirne otogarına giden Hakkarili genci polis darp ederek telefonunu, 500 TL parasını gasp etti. Genç polislerin telefonundaki annesinin, yengesinin ve ablasının fotoğraflarına bakarak "Bu güzel kadınmış, bu iş görür mü?" dediklerini ifade etti.

Adana’da yaşayan ailesini ziyaret etmek üzere 20 Eylül’de Edirne Otogarı’na giden 18 yaşındaki Hakkarili Ozan Okur, burada kendisini alıkoyan polislerce darp edilip biletini, cep telefonunu ve cebindeki 500 TL’nin gasp edildiğini söyledi. Maruz kaldığı şiddet nedeniyle çenesi iki yerden kırılıp, ameliyat olan Okur, İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurdu. Ozan, polisler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu.

‘SANA BİR KÜRT GETİRDİM…’

Edirne Otogarı’nda otobüs saatini beklerken tanışıp sohbet ettiği diğer yolculara Hakkarili olduğunu söyledikten bir süre sonra sivil bir polisin yanına gelerek  “Bizim diğer arkadaş da Hakkarili. Bilet saatine daha çok var. Soğuk burası gel bir çay iç, sohbet ederiz” diyerek kendisini polis noktasına götürdüğünü ifade eden Okur, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “İçeriye girdiğimiz anda konuştuğum polis, odadaki diğer polise ‘Sana bir Kürt getirdim’ diyerek birden enseme yumruk atıp, küfür etti. Ayaklarının üzerine düştüğüm diğer polis, ‘Ne işin var lan burada’ diyerek küfürler savurdu. Beni yerden kaldırdı ve çeneme yumruk attı. Bu sırada ağzımdan ve burnumdan kanlar akmaya başladı” diye konuştu.

Gasp edildiğini de belirten Okur: “Sonrasında üstümü aramaya başlayıp, ceplerimi karıştırdılar. Ne var ne yoksa çıkardılar. Cebimdeki 500 TL’ye ve biletime el koydular. Pantolonumu da dizime kadar indirip, arama yaptılar. Telefonumu karıştırdılar. Annemin, yengemin ve ablamın fotoğraflarını görünce ‘Bu güzel kadınmış, bu iş görür mü?’ deyip, alay ettiler. Bunun üzerine kaçıp gitmek için kapıya doğru hamle yaptım. Bu sırada ‘koşun, yardım edin, beni öldürecekler’ diyerek dışardaki taksicilere seslendim. Ancak polislerden biri beni kapüşonumdan tutarak tekrardan içeriye aldı. Taksicilerin hareketlendiğini görünce polislerden biri gelmelerini engellemek için çıkıp taksicilerin yanına gitti” dedi.

‘BİR DAHA BURAYA GELİRSEN KAFANA SIKARIZ’

Polislerin daha sonra kendisine giysileri ile odadaki kanı temizlettiklerini söyleyen Okur, sesini duyan taksicilerin dışarıdaki diğer polislere söylemesi üzerine içeriye resmi kıyafetli iki polisin daha geldiğini kaydetti. Okur, resmi polislerin ‘Ne yapmış bu?’ diye sorması üzerine içeridekilerin “Bu Kürt buraya gelmiş, ne işi varsa buralarda, burayı da karıştıracaklar bunlar” dediğini aktardı. Sonrasında tüm polislerin “Git buradan, bir daha buraya gelirsen kafana sıkarız” deyip, küfür ederek kendisini dışarı attığını belirten Okur, uzaklaştıktan bir süre sonra cep telefonu, parası ve otobüs biletini almak için yeniden yanlarına döndüğü polislerin, “Sen hala burada mısın lan Kürt, git buradan” diyerek uzaklaştırdığını belirtti.

Bir taksicinin telefonundan ailesini arayıp, para istedikten sonra Adana’ya dönebildiğini anlatan Okur, çenesi kırıldığı için burada ameliyat olduğunu söyledi. Irkçılık ve her türlü hakarete maruz kalıp darp edildiğini ifade eden Okur, haklarında suç duyurusunda bulunduğu polislerin yargılanıp, cezalandırılmasını istiyor.

"Polisten Hakkarili gence ırkçı saldırı! Parasını gasp ettiler.. 'Kafana sıkarız'" haberi, 25 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Polisten Hakkarili gence ırkçı saldırı! Parasını gasp ettiler.. 'Kafana sıkarız' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Polisten Hakkarili gence ırkçı saldırı! Parasını gasp ettiler.. 'Kafana sıkarız' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
    2. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
    3. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
    4. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
    5. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
    6. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
    7. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
    8. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
    9. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
    10. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
    11. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
    12. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
    13. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
    14. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
    15. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
    16. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
    17. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
    18. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
    19. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
    20. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
    Haberleri